• Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött

  Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2018-ban és 2019-ben is sikeresen pályázott a Pénzügyminisztériumhoz és a Belügyminisztériumhoz önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázaton, amit köznapi nevén BM pályázatnak hívunk. Az...

 • Faültetés és új értéktár füzet bemutatása

  Faültetés és új értéktár füzet bemutatása Érdekes és értékes esemény került megszervezésre 2019. szeptember 20-án a Győry-kastélynál. A Perkátáért Közalapítvány támogatásának köszönhetően a kastély parkjában megtalálható fa fajtákat ültettek. A faültetés mellett...

 • FELHÍVÁS!

  FELHÍVÁS! Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a mai napon, 2019. szeptember 23-tól megkezdődtek településünkön a járda- és útfelújítási munkálatok! A munkálatok az alábbi utcákat érintik: Járdafelújítás: Szabadság tér Útfelújítás: Táncsics Mihály és Baross...

 • Megyenap Velencén

  Megyenap Velencén A mai nap zajlik Velencén a Korzón a Megyenap, amelyhez kapcsolódóan 10 órakor a díszközgyűlésen a Korzó dísztermében került sor a megyei kitüntetések átadására. Az ünnepségen Tessely Zoltán a térség országgyűlése képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér...

 • Faültetések, kastélykert, arborétum

  Faültetések, kastélykert, arborétum   A kastély főépületének felújítása után több területen cél az egykori kastélyegyüttes és park egykori méltóságának, hangulatának megőrzése. Ennek egyik része a park fáinak, növényzetének megtartása, illetve az egykori parkban található...

2019. február 4. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megnyílt az új, állandó kiállítás Perkátán

2019. január 31-én nyílt meg a Győry-kastély épületében az új, állandó tárlat, mely a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás nevet viseli. A megnyitó ünnepségre az intézmény dísztermében került sor, 17 órakor.
Elsőként Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója mondott köszöntőbeszédet, melyben kiemelte az általa vezetett intézmény, valamint a 42. Állomás! Kulturális Egyesület együttműködését. Ennek az együttműködésnek az egyik szép eredménye a Perkátai Értéktár füzetsorozat, melynek a negyedik kiadványát szintén a megnyitón mutatták be. Bogó Anikó kihangsúlyozta még, hogy az új kiállítás hatalmas lehetőség az intézmény számára, mely már önmagában is turisztikai vonzerővel bír.
Ezt követően Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a vendégeket. Beszédében a megnyíló tárlat előzményeire tekintett vissza: szót ejtett a Kisboldogasszony-napi rendezvényekről, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület kiállításairól és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület munkásságáról. Somogyi Balázs is kiemelte, hogy a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás országos jelentőségű tárlat.
A polgármester után Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője mutatta be, a Perkátai Értéktár füzetsorozat legújabb kiadványát. Az új kiadvány az „Egyházi ünnepek néprajza” címet viseli, s Lászlóné Szabó Edit dolgozati munkája alapján készült el.
Később Dr. Baráth Károly méltatta a berendezett kiállítást. A közönség számára anekdotákat idézett fel arról, hogy hogyan is jött létre a fent kialakított tárlaton megtekinthető Perkátai Gyűjtemények kincsestára.
A megnyitó ünnepség végén Rajcsányi László szólt néhány szót az összegyűltekhez. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a tárlat kialakításához munkájukkal, támogatásukkal, adományukkal.
Az ünnepséget több fellépő színvonalas előadása tette még gazdagabbá. Fellépett a perkátai Népművészeti foglalkozás Cinegemadár Néptánccsoportja, akik rábaközi gyermekjátékokat és dust mutattak be. Aranyosi Ervin kifejezetten erre az alkalomra írt versét szavalta el Jákli Dávid, aki a 42. Állomás! Kulturális Egyesület nevében ezzel mondott köszönetet Rajcsányi Lászlónak a munkájáért. Szintén színvonalas előadással készült a besnyői Szironta Együttes is az eseményre, akik csengettyű játékukkal zárták le az ünnepséget.
A Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás 2019. március 31-ig ingyenesen megtekinthető a látogatók számára.

Horváth Dóri

Fotók forrása: Perkátai ÁMK

www.duol.hu

P1020479

IMG_0346

IMG_0355

IMG_0382

kk

IMG_0400

lllll

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.