2020. május 27. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Közlemény – Nemzeti Összetartozás Napja

A Perkátai Általános Művelődési Központ és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület szervezésében 2020. június 4-én 16 óra 30 perckor, a Győry-kastély kertjében emlékeznek meg a trianon békeszerződés aláírásának 100. évfordulójára.
A Nemzeti Összetartozás napja alkalmából szabadtéri megnyitó keretein belül nyílik meg a „Trianon 100” című kiállítás, melynek egy éven át ad otthont a kastély épülete. A tárlaton tablók, tárgyak, térképek állítanak emléket az eseménynek, s mutatják be előzményeit és következményeit.
A kiállítás megnyitón rövid műsorral készülnek a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület fiataljai.
A perkátai templom harangja is 16 óra 30 perckor megszólal, mint a Kárpát-medencében mindenütt. „Aki a harangszót hallja vagy megszólaltatja harangjait, tegye ezt az imádság lelkületével, könyörögjön hazánkért, népünkért határainkon innen és túl, és Közép-Európa összes népeiért, hogy békében, szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.”

(Budapest, 2020. május 21. Magyar Katolikus Püspöki Konferencia)

A Perkátai Trianon Emlékbizottság által szervezett műsor, program sajnos a járványügyi helyzet, a bizonytalan előkészületek és a korlátozások miatt egy rövid megemlékezés lesz. Kérünk mindenkit, aki megtiszteli ezt a kiemelten fontos megemlékezést, hogy a szabadtérben is a védőtávolságot igyekezzen megtartani! A megnyitót követően kisebb csoportokban tudjuk a berendezett tárlatot megmutatni. Mindenki megértését kérjük, de ez egy olyan esemény, olyan évforduló, melyet a Perkátai ÁMK vezetése nem kíván más időpontban megtartani, inkább vállalja, hogy szerényebb módon hajt főt a 100 éve kialakult helyzet előtt.

Nagyon sok szeretettel várjuk Önt és kedves családját a megemlékezésre!

Bogó Anikó

Perkátai ÁMK ig.

Plakát (1)

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.