• Maratoni testületi ülés

  Maratoni testületi ülés Tegnap délután-este tartotta idei rendes ülését Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete, amelynek elején szükségesnek éreztem, hogy az előző időszak viharos eseményeire reagáljak abból a szempontból, hogy az egymásnak feszülés, a feszültség,...

 • Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál Perkátán

  Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál Perkátán A mai napon, 2020. január 18-án szervezte meg a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft-vel közösen, a Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál...

 • Magyar Kultúra Napja

  MEGHÍVÓ Szeretettel hívunk minden érdeklődőt 2020. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségre, a Győry-kastélyba! Az ünnepségen helyi fellépők zenével, dallal és versel köszöntik a jeles napot. Helyszín: Perkáta, Győry-kastély díszterme Időpont:...

 • KÍNAI TAVASZÜNNEP 2020.

  KÍNAI TAVASZÜNNEP 2020. 2020. január 18-án a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület, Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. szervezésében került sor a nagyszabású Negyedik Magyar „Kínai Tavaszünnep” elnevezésű programra. Kezdés időpontja: 10 óra Helyszín: Győry-kastély épülete Napközbeni...

 • Kínai Tavasz Ünnep

  Sajtótájékoztató a negyedik magyarországi Kínai Tavasz Ünnep kapcsán. Ma délelőtt a Budapest X. kerületben található új kínai negyedben, a Monori Centerben található Wan Hao Étteremben tartotta a Magyar Kínai Kulturális Egyesület sajtótájékoztatóját az idén negyedik alkalommal...

2019. december 9. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Adventi kiállítás a Győry-kastélyban

Az „Adventi készülődés” című kiállítás 2019. december 5-én nyitotta meg kapuját a Nagyközség Nyugdíjas Klub szervezésében. Siba Árpádné, a megnyitón beszélt az ünnepvárás fontosságáról, amely jó alkalom a lelki megtisztulásra, az egymásra figyelésre.
Somogyi Balázs polgármester és Bogó Anikó ÁMK igazgató gratuláltak az alkotóknak a szép munkájához, amellyel megalapozták az adventi-és a karácsonyi hangulatot. A polgármester méltató elismerését fejezte ki mindazoknak, akik a kiállítás megvalósításában közreműködtek, továbbá felidézte az eddigi összefogás szép példáit.
A Perkátai ÁMK könyvtára a Nagyközség Nyugdíjas Klubjával karöltve, hagyományteremtő céllal, a település tárgyi kultúra értékeit gazdagítva tárja az érdeklődők felé a helyi kézművesek alkotásait.
Két esztendő alatt mintegy hét ünnepi tárlatnak adott otthont a Győry-kastély: 2017 nyarán vette kezdetét a hagyományőrző bemutatkozás „Kezünk munkái” címmel.
Ugyanebben az évben, ősszel útjára indítottuk a „Négy évszak” kiállítás sorozatot: Elsőként, Szent Mihály napján az „Ősz a lakásban – tárgyak, színek illatok” című őszi, majd az „Advent havában” elnevezésű, téli tárlatot. 2018-ban a húsvét várás jegyében a „Tavaszköszöntő”, majd a nyári, „Goblein kiállítás” került megvalósításra.
Az adventot a gyönyörű „Mézeskalács és grillázs kiállítással” köszöntöttük. 2019 őszén a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából „Falvédő kiállítás” volt.
A népi kultúránk tárgyi értékeinek bemutatásának, jelenlegi nyolcadik állomása az „Adventi készülődés” címmel került megrendezésre. A szemet gyönyörködtető, számos anyaggal és technikával kidolgozott, karácsonyi ünnepkörhöz tartozó alkotások 23 alkotó keze munkáját dicsérik.
Név szerint:
Balázs Éva, Baráth Valéria, Beleznai Zsuzsanna, Csipe Gabriella, Horváth Jánosné, Kárász Ferencné, Klics Éva, Németh Julianna, Orbán Erzsébet, Rajcsányi Lászlóné, Rónás Ferencné, Somogyi Anna, Somogyi Józsefné, Selleiné Fischer Zsuzsanna, Sziliné Molnár Klára, Tamás Józsefné, Tamás Márta, Tuzy Ibolya, Urbánné Koleszár Beáta, Viczkó Vilmos, Zám Anikó, Zám Jánosné, Zám Judit
A szépérzékkel és szorgalommal rendelkező helyi alkotók, akiknek a munkái kiállításra kerültek, a régi hagyományokat tisztelő, ám az új technikákra nyitott emberek. A tárlaton bemutatott munkák látványa igazolja, hogy hozzáértő kezek alkották. Köszönet a szorgalomért, az igyekezetért, a fáradozásért és a megmutatkozás vállalásáért!
Az adventi hangulathoz saját versével, valamint karácsonyi üdvözlőlapok bemutatásával Fülöp Irénke pedagógus is hozzájárult.
A versével kívánunk kellemes, örömteli Boldog Karácsonyt!
A Győry-kastély kiállítótermében 2019. december 22-ig, advent utolsó vasárnapjáig tekinthetők meg a kiállított kézimunkák.

Lászlóné Szabó Edit

DSCF1784 (4)

DSCF1811 (2)

DSCF1817 (2)

DSCF1822 (2)

DSCF1828 (3)

DSCF1832 (2)

Fülöp Irén - Karácsonyra hangolódva

IMG_20191205_161606(1)

IMG_20191205_161629

m1

m2

m3

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.