• Meghívó – “Trianon 100″

  Meghívó A Perkátai Általános Művelődési Központ által, a Trianoni Békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára megrendezett szabadtéri megemlékezésre és a “Trianon 100″ című kiállítás megnyitójára. Helyszín: a Győry Kastély előparkja, 2020. június 4....

 • Közlemény – Nemzeti Összetartozás Napja

  Közlemény – Nemzeti Összetartozás Napja A Perkátai Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület szervezésében 2020. június 4-én 16 óra 30 perckor, a Győry-kastély kertjében emlékeznek meg a trianon békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára. A...

 • Iskola tájékoztatója

  Tisztelt Szülők! dr. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár 2020. május 20-án tett bejelentése a következőket tartalmazza, amelyek az iskolánkra, diákjainkra és szüleikre vonatkoznak: „A tantermen kívüli, digitális munkarend sikerességének köszönhetően tanév végéig,...

 • Bankautomata

  Bankautomata A tavalyi választási kampányban is kiemelt téma volt egy ATM telepítése Perkátán, igaz önkormányzatunk már az Alba Takarékszövetkezet bedőlése óta próbált, elsősorban az önkormányzati számlavezető pénzintézet által automatát igényelni Perkátára, de a havi 150.000...

 • Oktatási-köznevelési intézmények nyitásáról tájékoztató

  A kormányzati közleményeket követően a perkátai oktatási-köznevelési intézményekben is megkezdődött a felkészülés a nyitásra. Az általános iskolában Szilasy László igazgató Úr tájékoztatott, hogy a pedagógusokkal megkezdték a szülők megkeresését, és jövő hétre ígért...

2019. február 4. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Megnyílt az új, állandó kiállítás Perkátán

2019. január 31-én nyílt meg a Győry-kastély épületében az új, állandó tárlat, mely a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás nevet viseli. A megnyitó ünnepségre az intézmény dísztermében került sor, 17 órakor.
Elsőként Bogó Anikó, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója mondott köszöntőbeszédet, melyben kiemelte az általa vezetett intézmény, valamint a 42. Állomás! Kulturális Egyesület együttműködését. Ennek az együttműködésnek az egyik szép eredménye a Perkátai Értéktár füzetsorozat, melynek a negyedik kiadványát szintén a megnyitón mutatták be. Bogó Anikó kihangsúlyozta még, hogy az új kiállítás hatalmas lehetőség az intézmény számára, mely már önmagában is turisztikai vonzerővel bír.
Ezt követően Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a vendégeket. Beszédében a megnyíló tárlat előzményeire tekintett vissza: szót ejtett a Kisboldogasszony-napi rendezvényekről, a Perkátai Régiség Gyűjtő Egyesület kiállításairól és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület munkásságáról. Somogyi Balázs is kiemelte, hogy a Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás országos jelentőségű tárlat.
A polgármester után Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai ÁMK József Attila Nagyközségi Könyvtár vezetője mutatta be, a Perkátai Értéktár füzetsorozat legújabb kiadványát. Az új kiadvány az „Egyházi ünnepek néprajza” címet viseli, s Lászlóné Szabó Edit dolgozati munkája alapján készült el.
Később Dr. Baráth Károly méltatta a berendezett kiállítást. A közönség számára anekdotákat idézett fel arról, hogy hogyan is jött létre a fent kialakított tárlaton megtekinthető Perkátai Gyűjtemények kincsestára.
A megnyitó ünnepség végén Rajcsányi László szólt néhány szót az összegyűltekhez. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a tárlat kialakításához munkájukkal, támogatásukkal, adományukkal.
Az ünnepséget több fellépő színvonalas előadása tette még gazdagabbá. Fellépett a perkátai Népművészeti foglalkozás Cinegemadár Néptánccsoportja, akik rábaközi gyermekjátékokat és dust mutattak be. Aranyosi Ervin kifejezetten erre az alkalomra írt versét szavalta el Jákli Dávid, aki a 42. Állomás! Kulturális Egyesület nevében ezzel mondott köszönetet Rajcsányi Lászlónak a munkájáért. Szintén színvonalas előadással készült a besnyői Szironta Együttes is az eseményre, akik csengettyű játékukkal zárták le az ünnepséget.
A Helytörténeti és Technikatörténeti Kiállítás 2019. március 31-ig ingyenesen megtekinthető a látogatók számára.

Horváth Dóri

Fotók forrása: Perkátai ÁMK

www.duol.hu

P1020479

IMG_0346

IMG_0355

IMG_0382

kk

IMG_0400

lllll

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.