2019. október 29. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Alakuló ülés és alpolgármesterek

             Ma 17 órakor ünnepélyesen letette az esküt Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. október 13-án megválasztott hat képviselője, Bogó Anikó, Sarok Mihály, Mosonyi-Bógó Nikolett, Áldott Richárd, Vátkainé Boda Ildikó és Oláh István, illetve jómagam polgármesterként. A Helyi Választási Bizottság elnöke, Siba Árpádné beszámolt a választás eredményéről és esküt vett tőlem. Köszönjük a Helyi Választási Bizottság és a Szavazatszámláló Bizottságok rendes és delegált tagjainak a munkáját, ahogy a Helyi Választási Iroda munkatársainak a választás kapcsán végzett tevékenységét.

A képviselőktől már én vettem esküt, majd az ülésre szavazatszámlálókat kellett választanunk, mert az alpolgármestereket csak titkos szavazáson és csak a polgármester javaslatára választhatják a képviselők. Eddig még sohasem alkalmazott módszerként két alpolgármestert javasoltam, a két legtöbb szavazatot elérő képviselő személyében, általános helyettesként és humán ügyekért felelős alpolgármesterre Bogó Anikó személyében, míg településüzemeltetésért felelős alpolgármesterként Sarok Mihályéban. Mindkét jelölt a titkos szavazáson egyhangú támogatást kapott, 7 igen szavazattal lett alpolgármester, majd alpolgármesterként is esküt tettek. A bizottsági struktúráról való döntését a testület a jövő heti, november 7-én 17 órakor a Polgármesteri Hivatalban történő ülésén fogja meghatározni.

Perkáta, 2019. október 29.

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.