• Emlékeztető az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

    Tisztelt Ingatlantulajdonosok, használók! Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének „A köztisztaságról és környezetvédelemről” szóló 8/2016. (III. 24.) rendelet 4 §-a szerint, az ingatlan használója köteles gondoskodni: -          a ház vagy...

 • Köszönet véradásért

  Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. július 15-én részt vettek a perkátai véradáson. A nyári meleg ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 46 fő jelentkezett véradásra, 41 fő tudott vért adni és 2 fő előszöri véradó is megjelent. Köszönöm, hogy ilyen...

 • Műsorváltozás az Agárdi Popstrand rendezvénysorozatában

  Az Agárdi Popstrand főrendezője az alábbiakról tájékoztatta az önkormányzatot: A hétvégére hidegfront, kiadós esőzés és zivatar várható, ami elsősorban a Közönség biztonságát, valamint a Popstrandon elvárt és megszokott, ideális szórakozási feltételeket veszélyeztetik,...

 • Biológiailag lebomló zsák igénylése – Komposztálható hulladék gyűjtése

  Többen keresték fel az Önkormányzatot a júniusi zöldhulladék gyűjtés időpontja előtt, hogy a Vertikál által jóváhagyott formában, biológiailag lebomló zsák beszerzési lehetőségéről érdeklődjenek. Ennek kapcsán felvettük a kapcsolatot a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálatával...

 • Pályázatot nyert Perkáta

  A Perkátai Hírekben már beszámoltunk arról milyen pályázatokat nyújtott be Perkáta az idei évben. Nagy örömünkre ezen a héten megkaptuk a támogatói okiratot a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése címszó alatt beküldött...

2020. augusztus 30. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Kedves Betegeink!

Akik követik a híradásokat értesülhettek róla, hogy napok óta növekszik az aktív koronavírussal fertőzöttek száma hazánkban. Az elmúlt 24 órában 292 új fertőzöttet találtak Magyarországon, s ezzel jelenleg 1588 aktív fertőzöttről tudunk. A járvány megjelenése óta nem volt egy nap alatt ilyen sok új fertőzött az országban!

Sajnos amíg megbízható védőoltás nem áll a rendelkezésünkre addig a védekezésre három lehetőségünk van: a távolságtartás, a megfelelő személyi és környezeti higiéné, valamint a helyesen hordott (orron és szájon) arcmaszk használata zárt helyeken.

2 nap múlva beköszönt a szeptember, s ezzel elkezdődik az iskolaszezon, sokkal többen lesznek a közlekedési eszközökön, az utcákon, illetve órákon át zárt térben az iskolákban. Ezzel együtt az időjárás is hűvösebbre, esősebbre vált, az emberek védekezőképessége csökken, fogékonyabbak leszünk az egyes légúti fertőzéseket okozó jól ismert vírusokra (rhinovírusok, influenza, parainfluenza vírusok), s bónuszként most itt van a koronavírus is, mely alapvetően nagyon hasonló tünetekkel jár mint az említett egyéb vírusok.

Pár megfontolandó tanáccsal szeretnék szolgálni a megfelelő védekezés végett:

 1. Aki teheti ne az iskolások által használt buszokkal közlekedjen! Inkább tervezzük az utazásunkat 8 óra utánra, s a hazajövetelt pedig a 13-15 órán kívülre eső idősávba! Amennyire lehet kerüljük a tömeget!
 2. A tömegközlekedési eszközökön használjunk maszkot, de nagyon fontos, hogy helyesen, s legyen mindenkinél kézfertőtlenítő, amit az utazás után használhatnak!
 3. Nagyon ajánlatos lenne, hogy minden este mérjünk hőt gyermekeinknél, s ha a hőmérséklet eléri a 37-et, ne engedjük iskolába, óvodába! Amennyiben hőemelkedés, láz miatt gyermekünket otthon fogjuk vagy hazaküldik, figyeljük meg vannak-e tünetei, mérjünk többször hőt, s konzultáljunk telefonon orvosunkkal! Legyen otthon lázcsillapító!
 4. Nagyon jó lenne, ha minden iskolásnak ott lenne a táskájában folyékony kézfertőtlenítő, mellyel legalább minden szünet végén le tudja fertőtleníteni a kezét! Tanítsuk meg őket a helyes kézmosásra, kézfertőtlenítésre! (Számos videó elérhető erről a neten)
 5. Hasznos lenne, ha minden gyermeknél lenne kulacsban vagy palackban víz, mert a kiszáradt nyálkahártyán könnyebben bejut a kórokozó a szervezetünkbe. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Hívjuk föl erre gyermekeink figyelmét!
 6. Szintén ajánlanám az iskolásoknak az arcmaszk viselését a tanórákon, ugyanis azon osztályokban ahol 27-28 fő is van egy teremben ott nem kivihető a megfelelő távolságtartás! A maszk viselését otthon mindenki gyakorolhatja!
 7. Jó lenne, ha minél többen oltatnák be magukat influenza ellen, mert így legalább az influenzajárványt elkerülhetnénk!

Bízom benne, hogy közösen, megfelelő felelősségérzettel szeretteink, illetve embertársaink iránt elkerüljük a koronavírus térnyerését településünkön!

2020. augusztus 30.

Dr. Kormos Zoltán

Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.