• Perkátai MLSZ TAO pályázat

    A dokumentum az alábbi linken elérhető: sfp_kerelem_31881_20190529_15591449_1559144924 sfpjovahagyohatarozat_1560954352

 • Gázszünet értesítő

  Gázszünet értesítő Az E.ON-Dél dunántúli Gázhálózati Zrt. közleménye Ezúton tájékoztatjuk, hogy a FGSZ Zrt. éves tervszerű karbantartást végez az alábbi gázátadó állomásokon, így a lent feltüntetett időpontban gázszolgáltatás szünetel a felsorolt településeken: Átadó...

 • Kántor Találkozó Perkátán

  Kántor Találkozó Perkátán Június 16-án, immár nyolcadik alkalommal szervezték meg Perkátán a Megyei Kántor Találkozó elnevezésű programot. Az eseményre a gyülekező 14 órától a Győry-kastély dísztermében volt, ahova a Székesfehérvári Egyházmegye Kántorképzőjének jelenlegi...

 • Újszülöttek Ligete avatása

  Újszülöttek Ligete avatása 2019. június 15-én avatta fel Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2018-ban Perkátára született gyermekek Újszülött Ligetét. A kezdeményezés 2009-ben indult képviselői ötletre a településen, s azóta is tart a hagyomány. Az idei évben immár a 11. ligetet...

 • RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!

  RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!   IDEGENNEL SZEMBEN MINDIG LÉGY KÖRÜLTEKINTŐ! Amikor egyedül vagy otthon, soha ne engedj be a lakásba idegent, a bejárati ajtót mindig zárd be! Idegennek ne mond meg a lakcímedet, ne hagyd magad kikérdezni! Idegentől ne fogadj el semmit!  Ha idegen személy...

2018. szeptember 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkáta Nagyközség Önkormányzatának díszközgyűlése

2018. szeptember 8-án tartotta meg díszközgyűlését Perkáta Nagyközség Önkormányzata. A programot a Győry-kastélyban szervezték meg, délelőtt 10 órakor, s elsőként Somogyi Balázs polgármester tartott köszöntőbeszédet. Ezt követően kezdetét vette az elismerések átadása, melynek neveit és méltatásukat alább olvashatják:

Perkáta Közszolgálatáért

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete Fuchs Magdolna Asszonynak, kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként a Perkáta Közszolgálatáért elismerést adományozza.
Fuchs Magdolna 1978. és 1979. között dolgozott a Perkátai Községi Tanácsnál 4 órás munkakörben adós ügyintézőként. Ezzel egyidőben, szintén 4 órás munkakörben, a bölcsődében tevékenykedett. Ezt követően 1990. október 20. napjától egészen 2018. május 30. napján bekövetkezett nyugdíjazásáig a perkátai Polgármesteri Hivatalban látta el feladatát. Tevékenységei közé többek között a pénztári be- és kifizetések, személyügy, munkaügy, kereskedelmi igazgatás, illetve 2008. évtől kezdődően helyettesítőként az anyakönyvvezetői feladatok ellátása tartozott.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete Fülöp Irén Asszonynak, kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként a Perkáta Közszolgálatáért elismerést adományozza.
Fülöp Irén nyugalmazott pedagógus a Felvidéki Tiszacsernyőről érkezett Perkátára, ahol férjhez ment Fülöp Józsefhez. 1980-tól a tanácsi bölcsödében dolgozott gondozónőként 1986 decemberéig. 1986. december 10-től nyugdíjba vonulásáig, 2018 júniusáig, a perkátai általános iskolában dolgozott. Először, mint napközis nevelő. Tanulmányi szerződést kötött az iskolával 1988-ban. Tanulmányai végeztével, mely során magyar nyelv- és irodalom tanári végzettséget szerzett, kinevezését megkapta 1992-ben, s egyben osztályfőnök és munkaközösség vezető lett. 1999-ben külön megbízást kapott „Nyelvművelők” feladat ellátására. E tevékenységét terjesztette ki, mikor felvállalta versei kiadását, s aktív szerepet tölt be a Perkátai Irodalmi Körben a mai napig. Irénke néni 38 éves közszolgálati tevékenységét, a mások tisztelete, megbecsülése, szeretete jellemezte. Több száz diáknak adta át a szaktárgyain kívül, személyiségéből eredő emberségét, szakmai életútja sikeres volt.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete Mosonyi Györgyné Asszonynak, kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként a Perkáta Közszolgálatáért elismerést adományozza.
Mosonyi Györgyné Ági 40 éven keresztül odaadó, lelkes pedagógusként, nevelte, oktatta, fejlesztette a perkátai óvodás gyermekeket.
1978- ban szerezte meg óvodapedagógusi oklevelét a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben, majd diplomáját Zsámbékon az óvodapedagógusok intenzív továbbképzésén újította meg.
A zene szeretetére nevelte az óvodás gyermekeket, és közel 30 éven át vezette az óvónők kórusát.
Lelkesen vett részt pályázatok írásában, megvalósításában. Aktív kezdeményezője, kidolgozója, megvalósítója volt az intézményben folyó tehetséggondozó munkának. 2014-től vezette a Bóbita gyermekjáték- és néptánc tehetségműhelyt. Több fellépésen vett részt a gyermekekkel óvodai, faluszintű rendezvények, szakmai programok színvonalát emelve.

Perkátáért Emlékérem

Perkáta Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete döntése alapján Perkátáért kitüntetést adományoz kiemelkedő és önzetlen közösségi munkája elismeréseként Toldi Hajnal Róza Asszonynak. Toldi Hajnal Róza, hitoktató és civil szervezeti vezető. Toldi Hajnal Róza 1990-ben költözött Erdélyből Perkátára családjával, férjével és két gyermekével. Azóta a helyi katolikus közösség egyik meghatározó alakja, a 90-es évektől hitoktató, általában a legkisebbek, az óvodások és az alsó tagozatos iskolások katolikus hitoktatója. 2003-tól vezeti az Alba Karitász perkátai alapszervezetét, számos Karitász program helyi megvalósítója, illetve a legaktívabb helyi karitatív szervezet vezetője, akit nap, mint nap keresnek meg a perkátai rászorulók. A katolikus közösségi élet egyik legfontosabb szervezője, mind a táborok, mind a folyamatos programok területén. Az elmúlt években világi lelkipásztori kisegítőjeként is tevékenykedik.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A képek feltöltés alatt!

DSC_0129

DSC_0139

DSC_0030

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.