2018. december 7. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Kistelepülési műhelytalálkozó

A „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület 2018. december 7-én Strukturált Párbeszéd „Fiatalok a faluért” eseményt valósított meg Perkátán.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg”
A program során a megjelent egyesületi tagok elsődleges témaköre új, perkátai fiatalok bevonásával megvalósuló kezdeményezésekkel kapcsolatos ötletelés volt. Számos innovatív, kreatív vélemény hangzott el a kapcsán, hogy hogyan lehetne a helybéli ifjúságot motiválni arra, hogy aktívan részt vegyen a település közösségi életében. A tagság több projekt elképzeléssel állt elő, továbbá felmerült egy igényfelmérő kérdőívezés is a helyi fiatalság körében.
A tagság közül volt olyan véleményalkotó, aki úgy vélte, hogy sok perkátai fiatal szívesen csatlakozna akár az önkormányzat, akár az egyesület által indított kezdeményezésekhez, de nem értesül róla időben.
Többen csatlakoztak ehhez és kihangsúlyozták, hogy a kommunikáción fejleszteni szükséges a jövőben, nyíltabban, konkrétabban megcélozni a bevonni kívánt célcsoportot. Végső megegyezésként arra jutott a csapat, hogy felderíti a preferált média felületeket, módszereket, melyek által könnyebben elérhetővé válik a helyi fiatalok elérése.
A programok kapcsán mindenképpen az igényfelmérést hangsúlyozzák, hogy olyan kezdeményezéseket valósítson meg az egyesület, mely tetszik a célcsoportnak.
Az esemény zárásaként felmerült egy újabb találkozó megrendezésének ötlete, ahova külsős fiatalokat is szeretne bevonni a VELED, meghallgatni az ő véleményüket is.

Horváth Dóra
„VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület
elnök

 

agrya_logo

masodik_hullam_logo

eu logó 1

P1010906

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.