• Tűzeset az Árpád utcában

  Tűzeset az Árpád utcában  Tegnap dél körül hatalmas füst szállt fel az Árpád utca környékén, majd hamarosan a Katasztrófavédelem tűzoltói is megérkeztek és hamarosan el is oltották a tüzet. A veszélyhelyzet az Árpád utca és a Petőfi Sándor utca közötti területen, az Árpád...

 • TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

  TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! Perkáta Nagyközség Önkormányzata az idei évben is csatlakozik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű kezdeményezéshez. Az akció immár 8. éve valósul meg, s nagy létszámú önkéntes csatlakozik hozzá...

 • Pálinka sikerek a Pannónia Párlatversenyen

  Pálinka sikerek a Pannónia Párlatversenyen A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület 2019. március 1-én szervezte meg a II. Pannónia Párlatverseny nyilvános zsűrizését Nagykanizsán. A megmérettetésen két perkátai pálinkafőző is indult, név szerint: Balogh Zsolt és Oláh-Rác Linda. Oláh-Rác...

 • Nemzeti ünnep Perkátán

  Nemzeti ünnep Perkátán Több alkalommal is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire településünkön 2019. március 14-én. A Szivárvány Óvoda óvodásai a délelőtt során elsétáltak Kossuth Lajos szobra elé, hogy ott letűzzek az általuk készített magyar...

 • Elhunyt Kusler József

  Elhunyt Kusler József              Hosszú, méltósággal viselt betegség következtében ma hajnalban elhunyt Kusler József, nyugalmazott tüzépvezető, volt önkormányzati képviselő. Kusler József több generáció perkátai polgárt szolgált ki építő- és fűtőanyagokkal a Dózsa...

2019. február 14. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Fejérben

 

Fejér megye területén 3134 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint, 2019. február 4. és 10. között. Ez 18 % -kal kevesebb az előző hetinél.

A 6. héten a megye valamennyi járási népegészségügyi illetékességi területen csökkent az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók aránya, az előző héthez viszonyítva. A csökkenés mértéke eltérő volt az egyes területeken. A legtöbb influenzaszerű megbetegedést továbbra is a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén regisztrálták.

Az influenza aktivitása továbbra is a „magas” tartományban van.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a hatodik héten három bejelentés érkezett a Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály illetékességi területéről. A megbetegedések óvodákat érintettek, a kisgyermekeknél hirtelen jelentkező, magas, 38oC – 39oC lázzal, végtagfájdalommal, fejfájással, köhögéssel. A hiányzások aránya ezen intézményekben, az óvodások körében, elérte a 37 – 53 %-ot. Dolgozói érintettség az egyik intézményben volt.

 

Az influenzajárvány ideje alatt, 2019. 2. hetétől 5 közösségi járványt jelentettek a megye területéről. A járványok 4 óvodát és 1 iskolát érintettek. A mintavételezések 2 esetben influenza A, 1 esetben influenza A és légúti óriássejtes vírus együttes kóroki szerepét igazolták.

Fejér megye területéről, a 6. héten további 6 influenza A és 1 légúti óriássejtes vírus jelenlétét mutatták ki. Megyénkből, e jelentés megírásáig, a 2018. 40. hetétől beküldésre került 25 influenza-gyanús betegtől származó feldolgozott légúti mintából 15 influenza A vírus és 3 légúti óriássejtes vírus okozta fertőzést igazoltak.

 

Az idei szezonban, Magyarországon 273 főnél influenza A, 1 influenza B vírust, ötvenhárom  esetben légúti óriássejtes vírust, tíz betegnél pedig adenovírust azonosítottak.

Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2018/2019. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra:

 

Járás

4. hét

5. hét

6. hét

Dunaújváros, Sárbogárd

1071,4

969,6

858,8

Mór, Bicske

680,8

859,0

579,0

Székesfehérvár

830,67

904,0

741,1

Fejér megye

886,3

918,6

752,9

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében, a 2019. január 18-tól elrendelt kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.