2019. október 27. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Országos faültetési program Perkátán is november 9-én

            Még szeptember 20-án került elültetésre 7 darab fa a Perkátáért Közalapítvány által a Győry-kastély főépülete körül, amely a kastélykert 100 évvel ezelőtti állapotának visszaállítására tett első lépés. Ugyanekkor Rajcsányi László, Bogó Anikó és Dr. Baráth Károly mutatták be a kastély és kastélykert felújításának történetét, illetve a kastélykert rehabilitációjának koncepcióját.

Ezen program kapcsán merült fel, hogy 10 millió fa országos mozgalomhoz kapcsolódva Perkátán november 9-én, az Élet Napján helyi faültetést szerveznénk, és várjuk a felajánlásokat, nemcsak szavakban és tanácsokban, hanem tettekben is. A Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület már megkeresett engem, hogy a kastélykertben 500 db fiatal tölgycsemetét ajánlanak fel, amit el is ültetnek az adott napon. A kastélykerti projekt mellett az egyesület az óvoda-bölcsőde udvarba egy több éves konténeres kőriscsemete ültetését is felajánlotta, amelynek sem a levele, sem a lehullott termése nem allergén, így nem okozhat gondot a leendő bölcsiseknek.

A faültetési akció kapcsán várjuk a további fában és elültetésben történt felajánlásokat, amelyet az önkormányzat nevében előre is köszönünk!

Perkáta, 2019. október 27.

Somogyi Balázs

tölgyfa

(Kép forrása: http://gyogynovenyek.info)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.