2018. július 29. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkátaiak az Everesten

Perkátai honfitársaink járják a világot, és érdekesebbnél érdekesebb helyekre jutnak el. 2018. július 20-tól elmondhatjuk, hogy immár a világ tetején (bár nem a legtetején) is jártak perkátai emberek. Pavlicsek Zsolt és fia, Pavlicsek Patrik amatőr túrázóként „hódította meg” a Himalája hegységben lévő legmagasabb hegy, a 8844 m magas Qomolangma hegy mintegy kétharmadát. Zsolt és Patrik a Mount Everest északi oldalán, a kínai oldalon tették „tiszteletüket”, és kb. 5450 m-ig jutottak fel, amely kicsivel több, mint az amatőrnek engedélyezett magasság. A sikeres túra előzményeként 4 napot akklimatizálódtak 4300 m magasságban Tibet különböző részein. Ekkor megjártak több 5000 méter feletti csúcsot, s ezután mentek az Everest Base Camp-be (Everest Alaptábor), ahol egy éjszaka eltöltése után másnap reggel indultak, és értek fel a HEGYHEZ. Mivel a 12 fős nemzetközi csapatukat időhiány miatt hátrahagyták, vezető nélkül, ketten jutottak a legmesszebbre. Természetesen igazi lokálpatriótaként a hegy „tövében” elkészítették képeiket Perkáta zászlójával.
Részletesebb élménybeszámolójuk majd a Perkátai Hírek őszi számaitól lesznek olvashatóak, sőt terveink szerint egy személyes, képekkel szemléltetett előadást is fognak tartani majd az érdeklődőknek.

Somogyi Balázs

A csodálatos MOunt Everest közelről

PZS és PP az alaptábori kőnél

PZS és az Everest

Patrik és az Everest

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.