2019. január 25. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Budapesten megkezdődött a Disznó Éve

 

Budapesten, a Millenárison ma vette kezdetét a III. Kínai Tavaszünnep című rendezvény, amely a budapesti Nagykövetség, a Magyarországon élő kínaiak és a kínai-magyar kapcsolatokat ápoló szervezetek egész hétvégén tartó fesztiválja. A hivatalos megnyitó (amelyre Nagykövet Úr meghívta önkormányzatunkat is) ma délben a holdújévi fogadással kezdődött, amelyen Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete ünnepi beszédében nemcsak a 70 éve kikiáltott Kínai Államot, hanem a 70 éves legújabb kori magyar-kínai kapcsolatfelvétel ünnepi évét is megnyitotta. A Magyar Országgyűlés és Magyar Kormány részéről, dr. Mátrai Mátrai, a Magyar Országgyűlés háznagya, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és dr. Uszkay-Boiskó Sándor pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár mondott beszédet. A rendezvényen került bemutatásra Samsula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója által a kínai holdújévvel kezdetét vevő Disznó éve alkalmából kiadott bélyegnek, illetve ünnepélyes aláírásra került sor abból az alkalomból, hogy 2019. október 6-án lesz 70 éves a legújabbkori magyar-kínai államközi kapcsolat, amikor is Magyarország elismert a kikiáltott Kínai Népköztársaságot.

Az ünnepi ceremónia után kulturális műsor vette kezdetét, amelyen a Kínából érkező művészcsoport mutatta be az autentikus és modern kínai kultúrát az előadóművészetek számos ágán keresztül.

Perkáta, 2019. január 25.

Somogyi Balázs

image1 (1) image1 (2) image1 (3) image1 (4)

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.