2020. április 4. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Kiemelt adományok a héten

Somogyi Balázs Polgármester facebook oldalán számolt be a kiemelt adományozásokról, megköszönve azokat az Önkormányzat nevében, mind a felajánlóknak, mind a szervezésben, kiosztásban segítőknek.

A Kisboldogasszony Alapítvány és Somogyi Balázs magánszemélyként tett adományozását követően többen javasolták, hogy települési koordinált adományozást szervezzünk. A szervezett adományozásnak mind az adománygyűjtés, mind a beszerzés része fontos és nehéz feladat, nem beszélve az adományok rászorultaknak átadásáról. Ezért az eddigi legjobb perkátai gyakorlatokat ötvöző rendszert hozzuk létre. Az adományokat a Perkáta Nagyközség Önkormányzata által alapított Perkátáért Közalapítvány számlaszámára kérjük, azoktól akik a veszélyhelyzet ideje alatt szeretnék segíteni a perkátai rászorult családokat. A csomagok beszerzését az alapítvány az adományokból finanszírozná, a beszerzés folyamatát pedig az önkormányzat alkalmazottai szerveznék és a szállítást is ők végeznék. A csomagok kiosztását, a rászorult családok elérését pedig az ebben legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező helyi Karitász szervezet segítené, végezné.
Amennyiben támogatást tudnak utalni, akkor kérjük, hogy a Perkátáért Közalapítvány Budapest Banknál vezetett:
10102969-49096000-01004005
számú számlájára tegyék meg,
Családok támogatása közlemény beírásával.

Április 3-ig, a Perkátáért Közalapítvány számlaszámára 2 adományozó által 160.000 forint értékű utalás érkezett.

Oláh István önkormányzati képviselőnk 720 kg krumplit ajánlott fel rászoruló családok megsegítésére. A 10-10 kilós csomagokat a Karitász helyi szervezete osztotta ki a templom előtt április 3-án délelőtt 11 óra körül. A csomagok kimérését és szétcsomagolását a közalkalmazott segítők végezték. A 72 családban benne szerepelt a 12 közfoglalkoztatott családja is. Nagyon köszönjük az ÖEP és Oláh István képviselő Úr nagyvonalú adományát, amely Húsvét előtt majd egy héttel sokaknak nagy segítség.

Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen felajánlást tett. De nem felejtkezzünk el azokról sem, akik a karitatív munkát végzik. Eddig csak tudomásom volt róla, de most át is élem azt, amit a helyi Karitász Toldi Hajnal vezetésével végez évek óta minden héten. Attól, hogy van egy felajánlás, akár pénzben, akár élelmiszerben, eszközben, az csak a nulladik lépés. Meg kell szervezni, hogy kihez, mikor, hogyan jut el az adomány. Az adományt ki kellett pakolni, porciózni, lemérni, szétcsomagolni, amelyet nagyon rövid idő alatt a közalkalmazott segítőink végeztek el, úgy hogy a rászorultak már ott várták a csomagokat, de Fórizsné Csilla, Cserna Anna, Jankovics Mihályné, Győrikné Rozika, Waller Vivien és Nagyné Fischer Marika nagy alázattal és gondossággal végezték ezt a feladatot is. A kihez kérdésre pedig a helyi Karitász adta meg a választ, aki sok évnyi tapasztalat birtokában készült listákkal, nagyon gondos módszerekkel át is adták pillanatok alatt a csomagokat, vagy megszervezték és megvalósították a kiszállítást is, köszönet ezért a ma is segítő Toldi Hajnalnak, Virág Györgynének, Toldi Jánosnak, Baráth Valériának, Pavlicsekné Jutkának, Viczkó Istvánnak és Horváth Jutkának. Egy adomány mögött ott van az adományozó, de még nagyon sok szervezési feladat és nagyon sok emberi segítség is, köszönet mindazoknak, akik bármikor segítenek másoknak!

A Kisboldogasszony Alapítvány és a helyi Karitász szervezet április 3-án délelőtt 80 rászoruló családnak és idős perkátai polgárnak adományozott kenyeret, zsemlét és zsírt. Adományozók: Sipos Ferenc, Kusler Józsefné, Kenesei Zoltán és Kenesei Zoltánné, Motsogiannis Alexandros, Moutsosogiannis Theodóra. A csomagolóanyagot Kőszegi Györgyné és a Tercsák ABC ajánlotta fel. Segítők Baráth Valéria, Toldi Hajnal Róza, Toldi János, Pavlicsek Györgyné, Horváth Judit /Jutka/, Viczkó István és Virág Györgyné. A Kisboldogasszony Alapítvány és a helyi Karitász a múlt hét szerdai csomagosztás után újabb programjával segítette a perkátaiakat. Köszönjük a gondoskodást!

Bogó Anikó

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.