• Meghívó képviselő-testület ülésére

  Perkáta Nagyközség Önkormányzata Cím: 2431 Perkáta, Szabadság tér 1. Tel: 06-25/507-570   Fax: 06-25/507-571 Email: hivatal@perkata.hu Honlap: www.perkata.hu       SOMOGYI BALÁZS POLGÁRMESTER Tárgy: Meghívó képviselő-testület ülésére   MEGHÍVÓ  Tisztelettel...

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk, hogy 2019. november 15-én várhatóan 8 – 15:30 óráig PERKÁTA területén áramszünet lesz. A meghirdetett áramszünet oka: szolgáltatásunk minőségének javítása, oszlop csere Érintett utcák, szakaszok: Radnóti M. utca, Mária utca, Puskás...

 • Színházi előadás Perkátán

  Színházi előadás Perkátán Színvonalas színházi előadást láthattak az érdeklődők Perkátán 2019. november 13-án, szerdán. A 18 órakor kezdődő programra a Faluházban kerül sor, s a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Mátyás és Janus című műsorát láthatta a közönség....

 • Szülői értekezlet a Perkáta SE-nél

  Szülői értekezlet a Perkáta SE-nél              A múlt héten számoltunk be róla, hogy új szponzor érkezésével nyárig mindenfeléképpen biztosított a Perkáta SE gyermeklabdarúgó csapatainak (U7-U9-U11-U13) a működése. Az örömteli hír miatt Vaskó József edző ma délutánra...

 • Intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés

  Intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés A mai napon, 2019. november 12-én a Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodájában intézményi tanfelügyeleti ellenőrzés volt. A szakértők a szülők képviselőivel, az intézményegység vezetőjével és a nevelőtestület tagjaival készítettek interjút,...

2019. augusztus 1. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátára látogatott az erdélyi testvértelepülés családi csoportja

Az idei évben Perkáta fogadta erdélyi testvértelepülésének, Kisbácsnak a családi csoportját, amely 2019. július 25-én érkezett meg a településre. A vendégeket a Győry-kastély épületében fogadták a kapcsolattartó Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület tagjai, akiknél megszálltak a csoporttagok. A díszteremben először Siba Árpádné, a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület elnöke köszöntötte a kisbácsi családokat, s elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy ismét együtt tölthetnek egy kis időt. Ezt követően átadta a szót Somogyi Balázs polgármesternek. A polgármester szintén üdvözölte a vendégeket a településen, s megköszönte mindazok tevékenységét, akik az elmúlt 15 évben segítettek a kapcsolat aktív fenntartásában.

- Bízunk benne, hogy az elkövetkező 15 évben is élni fog ez a kapcsolat, melynek legszebb része az, amikor a családok találkoznak egymással – fűzte még hozzá beszédéhez, majd a látogatás programját ismertette a kisbácsiakkal.
Somogyi Balázs után Pongrácz Sándor, a kisbácsi csoport képviseletében köszönetet mondott a szíves fogadtatásért, s verset is szavalt a jelenlévőknek.
- Hálásak vagyunk azoknak, akik igyekeznek fenntartani a kapcsolatot. Enélkül nem jártuk volna be Magyarország szebbnél szebb tájait – mondta Pongrácz Sándor. – Nem szabad elfelejteni, hogy Erdély és Magyarország vagy együtt volt, vagy kiegészítették egymást mindig is.
A beszédeket követően az ajándékok átadása következett, majd a családok hazatértek fogadóikkal. Az itt tartózkodás ideje alatt a perkátai egyesület egy őrségi kirándulást szervezett vendégeiknek, amely során Ajkára, Szentgotthárdra, Őriszentpéterre és Pityerszerre látogattak el. Az üveggyárat, az Őrség geológiáját, növényvilágát, a tündérkertet bemutató kiállítást, az őrségi kézművesvásárt és a Ciszterci Apátságot is megtekintették a kirándulás során.
- Mi, amikor ezt az utat megterveztük, akkor mindenféleképpen az együvé tartozást, a közös kultúrát szerettük volna hangsúlyozni vele – nyilatkozott Siba Árpádné a program kapcsán.
A látványosságokban gazdag út után a hétfői napot mindenki a fogadócsaládjával töltötte együtt, majd 2019. július 30-án reggel a csoport hazaindult Kisbácsba, a mielőbbi viszontlátás ígéretével.

Horváth Dóri

P1060398

P1060403

P1060410

P1060417

P1060428

P1060430

P1060423

P1060431

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.