2019. szeptember 27. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Önkormányzati döntés az új utak védelméről

             Lakossági megkeresésre az önkormányzat rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntött tegnap a Táncsics Mihály utca első szakasza és Baross Gábor utca jövő heti felújítása kapcsán súlykorlátozás elrendeléséről az utcák használata kapcsán. Az út, az 50 évvel ezelőtt a lakók által letett alap és a fél évszázados használat miatt, illetve a mostani felújítás miatt nagyobb terhet is elbír. A lakók kérésére történt 3,5 tonnás korlátozás egyrészt az út védelmét, illetve a lakók nyugalmát is segíti, ahogy számos perkátai utcában már ez érvényesül, például a Damjanich János vagy a József Attila utcában is. A korlátozás alól felmentés kapcsán természetesen egyedi írásos kérelmet lehet kérni építkezés vagy tűzelő szállítmányozás kapcsán, de ebből becslésünk szerint évi néhány esetnél több nem várható. Az önkormányzathoz írásban benyújtott kérelmet pont az említett indokok – pl. építkezés – miatt előre jól tudja tervezni az ingatlantulajdonos, ezért abban az időpontnak, a jármű rendszámának is szerepelnie kell, amellyel kapcsolatban a szállítók nagyobb rutinnal rendelkeznek, mint a polgárok vagy akár az önkormányzat. Az engedélyben pedig a korlátozás alatt levő út használata kapcsán a szállítás napja akár órára pontosan és a jármű rendszáma, illetve természetesen a helyreállítási kötelezettség is szerepel majd benne. A mai napon már kiadásra is került az első két súlykorlátozás alóli egyedi felmentési kérelem egy Táncsics utcai lakónak.

Tegnap én is észleltem, hogy többen érdeklődtek, hogy súlykorlátozás vonatkozik-e a hulladékszállításra? Ezt a tevékenységet végző járművek természetesen bemehetnek az utcákba, még a korlátozással rendelkezőkbe is, hiszen ez egy kötelező közszolgáltatás. A hulladékszállítást végző vállalkozás minden évben frissíti az engedélyét az összes ilyen tevékenységét végző járművére, így önkormányzatunk felé is majd száz járművet jelentenek ilyenkor le. Az egyik kérdést feltevő cikk része volt egy hulladékszállítást végző jármű fotója, amely az Alkotmány utcában készült. Aki az elmúlt időszakban figyelmesen járt-kelt Perkátán, az minimum 15 éve észrevehette, hogy az Alkotmány utcában 3,5 tonnás korlátozás van érvényben – ahogy mostantól a Táncsics utca egy részében is -, sőt ott még sebességkorlátozást is kértek a lakók. Természetesen a hulladékszállítást végző vállalkozás az engedélykérésük okán az Alkotmány utcába is jogszerűen küldheti a járműveit, ahogy teszi ezt majd a Táncsics Mihály utcába, illetve a Baross Gábor utcába is.

Perkáta, 2019. szeptember 27.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.