2019. november 8. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

“Zöld udvar a Bölcsődébe”

Ezzel a címmel adott be és nyert el a Perkátai ÁMK Bölcsőde intézményegysége pályázatot a Hankook Tire Kft. Értékteremtő Önkéntes Programja keretében.
A projekt során a bölcsőde elkülönített játszóudvarának parkosítását, növényekkel való beültetését, egy „zöld udvar” kialakítását céloztuk meg. A növények kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy kisgyermekek számára veszélyforrást jelentő, allergizáló részük ne legyen. Így került sor örökzöld cserjék, sövénynek alkalmas bokrok és gyors növekedésű, későbbiekben árnyékot adó lombhullató fák beszerzésére. A 10 millió fa országos mozgalomhoz kapcsolódva, a PÖPE egy termetesebb kőrisfát ajánlott fel a bölcsőde udvarba.
Az országos faültetési akciókat követve és a kedvező őszi időjárást kihasználva a növények ültetésére 2019. november 8-án délelőtt került sor.
A pályázat benyújtásában és lebonyolításában segítségünkre voltak: Holmár Csaba, Hankook dolgozó, mint a projekt vezetője, valamint Orgoványi Viktor, kertépítő és családja, akik a növények kiválasztását, beszerzését is végezték. Továbbá aktív szülők és intézményünk alkalmazottai vettek részt a faültetésen. A tereprendezésben, előkészítő munkálatokban segítségünkre voltak a Faluüzemeltetés dolgozói.
Mindenkinek köszönjük a felajánlásokat, munkájukat! A továbbiakban feladatunknak tekintjük, hogy az így megszépült területet, környezetünket gondozzuk, ápoljuk.

Jákliné Rajcsányi Rozália
Bölcsőde szakmai vezető

DSC06706

DSC06710

DSC06718

DSC06725

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.