• Önkormányzati megemlékezés nemzeti ünnepünkön

  Önkormányzati megemlékezés nemzeti ünnepünkön Az 1956. október 23-ai eseményekre való méltó megemlékezés az országos állásfoglalás kapcsán, a Covid-19 járvány miatt nagy létszámban sajnálatos módon nem tud megvalósulni. Perkáta Nagyközség Önkormányzata Pongrátz Gergely...

 • Ajándék minden perkátai újszülöttnek

  Ajándék minden perkátai újszülöttnek A perkátai Maus by Tanoda  cipőkészítő cég felajánlásából, 2020.október hónaptól minden perkátai újszülött egy pár bébi cipőt kap ajándékba! A védőnői tanácsadóban való első megjelenéskor kapják meg a cipőt a szülők, a védőnőktől....

 • Emlékezés 1956. október 23-ra

  Emlékezés 1956. október 23-ra Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve gyertyagyújtást szervez 2020. október 23-án, 18 órakor a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület, ahová minden civil szervezetet, magánszemélyt, megemlékezőt várnak. Az eseményre a Perkátai Hunyadi...

 • Perkáta Helyi Választási Bizottság

  Perkátai Polgármesteri Hivatal Helyi Választási Iroda Cím: 2431 Perkáta, Szabadság tér 1. Tel: 06-25/507-570       Fax: 06-25/507-571 Email: hivatal@perkata.hu Honlap: www.perkata.hu M E G H Í V Ó Perkáta Helyi Választási Bizottsága 2020. október 20. napján (kedd) 16 óra 00 perckor...

 • Porcelánbaba kiállítás

  A közelmúlt “mesés” eseményeinek harmadik állomásán - Fülöp Irén online meséit és László Réka mesecím párosító játékát követően  PORCELÁNBABA KIÁLLÍTÁSSAL  lepjük meg a gyermekeket és az érdeklődő felnőtteket! A Dunaújvárosban élő Borbély Csaba gazdag...

2020. június 22. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Rendelői Hírek

Tisztelt Betegeink!

A koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet ugyan véget ért, azonban ez nem jelenti azt, hogy minden azonnal visszatér a szokásos kerékvágásba. A veszély nem múlt el, a védekezés újabb szakaszába lépett, a kormány elrendelte a járványügyi készültséget.
Ennek megfelelően változik, bővül az orvosi rendelőben a személyes találkozással járó ellátások száma, viszont célunk megtartani azon jól működő a járvány alatt bevezetésre került, s bevált eljárásokat, mint a telefonos konzultációk, távsegítség, online kapcsolattartás vagy éppen az előjegyzési rendszer, illetve a légúti tüneteket mutató betegek külön idősávba való elkülönítése.
Ennek megfelelően teljes rendelési időben van lehetőség telefonos konzultációra, távsegítségre, s óránként 4 beteget tudunk előzetes telefon bejelentkezés alapján fogadni. Természetesen minden megjelent beteget fogadunk, de a bejelentkezettek előnyt élveznek. A légúti tüneteket mutató betegeket – lehetőség szerint előzetes telefonos konzultáció alapján – a rendelések utolsó órájában fogadjuk. E-mail elérhetőségünkön (kormospraxis@gmail.com) is egyre több megkeresést fogadunk, egyes betegek ezen keresztül küldik be leleteiket, vérnyomás-, vércukor-naplójukat, vagy éppen a különböző elváltozásaikról készült képeket, vagy beutaló-illetve receptigényeiket. Már legalább 300 beteg e-mail címével rendelkezünk. Ez azért is hasznos, mert ezen betegeknek online segédanyagokat tudunk küldeni különböző témákban, betegségeiknek megfelelően. Ezen gyakorlat mind azt szolgálja, hogy lehetőség szerint elkerüljük a rendelőben a tömegjeleneteket.
A rendelőbe továbbra is egyszerre egy beteget engedünk be (illetve maximum egy kísérőt) szájmaszkban, hőmérőzés és kézfertőtlenítés után, s minden beteg után fertőtlenítjük a bútorokat, eszközöket. Aki nem vizsgálatra érkezik, az az ablakon keresztül intézheti ügyét az asszisztensnőkkel (beutaló, recept, leletek stb.)
A gyógyszerek telefonos rendelésének lehetősége a veszélyhelyzetet követő 90. napig fenn marad, s az elektronikus vényeket felírási igazolás vagy meghatalmazás nélkül is ki lehet adni (újabb rendelkezésig) a gyógyszertárakban annak, aki a személyazonosságát igazolja és tudja a beteg TAJ számát.
A lejáró szakorvosi javaslatok, melyek segítségével egyes gyógyszerek emelt vagy kiemelt támogatással rendelhetők a vészhelyzet megszűnését követő 90 napig érvényesek. Ezzel marad elegendő idő a megújításukra.
A 2020. március 11-e után és június 30-a előtt lejáró közgyógyellátásra jogosító igazolványok egészen augusztus 31.-ig érvényesek.

Perkáta, 2020. június 19. Dr. Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.