2019. augusztus 21. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Szent István királyunk és az új kenyér ünnepe Perkátán

 

Az államalapítás ünnepén szép megemlékezést tartottak Perkátán, a Győry-kastélyban, az egyházközség szervezésében.

2019. augusztus 20-án, 8:00 órakor, igeliturgiával emlékeztek meg a keresztény magyar államalapítás emléknapjáról Győri Balázs István diakónus vezetésével.

Az ünnephez illően hallhattak Szent István királyt méltató verset, valamint a Vox Caritatis Egyházi Kórus közreműködésében szép énekeket.

A kenyérszentelés szép hagyományának is tanúi lehettek a hívek. Győri Balázs István diakónus megáldotta a nemzeti színű szalaggal átkötött új kenyeret, majd megszegte, és osztott belőle az egyházközségi képviselőtestület tagjai és ministránsai körében. A frissen sütött szentelt kenyérből részesült minden résztvevő. Régi hagyományhoz híven vittek belőle haza is a hívek, hogy a családtagjaikkal együtt elfogyaszthassák, vigyázva arra, hogy egy kis szentelt morzsa se jusson veszendőbe.

A Perkátai Egyházközség nevében köszönetet mondunk Gubicza Tamásnak, a Gubicza Bt által augusztus 20-ra adományozott kenyerekért!

 

Lászlóné Szabó Edit

1

2

3

4

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.