2020. június 26. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

133 nap után testületi ülés

133 nap után tartott testületi ülés a képviselőtestület. A járvány időszaka alatt a veszélyhelyzetben nem hozhatott döntést a képviselő-testület, és a múlt heti feloldás után azonnal összehívtam a testületet. Az ülésen tette le esküjét Szilasy László, majd Horváth István, az Adonyi Rendőrőrs parancsnoka tartotta meg a tavalyi évről szóló rendőrségi beszámolót. Megemlékeztünk az elmúlt időszak kiemelkedő perkátai polgárairól, a Perkátáért érdeméremmel kitüntetett Toldi Róza Hajnalról, illetve a volt tanácselnök Kenyér Józsefről, illetve a két ülés közti beszámolóban Dr. Nagy Andrásné Ducika egyesületi elnökről.
A testület a Pénzügyi Bizottság tagjává választotta Szilasy Lászlót, majd a Perkátai Általános Művelődési Központ tájékoztatóját tárgyalta, majd a Perkátai Kínai Központ Nkft. tavalyi évi beszámolóját fogadta el. Pályázati döntésekben a kastélykerti szabadidős eszközök fejlesztése és játszótér felújítása kapcsán előlegigénylésről és kivitelező kiválasztásáról döntött. A két ülés közti beszámolót is elfogadta a testület, és a Helyi Esélyegyenlőségi Programot is felülvizsgálta. A fényjátékkal kapcsolatos döntést, a Perkátai Kínai Központ Nkft. ügyvezetőjének kiválasztását, lakbér és térítési díjakkal kapcsolatos rendeletek felülvizsgálatát és a járványhelyzet pénzügyi értelését elhalasztotta.
Az egyebek napirendi pontban több képviselő vetett fel kérdéseket, többek között érintettük az iskolai nyári táborok témakörét, illetve a faluüzemeltetési tételeket is, lakossági hozzászólásként pedig a Zrínyi utcai csapadékvízelvezetés, a 62-es körforgalmi bekötője, utcák karbantartása került szóba.

Perkáta, 2020. június 26.

Somogyi Balázs

image0

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.