2019. május 6. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Perkátai gyerekek sikere a VII. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen

„Idén már hetedik éve rendezték meg Jászberényben a Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyt. Április 27-28-án mérettethettek meg a jelentkező fiatalok.
Ezen a rangos versenyen képviseltette magát az Adonyi Szent István Általános Iskola és AMI Gyöngyharmat és Gyöngyvirág csoportjának tagjai, közöttük két Perkátáról járó leányzó is, Hosnyánszki Katinka és Kátai Hanna Kata. Ők két éve járnak át Adonyba a művészeti iskolába néptáncot tanulni, és kitartó, szorgalmas munkájuk eredménye, hogy számot adhattak táncos tudásukról  Jászberényben.
Az adonyi iskolát 8 produkció képviselte. A Gyöngyharmat csoportból Vörös Emese, Szöllősi Bianka, Kiss Gréta Hanga és András-Dóra Péter, a Gyöngyvirág csoportból Hosnyánszki Katinka, Németh Hanna, Soltész Eszter, Solyom Zsóka, Kátai Hanna, Bereczky Dániel, Kanyári Levente, Nagy Péter, Vörös Levente utazott a versenyre.

Mindenki

A két napos verseny első napján a kötelező táncokat mutatták be a szakmai zsűrinek, vasárnap pedig a szabadon választott táncanyagok bemutatója zajlott.
A zsűri tagjai: Taba Csaba és felesége, Fejér Erika, valamint Szilágyi Zsolt és felesége, Szilágyiné Újlaki Marianna.
A Gyöngyharmatos gyermekek kötelező táncanyaga a Kalocsai, szabadon választott produkciójuk anyaga pedig Gagybátori volt, mely falu táncát a Gyöngyvirágosok kötelező táncanyagként vitték magukkal. Szabadon választott táncaik változatos tudásukat mutatták meg,
Kátai Hanna-Kanyári Levente, Hosnyánszki Katinka-Nagy Péter párosa Rábaközi, Soltész Eszter-Németh Hanna Kalocsai, Solyom Zsóka-Bereczky Dániel, Németh Hanna-Vörös Levente párosa pedig Bukovinai táncokkal örvendeztette meg a zsűrit és a nézőket.

Hannáék (4)

 (Kátai Hanna és Kanyári Levente)

Katusék

 (Hosnyánszki Katinka és Nagy Péter)

Hihetetlenül színvonalas táncokat láthattunk a táncosoktól a rendkívül erős mezőnyben. Kitartásukkal, szorgalmukkal, táncszeretetükkel méltó módon képviselték a tánccsoportot, az iskolát. Nagy meglepetés érte az eredményhirdetésen a maroknyi csapatot, amikor mint Különdíjas és Szólótáncosi Nívódíjas táncosokat színpadra szólították Hosnyánszki Katinkát és Nagy Pétert, akik átvehették a színpadon nyújtott kimagasló teljesítményükért és előadásukért a megérdemelt díjakat!

katus 3 (3)Gratulálunk az összes résztvevő táncosnak, akik méltó módon letették védjegyüket a verseny mezőnyében, és a két díjazottnak befektetett munkájukért és elért eredményükért!
Jövőre ismét megpróbálkozunk a versennyel, reméljük még több jó eredménnyel térünk haza. De a lényeg, hogy boldog arccal, mosolyogva, élvezettel táncoljanak, és úgy jöjjenek le a színpadról, hogy jól érezték magukat, ez minden pedagógus álma, hogy tanítványai arcán a boldogságot, önfeledséget lássa, és ez ott megszületett a jászberényi színpadon!”

Bocsi Nóra felkészítő tánctanár

(Fotók: Viczkó Zsanett)

Köszönöm a szerkesztőségünk nevében, hogy Kátai Hanna édesanyja, Viczkó Zsanett  segítségével  megoszthatjuk, és  hírét vihetjük a perkátai  gyerekek szorgalmának és színvonalas táncelőadásának szép példáját! Gratulálunk!

Lászlóné Szabó Edit

 

 

 

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.