• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2020. január 23. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Beszámoló Bogó Anikó 2019. évi képviselői tevékenységéről

“Magyarország helyi önkormányzatairól” szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja értelmében

(2) Az önkormányzati képviselő:

k) köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente
legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.”

Bogó Anikó 2019. évi képviselői tevékenységéről szóló beszámoló itt olvasható:

A 2019-es év egy nagyon sikeres év volt a fejlesztések tekintetében. Képviselői munkám legelején rájöttem, hogy az önkormányzat normatívákból és adóbevételekből származó bevétele, a létminimumot tudja biztosítani a település részére.

Időt, energiát nem sajnálva kellett dolgozni, a költségvetést elfelejteni, pénzt szerezni, hogy egy fejlődő település lehessünk.

A munka mellett ki kell használni maximálisan a szakértelmet, amivel rendelkezünk és a hosszú évek alatt kiépített kapcsolati tőkét.

Képviselői tevékenységemmel kapcsolatban kiemelném a legfontosabb pályázati eredményeinket, amelyek mind külső forrásból, az önkormányzat költségvetésétől függetlenül valósultak meg.

Ezen eredmények eléréséhez, ezúton is köszönöm képviselőtársaim és munkatársaim lelkiismeretes Perkátáért végzett munkáját!

EFOP-1.2.11-16 Esély Otthon projekt keretén belül 177 perkátai fiatal részére nyújtottunk ösztönző támogatást, újítottunk fel a kor elvárásainak megfelelő színvonalúra 6 lakást a kastély oldalszárnyában. A projekt előkészítésekor, a szakmai program megírásakor a maximálisan beírható összeget tettük be a fiataloknak járó ösztönzők és a szolgálati lakások felújítás sorra. E mellett több projektnapot valósítottunk meg, így lehetett Kárpátia, vagy Kovács Kati koncert az önkormányzat saját forrásából ez nem valósult volna meg. De itt kell megemlítenem a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház darabját is.

TOP-5.3.1-16-os, A helyi identitás és kohézió erősítése pályázati forrásait a 2018-19-es évben elsősorban a szépkorúaknak rendezett programokra tudtuk felhasználni így valósulhatott meg Koós János művész úr és Nagy Ibolya operett primadonna fellépése.

A TOP-4.1.1-15 forrásból felépült az orvosi rendelő új része, a perkátai emberek egészségügyi ellátásának fejlesztése céljából. Az orvosi alapszolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztés kiemelten fontos, mondom ezt magánszemélyként is, aki családostól a perkátai háziorvos és fogorvos ellátását veszem igénybe.

BM-es pályázati forrásból a Táncsics Mihály utca részleges aszfaltozása és a Baross Gábor utca teljes hosszának aszfaltozása megtörtént, valamint a Szabadság téren a járda térkövezése.

TOP-1.4.1-15 –es pályázatból felépült az új óvoda másik fele, elindult a 6. csoport, végre van tornaterem és hamarosan a bölcsőde is fogadhatja a legkisebbeket.

A fent említett projektek megvalósítása mellett a Magyar Falu Program pályázatainak megírásáról szólt a 2019-es év.

Három nyertes pályázatunk van, az Önkormányzat részére a pályázati árajánlat és dokumentáció alapján már a beszerzése is megtörtént az új traktornak, melyet december közepétől használhatnak a Faluüzemeltetés munkatársai.

A Magyar Falu Program pályázatai sikereinek köszönhetően a fogorvosi alapellátást egy új eszközzel tudjuk majd támogatni, valamint a régi óvoda udvarán új játékok beszerzése történik meg a tavasz folyamán.

A Magyar Falu Programban sajnos a Polgármesteri Hivatal felújítása, a régi óvodába új gyermekmosdók kialakítása és konyhájának felújítása, az új temetői urnafal elhelyezése és a Rákóczi utca aszfaltozása projektek kapcsán forráshiány miatt nem sikerült nyernünk, de nem adjuk fel ezeket az ügyeket, folyamatosan keresem a forrásokat, hogy miből tudjuk megvalósítani ezeket a kiemelt fejlesztéseket.

Európai Szolidaritási Alaphoz, a VELED egyesülettel közösen benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően, önkéntesek bevonásával a könyvtár végleges helyének kialakítása is elkezdődött.

2019 nyarán fogalmaztuk meg Rajcsányi Lászlóval azt, hogy a kastélykertet rendbe fogjuk rakni, nem lesz több fakivágás, a kerthez méltó fákat fogunk ültetni, a Perkátáért Közalapítványon keresztül, megtettük az első faültetéseket, Dr. Baráth Károly kutatásainak eredményeit bemutattuk. A kastélykert rehabilitációja kapcsán Rajcsányi László a koncepció kialakítását magára vállalta, jelenleg a szakemberekkel egyeztet.

Közalapítványon keresztül nagyobb cégek megkeresésével adományok gyűjtése is megtörtént. Ez azért nagyon fontos, mert sokszor a százezer forintos problémák nincsenek megoldva a településen és a kisebb adományokkal ezen is tudunk segíteni.

Hiszek abban, ha dolgozik az ember akkor tud tenni a településéért!

 

Perkáta, 2020. január 20.

Bogó Anikó

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.