2020. március 18. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Az alábbi tartalmú plakát került ma kihelyezésre Perkátán az intézményekben, az üzletekben és a buszmegállókban közel 50 példányban.

Új előírások

1) Azt kérjük a 70. életévüket betöltöttektől, hogy ne hagyják el otthonukat, rokonok, ismerősük, szomszédjuk gondoskodjon róluk, a hiányukban az önkormányzat gondoskodik az ellátásukról.

2) Az általános iskola (www.amk-perkata.sulinet.hu; 06-25/522-352) épülete bezárt, jelenleg az iskolások digitális oktatása zajlik. A Szivárvány Óvoda (www.perkata.info, 06-25/450-608) csak felügyelet vállal azon szülők gyermekeinek, ahol mindkét szülő dolgozik és a gyermek minden betegség alól tünetmentes.

3) Az orvosi rendelő (06-25/450-211 és 06-25/450-212), a Védőnői Szolgálat (06-25/451-427), a fogászat (06-20/281-28-50) és a gyógyszertár (06-25/451-419) szigorú előírások között fogadja a betegeket, kérjük csak azok keressék fel a rendelőt, akiknek az halaszthatatlan.

4) A Perkátai Szociális Központ (06-25/450-609) és a Polgármesteri Hivatal (06-25/507-570) kéri az ügyfeleit, hogy ügyeiket elektronikusan vagy telefonon intézzék, a személyes ügyintézést igénylő ügyekben előtte telefonon egyeztessenek.

5) A Könyvtár és a kastély nem fogad látogatókat, a rendezvényeket lemondták. A játszótereket lezárjuk.

6) Beutazási tilalom van érvényben a külföldi állampolgároknak (tehát már nem csak az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező külföldieknek).

7) A vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozása. Kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva, ezen időszakon túl csak az ott foglalkoztatottak, valamint az ételt elvitelre rendelők tartózkodhatnak ezekben a helységekben.

8) Az üzletek nyitva tartásának korlátozása. Kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva – az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével.

9) Létszámtól függetlenül tilosak a zárt és szabadtéri rendezvények, valamint gyűlések szervezése. Ez alól csak a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötések és a temetések jelentenek kivételt.

10) Tilos a látogatása pl. a színházaknak, táncos és zenei rendezvényeknek, moziknak, múzeumoknak, könyvtáraknak, közművelődési intézményeknek stb. Ott kizárólag az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

11) Szabálysértést követ el, aki a fenti (vendéglátóhelyekre, üzletekre, rendezvényekre, kulturális eseményekre elrendelt) látogatási tilalmakat megszegi, amely akár félmillió forintos pénzbírsággal is sújtható.

12) A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi és szankcionálja.

13)   A kormányhivatalok által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton kézbesítik, személyes átvételére nem lesz lehetőség.

14) A járvány terjedésének modellezése, elemzése céljából az innovációért és technológiáért felelős miniszter bármely rendelkezésre álló adat megismerésére, kezelésére jogosult. Az állami, önkormányzati szervek, valamint a vállalkozások és magánszemélyek pedig kötelesek megadni a kért adatokat.

15) Az emberi erőforrások minisztere – a járványügyi hatóság közreműködésével – felméri és nyilvántartásba veszi azoknak a közép- és felsőfokú egészségügyi szakképzésben, továbbá főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben, valamint az egészségügyi és szociális akkreditált iskolai rendszerű szakképzésben nappali tagozaton részt vevő hallgatóknak az adatait, akik bevonhatók az egészségügyi válsághelyzeti feladatok ellátásába.

Perkáta, 2020. március 18.                                                                                                                       Somogyi Balázs, polgármester

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.