• Felavatták a Dunaújváros Járáshivatal új épületét

  Felavatták a Dunaújváros Járáshivatal új épületét              Délelőtt 11 órakor, ünnepélyes körülmények között került felavatásra a Dunaújvárosi Járáshivatal, amely a Modern Városok program keretében, a volt „zöld SZTK” épületében került kialakításra. Dr....

 • Játék és művészet – Origami kiállítás nyílik a Győry-kastélyban!

  Játék és művészet – Origami kiállítás nyílik Perkátán, a Győry-kastélyban! A megnyitó időpontja: 2019. április 17. szerda, 14 óra Megtekinthető: 2019. május 17-ig a Győry-kastély nyitva tartási idejében Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Szervező: Perkátai ÁMK József...

 • Online ügyintézés

  Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan. A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online! Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az...

 • Lehetséges naperőmű park

  Lehetséges naperőmű park   Önkormányzatunk mindig is elkötelezett volt a megújuló energiák telepítésével kapcsolatban, így amikor csak lehetőségünk nyílt rá, akkor éltünk a pályázati lehetőségekkel és 2015-2016-ban két jelentősebb energetikai pályázaton is részt vettünk,...

 • Meghívó a Roma Kultúra Világnapja ünnepségre

  Meghívó A Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt a Roma Kultúra Világnapja ünnepségre. Fellépők: - Bőke Emma - Ősi Viktória - Ősi Tímea - Kovács Roland - Ármán Szvetlána - Varga Elemér cimbalomművész - Ercsi Kossuth Lajos Általános Iskola...

2019. február 4. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megnyílt az új, állandó kiállítás Perkátán

2019. január 31-én nyílt meg a Győry-kastély épületében az új, állandó tárlat, mely a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás nevet viseli. A megnyitó ünnepségre az intézmény dísztermében került sor, 17 órakor.
Elsőként Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója mondott köszöntőbeszédet, melyben kiemelte az általa vezetett intézmény, valamint a 42. Állomás! Kulturális Egyesület együttműködését. Ennek az együttműködésnek az egyik szép eredménye a Perkátai Értéktár füzetsorozat, melynek a negyedik kiadványát szintén a megnyitón mutatták be. Bogó Anikó kihangsúlyozta még, hogy az új kiállítás hatalmas lehetőség az intézmény számára, mely már önmagában is turisztikai vonzerővel bír.
Ezt követően Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a vendégeket. Beszédében a megnyíló tárlat előzményeire tekintett vissza: szót ejtett a Kisboldogasszony-napi rendezvényekről, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület kiállításairól és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület munkásságáról. Somogyi Balázs is kiemelte, hogy a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás országos jelentőségű tárlat.
A polgármester után Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője mutatta be, a Perkátai Értéktár füzetsorozat legújabb kiadványát. Az új kiadvány az „Egyházi ünnepek néprajza” címet viseli, s Lászlóné Szabó Edit dolgozati munkája alapján készült el.
Később Dr. Baráth Károly méltatta a berendezett kiállítást. A közönség számára anekdotákat idézett fel arról, hogy hogyan is jött létre a fent kialakított tárlaton megtekinthető Perkátai Gyűjtemények kincsestára.
A megnyitó ünnepség végén Rajcsányi László szólt néhány szót az összegyűltekhez. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a tárlat kialakításához munkájukkal, támogatásukkal, adományukkal.
Az ünnepséget több fellépő színvonalas előadása tette még gazdagabbá. Fellépett a perkátai Népművészeti foglalkozás Cinegemadár Néptánccsoportja, akik rábaközi gyermekjátékokat és dust mutattak be. Aranyosi Ervin kifejezetten erre az alkalomra írt versét szavalta el Jákli Dávid, aki a 42. Állomás! Kulturális Egyesület nevében ezzel mondott köszönetet Rajcsányi Lászlónak a munkájáért. Szintén színvonalas előadással készült a besnyői Szironta Együttes is az eseményre, akik csengettyű játékukkal zárták le az ünnepséget.
A Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás 2019. március 31-ig ingyenesen megtekinthető a látogatók számára.

Horváth Dóri

Fotók forrása: Perkátai ÁMK

www.duol.hu

P1020479

IMG_0346

IMG_0355

IMG_0382

kk

IMG_0400

lllll

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.