• Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülés

  M E G H Í V Ó           Tisztelettel meghívom a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete képviselő-testületi ülésére 2019. december 17-én (kedd) 14:00 órától  a Községháza dísztermébe   Napirendi pontok: Beszámoló az aktuális eseményekről Tiszteletdíjak...

 • Óvodai jótékonysági bál

  Óvodai jótékonysági bál    2019. november 23-án a Szivárvány Óvoda Szülői Szervezete jótékonysági bált szervezett a Faluházban, az óvoda támogatása, fejlesztése céljából. A jó hangulatról az L & B Duó gondoskodott, éjfélkor tombolasorsolásra került sor, ahol sok értékes...

 • Adventi programok

  SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN PERKÁTAI LAKOST AZ ADVENTI PROGRAMJAINKRA! „ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ DECEMBER 5. 16 ÓRA GYŐRY-KASTÉLY PERKÁTA KARÁCSONY 2019. 12. 09. HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAINAK MŰSORA KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, ADVENTI VÁSÁR, HELYI...

 • Adventi kiállítás a Győry-kastélyban

  Adventi kiállítás a Győry-kastélyban Az „Adventi készülődés” című kiállítás 2019. december 5-én nyitotta meg kapuját a Nagyközség Nyugdíjas Klub szervezésében. Siba Árpádné, a megnyitón beszélt az ünnepvárás fontosságáról, amely jó alkalom a lelki megtisztulásra,...

 • Polgármesteri Hivatal decemberi ünnepek illeszkedő nyitva tartása

  TÁJÉKOZTATÁS   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Perkátai Polgármesteri Hivatal decemberi ünnepekhez illeszkedő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: 2019. december 13. (péntek) 8-12 és 12.30-16 óra 2019. december 14. (szombat) 8-12 óra 2019. december 23. (hétfő) 8-12...

2019. július 24. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Véget ért az erdélyi néptánc tábor

Hazatért Magyarlapádról a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Kankalin Néptánccsoportja, ahol egy hetet töltöttek el a XXII. Magyarlapádi Népzene-Néptánc Táborban. Az esemény során a 23 főből álló csapat kezdő és haladó csoportban sajátíthattak el a magyarlapádi, valamint a magyarszentbenedeki táncokat, illetve lapádi népdalokat tanultak neves és jól felkészült oktatók által.
- Számomra a legmeghatározóbb élmény az volt, amikor a perkátai gyerekek meghallották a táncházban a magyarlapádi dallamokat, és gondolkodás nélkül beálltak táncolni. Az első nap még félénken vettek részt a tánctanításon, de utána már a többi gyerekkel önfeledten „mulattak” együtt – nyilatkozik a táborról Preizler Nikolett, a csoport egyik vezetője. – Egy öröm volt végig követni a folyamatot, hogy mennyi tudást, önbizalmat, odafigyelést és kitartást szívtak magukba pár nap alatt.
Az izgalmas hét során nem csupán a táncokkal ismerkedhetett a csoport, lehetőségük nyílt jobban megismerni a települést is, mivel minden este táncházakkal készültek a táborozók számára, valamint a hét végén a falut körülvevő dombok közül egyet megmásztak, hogy aztán a tetején bográcsozással egybekötött mulatságot tartsanak a lapádi lakókkal együtt.
A tábori napok során megszervezésre került két verseny is a fiatalok számára: a „Hopp, karéba, legények” pontozó vetélkedő, mely során a magyarlapádi pontozót kellett eljárnia a nevezőknek, illetve az „A lapádi hegytetőn” elnevezésű népdaléneklési verseny. A perkátai csoportot mind a két megmérettetésen képviselték gyerekek: Kádár Gergely a „Hopp, karéba, legények” pontozó vetélkedőn különdíjat nyert el, míg a népdaléneklési verseny 1. korosztályában Wéber Viktória a másodiknak járó díjat vihette haza, a 2. korosztályból László Emma szintén ezüstöt, Rácz Noémi pedig különdíjat kapott.
- Magyarlapádon egy csodálatos hetet tölthettünk el a gyerekekkel. A mai napig az élményeinket próbáljuk feldolgozni, hiszen annyi mindent éltünk meg, hogy mindig eszébe jut az embernek egy-egy olyan pillanat, ami mosolyt csal az arcára. Csapatként érkeztünk Erdélybe, de egy családként jöttünk haza – teszi még hozzá Nikolett.
A remek hangulatú tábor 2019. július 20-án, szombaton zárult egy nagyszabású gála esttel, mely során mindegyik csoport bemutatta a közönségnek a hét során tanultakat, majd egy utolsó magyarlapádi táncházban vehettek részt a táborozók.
A perkátai csapat másnap, július 21-én búcsú könnyekkel a szemükben indult haza, Fejér megyébe, hogy itthon folytassák a munkájukat, mely során kamatoztatni kívánják az Erdélyben tanultakat.

Részletesebb beszámoló hamarosan!

Horváth Dóri

erdély erdély2

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.