• Hangulatos program gyermeknap alkalmából

  Hangulatos program gyermeknap alkalmából A Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola 1.a osztályos tanulói és a Gárda Motorosok között baráti kapcsolat alakult ki a közel múltban. A motoros csapat előzetesen kórházakba járt és ajándékokat vittek a beteg gyerekek számára, s később...

 • Lehetőségek a hitelek és támogatások világában

  Lehetőségek a hitelek és támogatások világában Várunk minden érdeklődőt 2019. június 7-én az „Lehetőségek a hitelek és támogatások világában” elnevezésű előadásra! Helyszín: Győry-kastély Kezdés időpontja: 17 óra Előadó: Eremiás Gergő, pénzügyi tanácsadó Főbb...

 • KIHÍVÁS NAPJA PERKÁTÁN

  Perkáta Sport Egyesület sok szeretettel vár kicsiket és nagyokat a május 29-én 17 órakor induló kerékpártúrára. Indulás és érkezés : sportház elől

 • Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda pályázata óvodapedagógus munkakör betöltésére

  Perkátai Általános Művelődési Központ                          a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai ÁMK Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony...

 • Sakkverseny volt a kastélyban

  Sakkverseny volt a kastélyban 2019. május 18-án szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. évi Fejér Megye Sakkverseny Sorozatának második fordulóját, melynek helyszíne a Győry-kastély díszterme volt. A megmérettetésre...

2019. február 25. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma Fejérben

 

Fejér megye területén 3300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 11. és 17. között. Ez 4,6 % -kal több az előző hetinél.

A 7. héten a dunaújvárosi járási népegészségügyi illetékességi területen csökkent, a székesfehérvári térségben emelkedett, a móri térségben pedig megegyező az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. A legtöbb influenzaszerű megbetegedést a székesfehérvári járási népegészségügyi illetékességi területen regisztrálták.

Az influenza aktivitása továbbra is a „magas” tartományban van.

Az influenzaszerű megbetegedésekben ezen a héten is, az előző hetekhez hasonlóan, az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek voltak a legérintettebbek.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a hetedik héten nem érkezett bejelentés.

Fejér megye területéről, a 7. héten további 1 influenza A vírus jelenlétét mutatták ki. Megyénkből, e jelentés megírásáig, a 2018. 40. hetétől beküldésre került 28 influenza-gyanús betegtől származó, feldolgozott légúti mintából 16 influenza A vírus és 3 légúti óriássejtes vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az idei szezonban, Magyarországon 376 főnél influenza A, 5 influenza B vírust, hetvenhárom esetben légúti óriássejtes vírust, tizenöt betegnél pedig adenovírust azonosítottak.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2018/2019. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

 

Járás

5. hét

6. hét

7. hét

Dunaújváros, Sárbogárd

969,6

858,8

803,3

Mór, Bicske

859,0

579,0

579,0

Székesfehérvár

904,0

741,1

851,3

Fejér megye

918,6

752,9

784,7

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében, a 2019. január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.