2019. április 15. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Hétvégi fogorvosi ügyeletről

 

Több kérdés érkezett hozzánk a hétvégi fogorvosi ügyeletről, amelyet önkormányzatunk biztosít (azaz finanszíroz), illetve Dunaújváros Megyei Jogú Város szervez meg. Jelenleg hétvégén és ünnepnapokon délelőttönként van ellátás Dunaújvárosban általában dunaújvárosi fogorvosok által, amely kapcsán egy alapdíjjal Dunaújváros biztosítja az ellátást, míg esetünkben pedig a perkátai ellátottak után 8.000 forintos díjat fizet önkormányzatunk. Ezek az ellátások zömében fogeltávolítás, illetve a legegyszerűbb fogmegtartó intézkedések. Önkormányzatunk a fogorvosokkal szerződéssel rendelkezik, amelyet az ő képviselőjükkel együtt intézünk, illetve jelenleg tart egy megújító időszak, mivel számos új fogorvos került a dunaújvárosi körzetekbe. Annyi változás történt az elmúlt évben, de ez csak a mi pénzügyi rendszerünk követelménye, hogy teljesítés igazolás kapcsán megkeressük a fogászati ügyeletet igénybe vevő perkátai ellátottakat. Ebben kérjük az együttműködésüket, ekkor nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen egészségügyi problémájuk van, hanem csak ez ellátás tényéről kérjük a hivatalos igazolásukat.

Fontos, igaz nem ügyeleti információ, hogy várhatóan a jövő hónap közepén az orvosi rendelő új szárnyába fog költözni a perkátai fogorvosi ellátás, így tényleg egy helyre (sőt egy telekre) fog kerülni az összes perkátai alapellátáshoz kapcsolódó tevékenység, a háziorvosi ellátás, a fogászat, a védőnői tanácsadó, az alkalmi szakorvosi ellátás, illetve a gyógyszertár is.

A fogászati ügyelettel kapcsolatban továbbra is nyugodtan keressék önkormányzatunkat, illetve természetesen sürgős esetben a fogorvosokat.

 

Perkáta, 2019. április 15.

 

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.