• Somogyi Balázs állami kitüntetése

  Somogyi Balázs állami kitüntetése Orbán Viktor miniszterelnök Úr előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Áder János köztársasági elnök Úr állami kitüntetést adományozott Somogyi Balázsnak, Perkáta polgármesterének. A Belügyminisztérium központi, Budapest,...

 • Ügyfélfogadás szünetel

  Tisztelt Lakosság!   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. augusztus 21-én a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Perkáta Kirendeltségén az ügyfélfogadás szünetel. Ügyintézést a Dunaújvárosi Járási Hivatalban (2400 Dunaújváros, Szórád Márton út 39.) végezhetnek. Amennyiben...

 • Biztonságos hídkorlát.

  Biztonságos hídkorlát. A gyógyszertár előtti fahíd padlózata – melyet évekkel ezelőtt, Dr. Tóth Ferenc gyógyszerész építtetett – egyszer már felújításra került. Mostanára a híd korlátfája fáradt el a változó időjárási viszonyok között. A Polgári Összefogás Perkátáért...

 • Elhunyt Kovács Imre

  Elhunyt Kovács Imre   2019. augusztus 12-én kora hajnalban, Budapesten tragikus hirtelenséggel elhunyt Kovács Imre, Perkáta volt önkormányzati képviselője. Kovács Imre 1963-ban született Dunaújvárosban, több cikluson keresztül (1998-2010) volt Perkáta Nagyközség önkormányzati...

 • Kirándulás a Csillagösvény Élményparkba

  Kirándulás a Csillagösvény Élményparkba A „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. „Fiatalok és a környezetvédelem” elnevezésű pályázatán nyert 300 ezert Ft-ot még a tavalyi évben. A pályázat keretein belül öko...

2019. augusztus 1. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátára látogatott az erdélyi testvértelepülés családi csoportja

Az idei évben Perkáta fogadta erdélyi testvértelepülésének, Kisbácsnak a családi csoportját, amely 2019. július 25-én érkezett meg a településre. A vendégeket a Győry-kastély épületében fogadták a kapcsolattartó Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület tagjai, akiknél megszálltak a csoporttagok. A díszteremben először Siba Árpádné, a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület elnöke köszöntötte a kisbácsi családokat, s elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy ismét együtt tölthetnek egy kis időt. Ezt követően átadta a szót Somogyi Balázs polgármesternek. A polgármester szintén üdvözölte a vendégeket a településen, s megköszönte mindazok tevékenységét, akik az elmúlt 15 évben segítettek a kapcsolat aktív fenntartásában.

- Bízunk benne, hogy az elkövetkező 15 évben is élni fog ez a kapcsolat, melynek legszebb része az, amikor a családok találkoznak egymással – fűzte még hozzá beszédéhez, majd a látogatás programját ismertette a kisbácsiakkal.
Somogyi Balázs után Pongrácz Sándor, a kisbácsi csoport képviseletében köszönetet mondott a szíves fogadtatásért, s verset is szavalt a jelenlévőknek.
- Hálásak vagyunk azoknak, akik igyekeznek fenntartani a kapcsolatot. Enélkül nem jártuk volna be Magyarország szebbnél szebb tájait – mondta Pongrácz Sándor. – Nem szabad elfelejteni, hogy Erdély és Magyarország vagy együtt volt, vagy kiegészítették egymást mindig is.
A beszédeket követően az ajándékok átadása következett, majd a családok hazatértek fogadóikkal. Az itt tartózkodás ideje alatt a perkátai egyesület egy őrségi kirándulást szervezett vendégeiknek, amely során Ajkára, Szentgotthárdra, Őriszentpéterre és Pityerszerre látogattak el. Az üveggyárat, az Őrség geológiáját, növényvilágát, a tündérkertet bemutató kiállítást, az őrségi kézművesvásárt és a Ciszterci Apátságot is megtekintették a kirándulás során.
- Mi, amikor ezt az utat megterveztük, akkor mindenféleképpen az együvé tartozást, a közös kultúrát szerettük volna hangsúlyozni vele – nyilatkozott Siba Árpádné a program kapcsán.
A látványosságokban gazdag út után a hétfői napot mindenki a fogadócsaládjával töltötte együtt, majd 2019. július 30-án reggel a csoport hazaindult Kisbácsba, a mielőbbi viszontlátás ígéretével.

Horváth Dóri

P1060398

P1060403

P1060410

P1060417

P1060428

P1060430

P1060423

P1060431

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.