2020. január 24. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Maratoni testületi ülés

Tegnap délután-este tartotta idei rendes ülését Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete, amelynek elején szükségesnek éreztem, hogy az előző időszak viharos eseményeire reagáljak abból a szempontból, hogy az egymásnak feszülés, a feszültség, a képviselők és támogatóik közötti harc nem segítik Perkáta fejlődését. Jobbomat és együttműködésemet ajánlottam közös ügyeink érdekében, hogy tegyük félre az egymás közötti vitákat az önkormányzat ügyeiben, az energiákat inkább a működésre és a fejlesztésekre tegyük fordítsuk. Említettem, hogy a testületnek a poétikus erényeket, mind a szelídség, a jóindulat, együttérzés, öröm és szerénység kellene felvállalnia. Áldott Richárd és Bogó Anikó képviselő is felszólaltak, majd a képviselőkkel jelképes kézfogással is megpecsételtük a Perkátáért való elkötelezettségünket.

A napirendek közül elsőként a két ülés közötti polgármesteri beszámoló, majd a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás felülvizsgálata, majd a polgármesteri cafetériaszabályzat került elfogadásra. Három perkátai fiatal pár részesült első lakáshoz jutók támogatásában páronként 100.000 forintos összegben, majd a hulladékgazdálkodási társulási megállapodást módosítottuk, illetve elfogadta mind a 6 képviselő tájékoztatási beszámolóját a testület. A 7. pontban a Fejér Megyei Kormányhivatal alakuló és azt követő ülésünkkel kapcsolatos javaslatait tárgyaltuk, itt számos akkori határozat visszavonása és újra elfogadása történt meg, közte az SZMSZ újra alkotása, illetve az alpolgármestereink, Bogó Anikó és Sarok Mihály újraválasztása. A történtek ismételték magukat, hiszen Bogó Anikó általános polgármester-helyettes és humán ügyekért felelős alpolgármester, míg Sarok Mihály településüzemeltetésért felelős alpolgármester lett. Viszont a két alpolgármester nagylelkű felajánlást tett, miszerint 2020. január 1-jétől lemondtak a nekik megállapított havi bruttó 246.800 forint/hó tiszteletdíjukról, ami hozzávetőlegesen egy évben 7 millió forintos terhet jelentett volna a költségvetésnek. Mindketten kérték a testületet, hogy az általuk felügyelt terület céljaira csoportosítsa lehetőség szerint a megmaradt összeget a költségvetés, Bogó Anikó az óvoda tűzjelző rendszerének megvalósítására, míg Sarok Mihály útkarbantartásra ajánlotta az összeget. Jómagam az éves bruttó 200.000 forintos cafetériámról mondtam le.

A testület ezt követően munkáltatóként a polgármesteri szabadságolási tervet fogadta el, majd tájékoztatást adott a 2020. évi költségvetés előkészítési folyamatáról. Az egyebek napirendi pontban a testület vevőkijelölést tett meg a szociális intézmény telkének 235 négyzetméteres darabjára az egyik szomszédnak vállalkozásfejlesztési céllal. Az idei évben a költségvetés időszakára hoztuk előre a közmeghallgatást, igaz azzal kapcsolatos felszólalás nem történt, de kérdés, felvetés hangzott el az iskola előtt buszváró kiépítése, a Baross utcai járda, illetve az egyik Szabadság téri közterület fejlesztése kapcsán, majd a Táncsics utcai úthelyzet miatt, illetve idősek bentlakásos otthona fejlesztés kapcsán. A jelenlevők kérdést tettek fel a bölcsődenyitás ügyében, a Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése kérdésében is, illetve a gyorshajtás, a Jókai utcai vízelvezetést vetették fel problémaként és megemlítették a templomkert és a plébánia kezelését, illetve a legrégebbi, idén 60 éves magyar-kínai kapcsolatot, Perkáta és Huaxiang barátságát. Minden jelenlevőnek és minket az élő közvetítéseken keresztül követőnek köszönjük az érdeklődését és türelmét!

Perkáta, 2020. január 24.

Somogyi Balázs

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.