• A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt

  A Nemzeti Művelődési Intézet kirándulásán vettek részt A Perkátai Általános Művelődési Központ és a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében vehettek részt a két településről érdeklődők, a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított...

 • Mesedélelőtt a József Attila Nagyközségi Könyvtárban

  Mesedélelőtt a József Attila Nagyközségi Könyvtárban  Játékos mesedélelőttre hívjuk az 5-12 éves gyerekeket! Kedves Gyerekek! Ha lenne kedvetek hozzánk csatlakozni, akkor készüljetek fel, mert 3 napon át, 7 mérföldes csizmában, tucatnyi (12) mesével a zsákunkban barangolunk el...

 • NYÁRI, ALKOTÓ – OLVASÓPÁLYÁZAT

  NYÁRI, ALKOTÓ – OLVASÓPÁLYÁZAT A Perkátai ÁMK József Attila Könyvtára pályázatot hirdet 2020. július 13 – augusztus 13-ig. Kedves Gyerekek és Fiatalok! Bizonyára volt köztetek olyan, aki a karantén ideje alatt megismerkedett egy számára új könyvvel, elolvasott egy-két mesét,...

 • VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.július 20-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

 • Megújult a BAMERT Gépgyár által készített „Zápor” kút

  Megújult a BAMERT Gépgyár által készített „Zápor” kút A Budapest, V. ker. Alkotmány utca 29. számú székhellyel rendelkező „ MAGYAR MEZŐGAZDÁK SZÖVETKEZETE”, melyet 1891-ben alapítottak, kerek 50 éven keresztül látta el a magyar mezőgazdák ( kis-közép és nagybirtokosok)...

2019. december 9. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Adventi kiállítás a Győry-kastélyban

Az „Adventi készülődés” című kiállítás 2019. december 5-én nyitotta meg kapuját a Nagyközség Nyugdíjas Klub szervezésében. Siba Árpádné, a megnyitón beszélt az ünnepvárás fontosságáról, amely jó alkalom a lelki megtisztulásra, az egymásra figyelésre.
Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató gratuláltak az alkotóknak a szép munkájához, amellyel megalapozták az adventi-és a karácsonyi hangulatot. A polgármester méltató elismerését fejezte ki mindazoknak, akik a kiállítás megvalósításában közreműködtek, továbbá felidézte az eddigi összefogás szép példáit.
A Perkátai ÁMK könyvtára a Nagyközség Nyugdíjas Klubjával karöltve, hagyományteremtő céllal, a település tárgyi kultúra értékeit gazdagítva tárja az érdeklődők felé a helyi kézművesek alkotásait.
Két esztendő alatt mintegy hét ünnepi tárlatnak adott otthont a Győry-kastély: 2017 nyarán vette kezdetét a hagyományőrző bemutatkozás „Kezünk munkái” címmel.
Ugyanebben az évben, ősszel útjára indítottuk a „Négy évszak” kiállítás sorozatot: Elsőként, Szent Mihály napján az „Ősz a lakásban – tárgyak, színek illatok” című őszi, majd az „Advent havában” elnevezésű, téli tárlatot. 2018-ban a húsvét várás jegyében a „Tavaszköszöntő”, majd a nyári, „Goblein kiállítás” került megvalósításra.
Az adventot a gyönyörű „Mézeskalács és grillázs kiállítással” köszöntöttük. 2019 őszén a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából „Falvédő kiállítás” volt.
A népi kultúránk tárgyi értékeinek bemutatásának, jelenlegi nyolcadik állomása az „Adventi készülődés” címmel került megrendezésre. A szemet gyönyörködtető, számos anyaggal és technikával kidolgozott, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó alkotások 23 alkotó keze munkáját dicsérik.
Név szerint:
Balázs Éva, Baráth Valéria, Beleznai Zsuzsanna, Csipe Gabriella, Horváth Jánosné, Kárász Ferencné, Klics Éva, Németh Julianna, Orbán Erzsébet, Rajcsányi Lászlóné, Rónás Ferencné, Somogyi Anna, Somogyi Józsefné, Selleiné Fischer Zsuzsanna, Sziliné Molnár Klára, Tamás Józsefné, Tamás Márta, Tuzy Ibolya, Urbánné Koleszár Beáta, Viczkó Vilmos, Zám Anikó, Zám Jánosné, Zám Judit
A szépérzékkel és szorgalommal rendelkező helyi alkotók, akiknek a munkái kiállításra kerültek, a régi hagyományokat tisztelő, ám az új technikákra nyitott emberek. A tárlaton bemutatott munkák látványa igazolja, hogy hozzáértő kezek alkották. Köszönet a szorgalomért, az igyekezetért, a fáradozásért és a megmutatkozás vállalásáért!
Az adventi hangulathoz saját versével, valamint karácsonyi üdvözlőlapok bemutatásával Fülöp Irénke pedagógus is hozzájárult.
A versével kívánunk kellemes, örömteli Boldog Karácsonyt!
A Győry-kastély kiállítótermében 2019. december 22-ig, advent utolsó vasárnapjáig tekinthetők meg a kiállított kézimunkák.

Lászlóné Szabó Edit

DSCF1784 (4)

DSCF1811 (2)

DSCF1817 (2)

DSCF1822 (2)

DSCF1828 (3)

DSCF1832 (2)

Fülöp Irén - Karácsonyra hangolódva

IMG_20191205_161606(1)

IMG_20191205_161629

m1

m2

m3

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.