2020. február 3. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Sajtóközlemény

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁSHOZ HOZZÁFÉRÉS BIZTOSÍTÁSA

A Perkátai Általános Művelődési Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program EFOP-3.7.3-16-2017-00176 kódszámú, „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című felhívásra benyújtott pályázatával 59 605 180 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert.

 A  Perkátai Általános Művelődési Központ Perkátán, a Perkátai Szociális Központtal, a Védőnői Szolgálattal, valamint a sárbogárdi és a Dél-Békési kistérség szakembereivel való együttműködésben, programokat valósított meg az élethosszig tartó tanulás támogatása céljából.

Megvalósult két sikeres klubfoglalkozás, a Kisgyermekes anyukák ismereteinek bővítése és a Kompetenciafejlesztés a hagyományok újratanulásával. Több foglalkozássorozaton vehettek részt az érdeklődők, Szociális, ügyintézési kompetenciák elsajátítása, Minden, amit az ifjúságnak tudnia kell, kompetenciafejlesztés. Heti szakkörök is valósultak meg, kiscsoportos nyelvi szakkörök, angol kezdő, haladó, valamint német kezdő, haladó szakkörök. Szintén heti szakkör volt a Informatikai, digitális tudásbővítés-Ablak az okos világra és a Tanulás tanulása kompetenciafejlesztő szakkör. E-learning formában is valósult meg egy szakkör a Német nyelvi kompetenciafejlesztés. Továbbá két havi szakkörön is részt vehettek az érdeklődők, Író-olvasó kompetenciafejlesztő havi szakkör és a Pénzügyi szakkör. A szakkörökön több alkalommal módunkban állt színvonalas előadásokat biztosítani, valamint egy mentor segítette a foglalkozásvezetők munkáját. A kiemelt foglalkozásokról összefoglaló kiadványokat készítettünk.

2018-ban és 2019-ben a nyári hónapokban két-két tábort valósított meg az Intézmény, alkotótábort és kompetenciafejlesztő tábort, ezek is nagyon sikeresnek, népszerűnek bizonyultak. Mindkét évben az érettségizettek, magasabb végzettséggel rendelkező személyek számára szabadegyetemet szerveztünk. A projekt folyamán négy darab szakmai nap megvalósítására is lehetőség volt.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018.02.01.-2020.01.31.

 További információ kérhető:

Bogó Anikó

igazgato.amk@perkata.hu

címlap ESZA

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.