2019. szeptember 17. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Önkormányzati választások – 2019. október 13. – Képviselőjelöltek bemutatkozása

logó

Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2019. október 13-ai önkormányzati választásokra tekintettel ki adja a Perkátai Hírek választási különszámát, melyben lehetőséget kíván biztosítani, hogy a polgármester-, képviselő-, illetve a nemzetiségi képviselőjelöltek a választópolgárok előtt bemutatkozhassanak. A bemutatkozó írásokat 2019. szeptember 16, 12:00-ig lehetett eljuttatni az önkormányzat számára. Az megküldött bemutatkozásokat ezúton közzétesszük Perkáta Nagyközség hivatalos médiafelületén, a www.perkata.hu-n is.
A bemutatkozó cikknek az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

  • polgármesterjelölt esetén minimum 1900, maximum: 2000 karakter,
  • képviselőjelölt esetén minimum 900, maximum: 1000 karakter,
  • nemzetiségi képviselőjelölt esetén minimum 500, maximum 600 karakter.

Betűtípus, -méret: Times New Roman 12-es.
A bemutatkozás mellé egy 240×340 pixel felbontású fényképet is lehet mellékelni, a lap színesben fog megjelenni.

A bemutatkozó anyagok a jelöltek által leadott formában jelennek meg, azokon semmiféle változtatást (stilisztikai javítást, illetve helyesírási hibák kijavítását) nem végeztünk el.

Horváth Balázs (13), Szőke Imre Andor (14) és Dankó Lajos (17) képviselőjelöltként nem kívánt élni a bemutatkozás lehetőségével.

Az alábbiakban a képviselőjelöltek bemutatkozását olvashatják:

1. Áldott Richárd István, független

Kedves Perkátaiak! Áldott Richárd Istvánnak hívnak. 39 éves perkátai lakos vagyok. Feleségem Henrietta állami szférában dolgozik előadóként. Kisfiam Zalán most kezdte az óvodát. 2004-ben gépészmérnök diplomát szereztem. Jelenleg Székesfehérváron dolgozom folyamatmérnökként. Új képviselőjelöltként, az ÖEP csapat tagjaként indulok, mert közösen tervezzük, hogy fiatal generációként olyan változást hozunk a településünk életébe, amit minden falubeli eredményként élhet meg. Csodákra én sem vagyok képes, de egy dolgot megígérhetek: Inkább okozok meglepetést mint csalódást. Eddig is mindenen átküzdöttem magam, soha nem csüggedtem el. Ezt a hozzáállást és megfelelést szeretném elhozni közösségünkbe is. Kérem, hogy Perkáta jövőjének érdekében menjenek el szavazni 2019. október 13-án és szavazataikkal támogassanak engem (1. Áldott Richárd) és a mellettem álló Öten – Együtt-Perkátáért független képviselőjelölteket. Bizalmukat előre is megköszönve maradok tisztelettel: Áldott Richárd István

aldott-richard-ph-20190914-02

2. Bogó Anikó, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Családom 2017 karácsonyán egy csodálatos kisfiúval bővült. Ebben az időszakban újabb diplomát szereztem, közoktatás-vezetői pedagógus szakvizsgát. Közművelődési szakértőként a Minisztérium szakértői listájára kerültem. Főállásom a Perkátai ÁMK-nál van, intézményvezetőként dolgozom, a 2014-es választás óta alpolgármester vagyok.
Rengeteg munkával, számos dolgot valósított meg az Önkormányzat, amire a legbüszkébb vagyok, hogy uniós és hazai forrásokból sikerült bővíteni az új óvodát és a kastély főépületét felújítani. A helyi igények és a kormány kínálta lehetőségek összhangjából valósultak meg a fejlesztések. Az önkormányzat szűkös anyagi helyzetére tekintettel soha nem vettem fel a nekem járó alpolgármesteri tiszteletdíjat.
A következő ciklusban kiemelt feladatként kezelem a kastély épületegyüttes további felújítását, fejlesztését, a könyvtárhelység méltó környezetének kialakítását. A régi óvodaépület egyes részeinek modernizációja és a helyi közösségek támogatása is folytatandó feladat.

Bogó Anikó

3. Sarok Mihály, független

Tisztelt Perkátaiak!
Sarok Mihály vagyok, születésem óta, 38 éve Perkátán élek. Az általános iskola elvégzése után a seregélyesi mezőgazdasági szakközépiskolában szereztem szakmát. 2001-től 2016-ig a Forrás Szövetkezetben dolgoztam. 3 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy egyéni vállalkozóként folytatom tevékenységemet a mezőgazdaságban.
A munkám folyamán nap mint nap szembesülök azzal a helyzettel, hogy amíg a környező településeken lehet látni a fejlődést, a mi falunkban szinte semmi változás nem történik. Számos emberrel beszéltem erről a problémáról és ezért jutottam arra a döntésre, hogy változtatni, tenni szeretnék Perkátáért. Ezt a közös célt fogalmaztuk meg az Öten Együtt Perkátáért tagjaival: céltudatos képviselőjelöltként a falu fejlődéséért szeretnénk tevékenykedni. Az Önök bizalmával és szavazataival képviselőként a legfontosabb feladatomnak tekinteném, hogy lakóhelyünk élhető és virágzó településsé fejlődjön.
Köszönöm megtisztelő támogatásukat.
Sarok Mihály

sarok-mihaly-ph-20190914

4. Szabó Tamás, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Szabó Tamás vagyok, feleségemmel két egyetemista gyermekünket neveljük. Egy haszongépeket forgalmazó vállalkozás munkatársa vagyok. Több perkátai közösséghez kötődöm, gyermekeim révén a helyi motoros és kapa kupai közösséghez, illetve a testvértelepülési szervezetekhez. 2014-től önkormányzati képviselőként és a Pénzügyi Bizottság tagjaként is tevékenykedem. 10 éve rövid ideig dolgoztam a Faluüzemeltetésnél, ezért is tartom fontosnak egy újabb nagy fűnyíró traktor beszerzését, mert naprakésznek kell lenni a közterületek és Perkáta karbantartásában. A közbiztonságát terén támogatni kell a helyi rendőrség és polgárőrség infrastrukturális lehetőségeit, kialakítva a Közbiztonság Házát. Fontos lenne a közterületi kamerarendszer tényleges bővítése. Polgármesteri Hivatal ebben a ciklusban energetikailag és külsőleg megújult, de az épület teljes belső felújításra és tetőcserére szorul, illetve fontos az akadálymentes és ügyfélbarát környezet. Kérem, támogassák a PÖPE-Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Szabó Tamás

5. Kis József, független

Kedves Barátaim, Ismerőseim, Perkátai lakosok!

Kis József vagyok. A Helyi Önkormányzati választáson indulok a képviselői székért.
1975-ben Dunaújvárosban születtem. Iskoláimat szintén ott végeztem.30 éve költöztünk Perkátára. Jelenleg autóbuszvezetőként dolgozom.
Nős vagyok, gyermekeim Zsigmond és Dorottya.
A községért a tenni akarásom mindig aktívan él. Ezért is döntöttem úgy, hogy az Önök képviselője legyek. Hiszem, hogy egy képviselő akkor végzi jól a dolgát, ha a polgárok szavát mindig meghallja és azt megfelelően tolmácsolja, s azért kiáll.
Úgy érzem, Önöket kiemelkedően képviselném a plénum előtt. Megfelelő tapasztalatommal tudnám segíteni a testület munkáját.
Egységben az erő, így Járóka Erikával (7.)és Szőke Imrével (14.) munkálkodunk egy eredményes képviselő testület kialakításán.

Kérem Önöket, bizalmukkal és szavazataikkal segítsék a testületi mandátumaink megszerzését!

Tisztelettel és Köszönettel Kis József (5.)

kis-jozsef-20190915

6. Mosonyi-Bógó Nikolett, független

Kedves Perkátaiak!
32 éves tősgyökeres perkátai vagyok,férjemmel Dénessel együtt neveljük kislányunkat, aki nemrég múlt 3 éves, óvodás. Tanulmányaimat a helyi általános iskolában, majd Móron végeztem. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán diplomáztam. Jelenleg a dunaújvárosi Ferrobeton Zrt. Igazgatóságán dolgozom, ahol közgazdász végzettségemet és nyelvismereteimet is tudom kamatoztatni.
Kislányunk születése még inkább ráébresztett, milyen fontos, hogy Perkátát egy élhetőbb, lakóinak szívét büszkeséggel eltöltő településsé tegyük, mivel én itt születtem, szeretem és élem az életemet, ahogy teszi azt az egész családom.
Képviselőként szívvel-lélekkel és legjobb tudásom szerint szeretném szolgálni az Önök és a falu érdekeit. Köszönöm, hogy elolvasták gondolataimat, ha egyetértenek velem, kérem, szavazzanak rám és az Öten-Együtt-Perkátáért csapatára,melynek tagjai sorszámukkal: Áldott Richárd (1), Sarok Mihály (3), Csősz Nikolett (9), Oláh István (18)
Üdvözlettel:
Mosonyi-Bógó Nikolett (6)

mosonyi-bogo-nikolett-20190915

7. Járóka Erika, független

Járóka Erika képviselőjelölt

Születésem óta Perkátán élek. Itt végeztem az általános iskolát, utána a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában gyors- és gépíró tanfolyamot végeztem. Ezután a Dunaferrben dolgoztam. Majd édesanyámat ápoltam 16 éven keresztül, haláláig. Ezt követően a Perkátai Szociális Otthonban helyezkedtem el. 1 évig dolgoztam közmunkásként. Párom, akivel 24 éve élek együtt, külföldön dolgozik, azóta itthon vagyok és tanulok. Elvégeztem több tanfolyamot. Jelenleg a Pannon Oktatási Központ esti gimnáziumába járok, hogy érettségizhessek. 2 gyermekem van.

A közelgő önkormányzati választásokon azért indulok, mert a falu fejlődése fontos számomra. Úgy gondolom, hogy most vagyok abban a korban, amikor még tehetek valami jót az itt élő emberekért, a falunkért.
Kérem szavazzon rám (7.), valamint Szőke Imre Andor polgármester-jelöltre (1.) és Kis József képviselőjelöltre (5.), mert azt vallom, hogy egységben az erő!

jaroka-erika-ph-20190915

8. Pavlicsek Csaba, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Pavlicsek Csaba vagyok, főállású pedagógus, egyetemi óraadó gasztronómia témakörben. Első magániskolámat 2018-ban hoztam létre Perkátán. Születésem óta, 34 éve élek a Kossuth Lajos utcában. Célom községünk kulturális tevékenységének és gasztro-turisztikai vonzerejének fejlesztése, így született meg három éve a Perkátai Párlatverseny, ami az ország harmadik legnagyobb versenye. Pedagógusként fontosnak tartom környezetünk védelmét, az energiagazdálkodás javítását, bővíteni kell a megújuló energiához kapcsolódó eszközök telepítését. A temető környezetének fejlesztése elsődleges feladat, a méltó emlékezést támogathatja a ravatalozó belső felújítása, új urnafal telepítése, parkolók kialakításával és szabályozott temetési rend bevezetésével. Kiemelt cél egy bankautomata telepítése, akár önkormányzati anyagi vállalással. Mindezek megvalósításához kérem a támogatásukat! Kérem, hogy szavazatukkal segítsenek és mellettem Somogyi Balázst és a velünk induló PÖPE-Fidesz-KDNP képviselőjelölteket is.

Pavlicsek Csaba

9. Csősz Nikolett, független

Tisztelt Választópolgárok!
Csősz Nikolett vagyok, 1994 óta lakom Perkátán. Idén ünnepeltem 30. születésnapomat. Férjem ifj. Bölcskei Imre, kislányunk idén múlt 1 éves. Középiskolai tanulmányaimat Dunaújvárosban fodrászként végeztem. Magyarországon nem sokat dolgoztam, munkahelyi tapasztalataimat külföldön szereztem miután Svájcba költöztem a férjem után. Dolgoztam Műanyag feldolgozó gyárnál, felszolgálóként, de legtöbbet Élelmiszeripari cégnél. Munka mellett szakmámat sem feledve fodrászként is folyamatosan tevékenykedtem. Hét év kint létem és kislányunk születése után úgy döntöttünk hazaköltözünk. Sokan nem ismernek, de aki igen tudja, hogy egy maximalista, egyenes beszédű, döntésképes, kitartó, céltudatos és határozott jellemű ember vagyok. Hozzám hasonló nézetekkel és tulajdonságokkal rendelkező társaimmal megalapítottuk Öten-Együtt-Perkátáért nevezetű társulásunkat. Együtt képviselőként dolgozva kívánjuk elérni céljainkat. Kérem szavazzanak rám és az ÖEP többi tagjára! Köszönöm!

csosz-nikolett-20190914

10. Szilasy László, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Önkormányzati képviselőként több mint egy évtizede képviselem a köznevelés és közoktatás érdekeit önkormányzatban. Idén újabb 5 évre megkaptam a kinevezésemet az iskola irányítására. Valamennyi fórum, szülők, alkalmazottak, pedagógusok, az önkormányzat, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ és a Minisztérium is támogatott. Számomra az iskola vezetése és az önkormányzati képviselői mandátum szervesen kiegészíti egymást. Önkormányzati képviselőként továbbra is a nevelés és az oktatás fejlesztését tartom szem előtt hazai és uniós pályázatok segítségével.  A közoktatás fejlesztésén túl fontosnak tartom a kastélypark és az iskola környékének fejlesztését az oktatási igények, illetve szabadidős tevékenységek összehangolásával, a közvilágítási rendszer bővítését a Vörösmarty-Arany utcákban, olyan közökben, járdákon, ahol a tömegközlekedés elérése miatt nagy a gyalogosforgalom. Somogyi Balázs polgármester úr és társaim által megkezdett út folytatásához kérem a támogatásukat 2019. október 13-án!

Szilasy László

11. Kovács Ferenc, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Kovács Ferenc vagyok, vállalkozó, tősgyökeres telepi, a Damjanich utcában élek, 4 gyermekem és két unokám van. 2007-től veszek részt az önkormányzat munkájában, 2010-től képviselőként. Perkáta legfontosabb problémája az utak állapota, nagyon fontos lépés a mostani Táncsics és Baross utcai fejlesztés és további felújítások szükségesek a Rákóczi, a Táncsics, a Szent István vagy a Kossuth-Zöldfa utcában, de a Sport utca és körforfalmi bekötő is felújításra szorul. A vízelvezető rendszerek felújítása szükséges, a Zrínyi utcán kívüli övárok kiépítése kiemelt, de a Kossuth-Árpád-Petőfi-Attila-Zöldfa utcák közös rendszere is, illetve telepiként látom, hogy elodázhatatlan a Damjanich-Rózsa-Táncsics utcák régiek által kiépített árkainak felújítása, a Pistola-patak kezelése. A PÖPE-Fidesz-KDNP jelöltekkel valljuk, a település adóerejét erősíteni kell, ezért az áramátadóval szembeni területeken tervezett naperőműpark óriási lehetőség, ahogy a Hungrana íparűzési adójából való részesedés is.

Kovács Ferenc

12. Vátkainé Boda Ildikó, PÖPE-FIDESZ-KDNP

Vátkainé Boda Ildikónak hívnak, családommal húsz éve élünk Perkátán, lányunk Perkátán óvónő, fiunk Zsombor középiskolás. Tanítóként dolgozom az iskolában. 5 éve vagyok önkormányzati képviselő, a francia és az erdélyi kapcsolatot segítem. A testület több pályázatot benyújtott a Faluház felújítására, de az épület belső felújítása nagyon fontos színvonalas programok miatt, a helyi kulturális köröknek és vendégeknek egyaránt. Nagy eredménynek tartom az orvosi rendelő új szárnyának fejlesztését, de a PÖPE-Fidesz-KDNP jelöltjei továbbra is kiemelten kezelik az egészségügyet, célunk új fogászati szék beszerzése és a rendelők, illetve a gyógyszertár körüli parkolás javítása. Az iskolások, a babakocsik, de minden gyalogos miatt is fontos a közintézmények körüli járdák megújítása, többek közt az óvoda mellett, a Peking utcában, a Zrínyi utca felé, a Kisbács utcában és a Szabadság téren, illetve a volt 62-es melletti burkolt árok felújítása is szükséges, például a Kisbács és Fehérvári utcákban.

Vátkainé Boda Ildikó

15. László Norbert, független

Tisztelt Perkátaiak, Kedves Ismerőseim, Barátaim!

László Norbert vagyok, de önök közül nagyon sokan csak Lipiként ismernek. Születésem óta lakója vagyok településünknek. 2008 óta tagja vagyok a Perkátai Polgárőrségnek.
A munkámból, civil tevékenységemből és a vállalkozásom vezetéséből adódóan egy agilis, tenni akaró és maximalista ember vagyok. Az önkormányzati választáson független képviselőjelöltként vettek nyilvántartásba, de ez nem azt jelenti, hogy nem veszem figyelembe mások olyan gondolatait, ötleteit, melyek Perkáta és az itt élők érdekeit képviseli. Nyitott vagyok minden olyan tevékenységre, amely településünket előrébb mozdítja, de nem szeretnék könnyelmű és felelőtlen ígéreteket és kijelentéseket tenni választási kampányfogásként addig, ameddig az önkormányzatunk anyagi forrásait és lehetőségeit nem ismertem meg teljes egészében.
Amennyiben úgy érzik, hogy megfelelően tudnám képviselni önöket, kérem, támogassanak szavazataikkal.
Tisztelettel: László Norbert (15-ös számú jelölt)

László Norbert

16. Horváth Dóra, független

2013 óta dolgozok a Perkátai ÁMK munkatársaként, az évtől vezetem a néptánc foglalkozást, ahol jelenleg közel 50 gyermekkel dolgozom együtt. 2014-től a Perkátai Hírek szerkesztőségi tagja vagyok, 2016 óta a Dunaújvárosi Hírlap helyi tudósítója. 2017-től a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnökeként munkálkodom. 6 éve tevékenykedek a perkátai ifjúságért; értük és velük egyaránt. Legnagyobb sikereim közé a Népművészeti foglalkozás és a VELED megalapítását sorolom, továbbá a népszerű ifjúsági program az IFI Feszt elindításában való részvételemet. Képviselőként szintén a fiatalságot szeretném reprezentálni, az ő érdekeiket, igényeiket és kéréseiket szem előtt tartva kivenni a részemet a munkából, mellyel Perkáta fejlődéséhez járulhatok hozzá. Céljaim: térségi és nemzetközi ifjúsági hálózat kialakítása, bekapcsolódni az Európai Unió ifjúság politika terén nyújtott lehetőségekbe a helyi fiatalokkal, a Perkátán kialakult ifjúsági közösség tovább fejlesztése.

horvath_dora

18. Oláh István, független

Tisztelt Perkátai lakosok, Ismerőseim!

Oláh István 43 éves helyi lakos vagyok, 3 gyermek édesapja.
14 éves koromig Szabadegyházán élt a családom majd visszaköltöztünk Perkátára.
Az általános iskolát Szabadegyházán végeztem, később Székesfehérváron tanultam tovább.
2002 óta vállalkozó vagyok.
2014-től 5 éven keresztül szerveztem a Perkátai Lovas találkozót, mely az idén sajnos különböző okok miatt elmaradt.
NEM ÍGÉRHETEK SEMMIT!
Nem lenne részemről tisztességes, hiszen nem tudhatom, hogy mit hagy hátra a jelenlegi testület.
Képes vagyok megalkudni viszont foggal-körömmel harcolok ha az kell. Mindig a falu és az itt élő emberek érdekeit fogom szem előtt tartani.
Teremtsünk egy élhető, fejlődő falut magunknak. Ehhez főként összefogásra van szükség!
Ezért megalkottuk több független képviselőjelölt társammal az Öten-Együtt-Perkátáért társulást
Ha úgy gondolják/ gondoljátok, hogy alkalmas lennék/lennénk az emberek képviseletére kérem támogassanak benne.

Tisztelettel: Oláh István

olah-istvan-ph-20190914

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.