• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2018. szeptember 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkáta Nagyközség Önkormányzatának díszközgyűlése

2018. szeptember 8-án tartotta meg díszközgyűlését Perkáta Nagyközség Önkormányzata. A programot a Győry-kastélyban szervezték meg, délelőtt 10 órakor, s elsőként Somogyi Balázs polgármester tartott köszöntőbeszédet. Ezt követően kezdetét vette az elismerések átadása, melynek neveit és méltatásukat alább olvashatják:

Perkáta díszpolgára

2017-ben Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete döntése alapján Perkáta díszpolgára kitüntető címet adományozta Sztanó Anna Úrhölgynek.
Sztanó Anna a perkátai általános iskola tanítójaként dolgozott, s évtizedekig oktatta, nevelte a perkátai gyerekeket. Tanítói feladatai ellátása mellett az alsós énekkart is odaadással vezette. Az intézményben kollégáival jó kapcsolatot ápolt, szívesen segítette a munkájukat, a rábízott diákokról szeretettel gondoskodott, szívesen terelgette őket útjukon. Az iskola
szépítésében is szívesen segédkezett, a tornateremhez vezető folyosó általa kapott esztétikus burkolatot. 2000-ben kezdte meg békés, nyugdíjas éveit, amelyek alatt továbbra sem unatkozik. 2011-ben a Hunyadi Mátyás Általános Iskola parkjába emlékkövet adományozott, amely Kisperkáta, Parrag, Bárányjárás, Mélyvölgy és Szőlőhegy tanítóinak és diákjainak állít emléket. 2012 novemberében egy szépen faragott fatáblát adományozott a perkátai temetőnek. Rendszeresen meghívják az általános iskola vers- és mesemondó versenyeire, ahol a zsűri egyik szerepét tölti be. A mai napig korrepetál gyerekeket, segít nekik, ha elakadnak tanulmányaikban. Régi tanítványai megismerik és szívesen köszöntik, ha találkoznak vele. Csendes visszafogottságával sok tanulót támogatott. Egy idézettel szeretnénk köszönteni: „Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot, ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát, ha terved egy életre szól, embert nevelj.”

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete döntése alapján Perkáta díszpolgára kitüntető címet adományozza Csányi Sándor Úrnak.

Csányi Sándor perkátai származású színművész, rendező, színházvezető. Csányi Sándor Perkátáról származik, kötődését a településhez mind Perkátán, mind országosan ismerteti, az egyik legismertebb perkátai a mai közéletben. Csányi Sándor 2001-ben végezte el a Színház és Filmművészeti Egyetemet, közel másfél évtizeden keresztül a Radnóti Színház színésze volt, majd a Thália Színház művészeti vezetője lett. Közel 50 játékfilmben, tévéfilmben szerepelt, és számos színházi főszerepe is volt. 2013-ben Jászai Mari-díjat kapott, az idei március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Érdemes Művész lett. Szintén idén Józsefváros díszpolgárává választották.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete döntése alapján Perkáta Díszpolgára kitüntető címet adományozza L. Simon László Úrnak.

L. Simon László író, költő, borász, kultúrpolitikus, Perkáta korábbi országgyűlési képviselője. Hosszú időn keresztül vezető tisztségviselője volt a Fiatal Írók Szövetségének és a Magyar Írószövetségnek. 2007-ben irodalmi munkássága elismeréseként József Attila-díjat kapott. 2006 és 2010 között a Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja, az Oktatási és kulturális bizottság elnöke volt. Harmadik ciklus óta, azaz 2010-től országgyűlési képviselő, 2010-2014 között, az akkor Perkátát is magában foglaló Fejér megyei 4-es számú választókerület egyéni képviselője volt. Az elmúlt évtizedben két alkalommal is a Magyar Kormány munkáját segítette államtitkárként, valamint kormánybiztosként. L. Simon László elévülhetetlen érdemeket szerzett a perkátai Győry-kastély főépületének teljes felújítását megvalósító projektben, illetve az egyik oldalszárny részleges felújításában. Emellett Perkáta egyik testvértelepülési kapcsolatának, a kínai Huaxianggal való partnerség megújításában, illetve a kastélyban található kínai állandó kiállítás létrehozásában is kiemelkedő szervezőmunkát végzett.

Gratulálunk a Díszpolgároknak!

IMG_1284

IMG_1317

IMG_1331

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.