2019. július 24. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Pálinka sikerek Szatymazon

Az idei évben 2019. június 29-én szervezték meg a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtárban a II. Szatymazi Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny elnevezésű eseményt. A megmérettetésnek első sorban a célja a magán- és bérfőzőként előállított párlatok szakmai fejlődésének támogatása, illetve a nevezett párlatok összehasonlítása. A program eredményhirdetésére 2019. július 12-én került sor, az Őszibarack Fesztivál és Falunap keretei között.
Erre a versenyre nevezett Perkátáról László Norbert, s összesen 11 mintával járult a szakértő bírálók elé. Norbert, aki a III. Perkátai Regionális Párlatverseny legjobb perkátai párlatának díját hozhatta el idén márciusban, Szatymazon is szépen szerepelt: 3 bronz érmet hozott haza Perkátai Otelló szőlő, Granny Smith alma, Bosckobak körte párlatáért, ezüst minősítést nyert el Erdei vegyesgyümölcs likőr, Trópusi mix, Érdi Bőtermő meggy, Bodzavirág-hárslevelű szőlő nedűje, s aranynak értékelték a Diólikőr, Gyógynövény, Levendula-hárslevelű szőlő elnevezésű párlatát. Ezenkívül Kuriózum kategóriában 3. helyezett lett a Gyógynövény, Vegyes kategóriában pedig második a Levendula-hárslevelű szőlő párlata.
- Egy családias hangulatú verseny volt, ahol a Magyar Pálinkafőző Lovagrend bírálta el a mintákat. Nagy hangsúlyt fektetnek a Hungaricumukra, az őszbarackra, különösen odafigyeltek az ebből a gyümölcsből készült párlatokra – árulta el a verseny kapcsán László Norbert.
A perkátai párlatkészítő a szatymazi megmérettetést követően sem pihen: tervei között szerepel még a nyáron folytatni a már megkezdett pálinkakészítői kurzust, illetve a következő versenyszezonra is elkezdi a felkészülést.

Horváth Dóri

Fotó forrása: László Norbert

DSC_0452

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.