• VÉRADÁS

  VÉRADÁS 2020.július 20-án 13.30-17 óráig véradás lesz Perkátán az ORVOSI RENDELŐBEN. Tudja Ön? A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható! Aki egészséges, az adhat vért! ( 18-65 éves korban ) Magyarországon évente 500.000 Egység vér szükséges a betegellátás...

 • Megújult a BAMERT Gépgyár által készített „Zápor” kút

  Megújult a BAMERT Gépgyár által készített „Zápor” kút A Budapest, V. ker. Alkotmány utca 29. számú székhellyel rendelkező „ MAGYAR MEZŐGAZDÁK SZÖVETKEZETE”, melyet 1891-ben alapítottak, kerek 50 éven keresztül látta el a magyar mezőgazdák ( kis-közép és nagybirtokosok)...

 • Megemlékezés a haranglábnál

  Megemlékezés a haranglábnál   2020. július 19-én 17.00 órai kezdettel a selymespusztai haranglábnál (József Attila utca) közös litánia elmondásával emlékezünk meg Győry Terézia grófnő csodás megmenekülésére. A litániát vezeti Bozai Márton plébános. Mindenkit szeretettel...

 • Sportpark fejlesztés és játszótér felújítási pályázat kivitelezése

  Sportpark fejlesztés és játszótér felújítási pályázat kivitelezése Megkezdődött a kastélykerti sportpark fejlesztés és játszótér felújítási pályázat kivitelezése. A június 25-i képviselő-testületi ülésen került sor a 2017-ben benyújtott pályázat 2 részletével kapcsolatos...

 • MEGHÍVÓ – Képviselő-testületi

  Tárgy: Meghívó képviselő-testületi ülésre MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete képviselő-testületi ülésére 2020. július 08-án (szerda) 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. 2019. évi költségvetés...

2020. június 22. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Rendelői Hírek

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ugyan véget ért, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden azonnal visszatér a szokásos kerékvágásba. A veszély nem múlt el, a védekezés újabb szakaszába lépett, a kormány elrendelte a járványügyi készültséget.
Ennek megfelelően változik, bővül az orvosi rendelőben a személyes találkozással járó ellátások száma, viszont célunk megtartani azon jól működő a járvány alatt bevezetésre került, s bevált eljárásokat, mint a telefonos konzultációk, távsegítség, online kapcsolattartás vagy éppen az előjegyzési rendszer, illetve a légúti tüneteket mutató betegek külön idősávba való elkülönítése.
Ennek megfelelően teljes rendelési időben van lehetőség telefonos konzultációra, távsegítségre, s óránként 4 beteget tudunk előzetes telefon bejelentkezés alapján fogadni. Természetesen minden megjelent beteget fogadunk, de a bejelentkezettek előnyt élveznek. A légúti tüneteket mutató betegeket – lehetőség szerint előzetes telefonos konzultáció alapján – a rendelések utolsó órájában fogadjuk. E-mail elérhetőségünkön (kormospraxis@gmail.com) is egyre több megkeresést fogadunk, egyes betegek ezen keresztül küldik be leleteiket, vérnyomás-, vércukor-naplójukat, vagy éppen a különböző elváltozásaikról készült képeket, vagy beutaló-illetve receptigényeiket. Már legalább 300 beteg e-mail címével rendelkezünk. Ez azért is hasznos, mert ezen betegeknek online segédanyagokat tudunk küldeni különböző témákban, betegségeiknek megfelelően. Ezen gyakorlat mind azt szolgálja, hogy lehetőség szerint elkerüljük a rendelőben a tömegjeleneteket.
A rendelőbe továbbra is egyszerre egy beteget engedünk be (illetve maximum egy kísérőt) szájmaszkban, hőmérőzés és kézfertőtlenítés után, s minden beteg után fertőtlenítjük a bútorokat, eszközöket. Aki nem vizsgálatra érkezik, az az ablakon keresztül intézheti ügyét az asszisztensnőkkel (beutaló, recept, leletek stb.)
A gyógyszerek telefonos rendelésének lehetősége a veszélyhelyzetet követő 90. napig fenn marad, s az elektronikus vényeket felírási igazolás vagy meghatalmazás nélkül is ki lehet adni (újabb rendelkezésig) a gyógyszertárakban annak, aki a személyazonosságát igazolja és tudja a beteg TAJ számát.
A lejáró szakorvosi javaslatok, melyek segítségével egyes gyógyszerek emelt vagy kiemelt támogatással rendelhetők a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig érvényesek. Ezzel marad elegendő idő a megújításukra.
A 2020. március 11-e után és június 30-a előtt lejáró közgyógyellátásra jogosító igazolványok egészen augusztus 31.-ig érvényesek.

Perkáta, 2020. június 19. Dr. Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.