2019. március 24. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Nagy siker lett a III. Perkátai Regionális Párlatverseny

             A múlt hétvégi zsűrizést követően a tegnap délután szakmai nappal egybekötött eredményhirdetésen került sor a közel 800 leadott tétel nyilvános értékelésére.

A nem várt és nem remélt nagy érdeklődés miatt az eredetileg március 16-i zsűrizést két napra kellett nyújtani, így már a nemzeti ünnepen megkezdődött a 781 tétel szakmai értékelése. A zsűri elnöke a tavalyi évhez hasonlóan Fabulya Attila, a Gyulai Pálinka Manufaktúra szakmai vezetője volt, mellette a Nemzeti Pálinka Tanács, a Pálinkamesterek Országos Egyesület tagjai is képviseltették magukat, illetve számos pálinka szakértő is. A zsűri az egyenkénti értékelést követően a fajta championokat is kiválasztotta, illetve a verseny különdíjasait is.

A március 23-i rendezvény a közel 30 laikus részvételével zajló társadalmi zsűrizéssel kezdődött, ahol a közönségdíj kiválasztására került sor. Délután 3-tól több szakmai előadás és bemutató is zajlott a díszteremben, majd a Veled az Ifjúságért Egyesület néptáncosainak műsorát láthatták az érdeklődők. 17 órától a dugig telt díszteremben Perkáta nevében köszöntöttem a rendezvényt, kiemelve, hogy a leadott tételek számát tekintve a harmadik legnagyobb pálinkaversennyé vált a perkátai Magyarországon. Pavlicsek Csaba, a szakemberek és a támogatók mellett a háttérszervezők munkáját is megköszöntem. Szöllősi Edit a verseny védnöke köszöntőjében kiemelte a versenyt, majd Fabulya Attila a magyarországi pálinkakultúra elmúlt egy évtizedben történt fejlődését emelte ki. A rendezvényt megtisztelte Wilmek Tibor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Győri Máté Ercsi Város, Csányi Kálmán Pusztaszabolcs Város, Jobb Gyula Kulcs és Horváth Tamás Tác polgármestere. Utóbbi kettő polgármester érmet is vehetett át minősített párlatáért. A rendezvényt támogatta Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, illetve a Dunaújvárosi Hírlap is kiemelten kezelte a rendezvényt, Várkonyi Zsolt a társadalmi zsűri tagjaként részt is vett az értékelő munkában.

A leginkább várt eseményként Pavlicsek Csaba a rendezvény megálmodója és versenyigazgatója felsorolta a közel 500 érmesnek minősített pálinka és párlat nevét és alkotóját, akik érmet és oklevelet vehettek át. A fajta győztesek is kihirdetésre kerültek. A helyi pálinka kultúra fejlődését is jelzi, hogy Csaba nevezése nélkül is 14 perkátai termelő tétele kapott aranyminősítést, és idén László Norbert trópusi mix elnevezésű párlata lett Perkáta párlata. A verseny legjobb párlata díjat Lippai Dénes vehette át. Gratulálunk minden nevezőnek és kiemelkedő, hogy a leadott tételek több mint 60%-a minősített lett. Köszönjük a verseny támogatóinak segítségét, illetve a szervezők munkáját!

Perkáta, 2019. március 24.

Somogyi Balázs

P1040060

P1040070

P1040115

P1040165

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.