A párlatverseny eredményhirdetése
2019. március 23-án került sor a III. Perkátai Regionális Párlatverseny eredményhirdető ünnepségére.
A program 12 óra 30 perckor kezdődött a Győry-kastély épületében, elsőként a társadalmi zsűrizéssel, mely során a felkért térségi polgármesterek és támogatók a verseny legjobb tételei közül választhatták ki a program közönségdíjas párlatát.
Ezt követően 14 óra 30 perckor előadásokkal folytatódott az esemény. Elsőként Szőllősi Edit, a verseny fővédnöke tartott bemutatót a Pálinkakiválóságok programról és könyvről.
Őt Csendes Zsolt, vidékfejlesztési agrármérnök, pálinkamester, szőlész-borász szakmérnök a Brandy párlatmestere az érlelés technológiájáról beszélt az érdeklődők számára.
Karajz Ottó a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Sör és Szeszipari Tanszék képviseletében „Lehet e még jobb a pálinka?” címmel tartott előadást.
A programpont után a perkátai Népművészeti foglalkozás Kankalin Néptánccsoportja mezőföldi táncokkal készült a vendégek számára.
Az eredményhirdetési ceremónia 17 órakor kezdődött. Beszédet mondott Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere, Szőllősi Edit, a verseny fővédnöke, illetve Fabulya Attila, a zsűri elnöke.
Pavlicsek Csaba, a verseny főszervezője és igazgatója röviden értékelte a zsűrizést, s elmondta, hogy a céljuk a hiteles, pálinka szeretetéről szóló verseny megszervezése volt.
A III. Perkátai Regionális Párlatversenyre közel 800 mintát neveztek határon innen és határon túl. 167 arany, 165 ezüst, 178 bronz minősítést és 19 kategória győztes díjat osztottak ki a verseny nevezői között.
Az ünnepség egy színvonalas pálinka kóstolóval ért véget az esti órákban.
A verseny eredményeit a közel jövőben teszik nyilvánossá a szervezők!
Horváth Dóri