2020. február 7. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Civil fórum – 2020.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata és a Perkátai ÁMK az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte a Civil fórum elnevezésű programját 2020. február 6-án. A 17 órakor kezdődő eseményre a helyi civil egyesületek, alapítványok és közösségi csoportok képviselői voltak meghívva.
A délutánon a részt vevőket Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte, aki először megköszönte a civilek 2019-es aktív munkáját a településen. Elmondta továbbá, hogy vannak hivatalosan bejegyzett szervezetei Perkátának, illetve olyanok is, akik informális csoportként működnek, tevékenykednek. Kiemelte még azt, hogy egyre több az olyan civil szervezet helyben, amelyik megoldja a saját kiadásait, szívesen és sikeresen indulnak pályázatokon.
Őt Bogó Anikó, a Perkátai ÁMK igazgatója követte. Az igazgató ismertette az esemény programpontjait, majd a közművelődéssel foglalkozó egyesületek számára is kötelezően beküldendő statisztikai adatszolgáltatás információival folytatta a délutánt.
- Az adatszolgáltatás nem egyszerű feladat, épp ezért arra kérjük az ebben részt vevő egyesületeket, hogy bátran forduljanak hozzánk kérdéseikkel és segítségért – biztatta a jelenlévőket Bogó Anikó.
A statisztika információit követően a Perkátai ÁMK szolgáltatási tervét beszélte át civil képviselőkkel, majd átadta a szót Horváth Dórának, a Perkátai ÁMK közművelődési asszisztensének, aki az egyesületek, alapítványok és informális csoportok pályázati lehetőségeiről tartott előadást. Dóra ismertette a különböző állami és más cégek, intézetek pályázati kiírásait, azok feltételeit és a be is mutatott néhány, ezekből megvalósult projektet Perkáta életében pl.: óvodai játékok lefestése, mezítlábas ösvény készítése stb…
Az előadást követően a megjelent szervezetek képviselői kaptak szót, akik a 2019-es évük eseményeit prezentálták. A beszámolók alapján a perkátai civilek mozgalmas évet tudhatnak a hátuk mögött, számos esemény, program valósult meg az ő segítségük és kezdeményezésük által: bálok, kézműves vásárok, ifjúsági nap, testvértelepülési fogadás, hogy csak néhányat soroljunk fel a sok esemény közül.
Végül az egybegyűltek, az ÁMK munkatársaival közösen összeállították a 2020-as év rendezvénytervét, amelyet hamarosan a hivatalos oldalon is közzétesznek, hogy mindenki láthassa.
A Civil fórum egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetéssel zárult, ahol mindenki elmondhatta a véleményét a helyi civilek tevékenységéről és kezdeményezéseiről.

Horváth Dóri

20200206_170804

20200206_170812

20200206_171437

20200206_171444

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.