• Tűzeset az Árpád utcában

  Tűzeset az Árpád utcában  Tegnap dél körül hatalmas füst szállt fel az Árpád utca környékén, majd hamarosan a Katasztrófavédelem tűzoltói is megérkeztek és hamarosan el is oltották a tüzet. A veszélyhelyzet az Árpád utca és a Petőfi Sándor utca közötti területen, az Árpád...

 • TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

  TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! Perkáta Nagyközség Önkormányzata az idei évben is csatlakozik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű kezdeményezéshez. Az akció immár 8. éve valósul meg, s nagy létszámú önkéntes csatlakozik hozzá...

 • Pálinka sikerek a Pannónia Párlatversenyen

  Pálinka sikerek a Pannónia Párlatversenyen A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület 2019. március 1-én szervezte meg a II. Pannónia Párlatverseny nyilvános zsűrizését Nagykanizsán. A megmérettetésen két perkátai pálinkafőző is indult, név szerint: Balogh Zsolt és Oláh-Rác Linda. Oláh-Rác...

 • Nemzeti ünnep Perkátán

  Nemzeti ünnep Perkátán Több alkalommal is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire településünkön 2019. március 14-én. A Szivárvány Óvoda óvodásai a délelőtt során elsétáltak Kossuth Lajos szobra elé, hogy ott letűzzek az általuk készített magyar...

 • Elhunyt Kusler József

  Elhunyt Kusler József              Hosszú, méltósággal viselt betegség következtében ma hajnalban elhunyt Kusler József, nyugalmazott tüzépvezető, volt önkormányzati képviselő. Kusler József több generáció perkátai polgárt szolgált ki építő- és fűtőanyagokkal a Dózsa...

2019. február 25. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma Fejérben

 

Fejér megye területén 3300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 11. és 17. között. Ez 4,6 % -kal több az előző hetinél.

A 7. héten a dunaújvárosi járási népegészségügyi illetékességi területen csökkent, a székesfehérvári térségben emelkedett, a móri térségben pedig megegyező az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. A legtöbb influenzaszerű megbetegedést a székesfehérvári járási népegészségügyi illetékességi területen regisztrálták.

Az influenza aktivitása továbbra is a „magas” tartományban van.

Az influenzaszerű megbetegedésekben ezen a héten is, az előző hetekhez hasonlóan, az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a hetedik héten nem érkezett bejelentés.

Fejér megye területéről, a 7. héten további 1 influenza A vírus jelenlétét mutatták ki. Megyénkből, e jelentés megírásáig, a 2018. 40. hetétől beküldésre került 28 influenza-gyanús betegtől származó, feldolgozott légúti mintából 16 influenza A vírus és 3 légúti óriássejtes vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az idei szezonban, Magyarországon 376 főnél influenza A, 5 influenza B vírust, hetvenhárom esetben légúti óriássejtes vírust, tizenöt betegnél pedig adenovírust azonosítottak.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2018/2019. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

 

Járás

5. hét

6. hét

7. hét

Dunaújváros, Sárbogárd

969,6

858,8

803,3

Mór, Bicske

859,0

579,0

579,0

Székesfehérvár

904,0

741,1

851,3

Fejér megye

918,6

752,9

784,7

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében, a 2019. január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.