2020. március 12. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Védekezéssel kapcsolatos megbeszélések

A mai napon több ütemben történt egyeztető megbeszélés az országosan kihirdetett veszélyhelyzet, illetve az esetleges szigorúbb intézkedések kapcsán. Első ütemben a háziorvos és gyógyszerész Úrral egyeztettem, majd a második körben az intézményvezetőkkel és Polgárőrséggel. Harmadsorban pedig a konyhai szolgáltatóval, helyi élelmiszerüzemmel, illetve a nagyobb élelmiszerüzletek képviselőivel.
A megbeszéléseken sorba vettük az országosan kihirdetett veszélyhelyzet Perkátához kapcsolható intézkedéseit, de számba vettük az esetleges későbbi szigorúbb intézkedésekre való felkészülést az ellátási és egészségügyi területen, a közoktatás, illetve a szociális ellátás területén. Az intézményvezetőktől az intézményi korlátozások kapcsán történő intézkedési tervet, a kockázati tényezőkre való felkészülést, illetve a munkakörönkénti helyettesítési és ügyeleti beosztás kidolgozását kértem holnapra. Kiemelt szerepe lesz a szociális intézménynek, hiszen a koronavírus elsősorban az intézmény ellátottjai (betegek és idősek) és ügyfelei kapcsán nagyobb kockázatúak.
A perkátai egészségügyi szervek iránymutatása és az európai országokban történt tapasztalatok alapján az látható, hogy a megelőzés eszközei, a fokozottabb higiénia és a fertőtlenítés csökkentik az esetleges fertőzésveszélyt (ld. Olaszország vs. Németország koronavírusos számai), így ezzel kapcsolatban szigorítva lett a közintézmények takarítási, fertőtlenítési rendje, amit kérünk, hogy saját otthonukban is alkalmazzanak sűrűbben. Másodsorban a jelenlegi influenzajárvány miatt is kérjük azt, hogy az iskolába és óvodába beteg gyermeket ne küldjenek a szülők, a higiénia mellett a mostani helyzet kezelésének másik fontos sarokköve az egyéni felelősségvállalás.
A közintézmények üzemeltetésével kapcsolatban hamarosan új látogatási protokollt fogunk az intézményvezetőkkel és a perkátai egészségügyi szervekkel egyeztetve bevezetni.

Perkáta, 2020. március 12.

Somogyi Balázs

Védekezési megbeszélés 200312

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.