• Álláshirdetés

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda  óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti...

 • Iskola tájékoztatója

  Tisztelt Szülők! dr. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár 2020. május 20-án tett bejelentése a következőket tartalmazza, amelyek az iskolánkra, diákjainkra és szüleikre vonatkoznak: „A tantermen kívüli, digitális munkarend sikerességének köszönhetően tanév végéig,...

 • Bankautomata

  Bankautomata A tavalyi választási kampányban is kiemelt téma volt egy ATM telepítése Perkátán, igaz önkormányzatunk már az Alba Takarékszövetkezet bedőlése óta próbált, elsősorban az önkormányzati számlavezető pénzintézet által automatát igényelni Perkátára, de a havi 150.000...

 • Oktatási-köznevelési intézmények nyitásáról tájékoztató

  A kormányzati közleményeket követően a perkátai oktatási-köznevelési intézményekben is megkezdődött a felkészülés a nyitásra. Az általános iskolában Szilasy László igazgató Úr tájékoztatott, hogy a pedagógusokkal megkezdték a szülők megkeresését, és jövő hétre ígért...

 • A megyei szövetség vezetőségének tagja

  A megyei szövetség vezetőségének tagja A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség a vírus miatti válsághelyzetre való tekintettel távszavazás útján szervezte meg az idei évben, a megyei szövetség tisztségviselőinek megválasztását. Vezetőségi tagnak régi és új jelöltek is indultak. A...

2019. július 24. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Véget ért az erdélyi néptánc tábor

Hazatért Magyarlapádról a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Kankalin Néptánccsoportja, ahol egy hetet töltöttek el a XXII. Magyarlapádi Népzene-Néptánc Táborban. Az esemény során a 23 főből álló csapat kezdő és haladó csoportban sajátíthattak el a magyarlapádi, valamint a magyarszentbenedeki táncokat, illetve lapádi népdalokat tanultak neves és jól felkészült oktatók által.
- Számomra a legmeghatározóbb élmény az volt, amikor a perkátai gyerekek meghallották a táncházban a magyarlapádi dallamokat, és gondolkodás nélkül beálltak táncolni. Az első nap még félénken vettek részt a tánctanításon, de utána már a többi gyerekkel önfeledten „mulattak” együtt – nyilatkozik a táborról Preizler Nikolett, a csoport egyik vezetője. – Egy öröm volt végig követni a folyamatot, hogy mennyi tudást, önbizalmat, odafigyelést és kitartást szívtak magukba pár nap alatt.
Az izgalmas hét során nem csupán a táncokkal ismerkedhetett a csoport, lehetőségük nyílt jobban megismerni a települést is, mivel minden este táncházakkal készültek a táborozók számára, valamint a hét végén a falut körülvevő dombok közül egyet megmásztak, hogy aztán a tetején bográcsozással egybekötött mulatságot tartsanak a lapádi lakókkal együtt.
A tábori napok során megszervezésre került két verseny is a fiatalok számára: a „Hopp, karéba, legények” pontozó vetélkedő, mely során a magyarlapádi pontozót kellett eljárnia a nevezőknek, illetve az „A lapádi hegytetőn” elnevezésű népdaléneklési verseny. A perkátai csoportot mind a két megmérettetésen képviselték gyerekek: Kádár Gergely a „Hopp, karéba, legények” pontozó vetélkedőn különdíjat nyert el, míg a népdaléneklési verseny 1. korosztályában Wéber Viktória a másodiknak járó díjat vihette haza, a 2. korosztályból László Emma szintén ezüstöt, Rácz Noémi pedig különdíjat kapott.
- Magyarlapádon egy csodálatos hetet tölthettünk el a gyerekekkel. A mai napig az élményeinket próbáljuk feldolgozni, hiszen annyi mindent éltünk meg, hogy mindig eszébe jut az embernek egy-egy olyan pillanat, ami mosolyt csal az arcára. Csapatként érkeztünk Erdélybe, de egy családként jöttünk haza – teszi még hozzá Nikolett.
A remek hangulatú tábor 2019. július 20-án, szombaton zárult egy nagyszabású gála esttel, mely során mindegyik csoport bemutatta a közönségnek a hét során tanultakat, majd egy utolsó magyarlapádi táncházban vehettek részt a táborozók.
A perkátai csapat másnap, július 21-én búcsú könnyekkel a szemükben indult haza, Fejér megyébe, hogy itthon folytassák a munkájukat, mely során kamatoztatni kívánják az Erdélyben tanultakat.

Részletesebb beszámoló hamarosan!

Horváth Dóri

erdély erdély2

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.