2020. szeptember 5. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

A Búcsú a legperkátaibb ünnep, amely templomunk ünnepéhez, Kisboldogasszony Napjához, szeptember 8-ához legközelebbi hétvégére esik. Idén ez a hétvége lett volna a perkátai Búcsú. A tervezett rendezvénysorból a holnap reggel 8 órakor ünnepi szentmise lesz megtartva a templomi búcsú alkalmából, amelyen Toldi Hajnal Rózáról is megemlékezünk.

A búcsúról, amely sokszor már nemcsak a templomi ünnepről szólt, szinte minden perkátainak van emléke, hiszen búcsú vasárnapja a vurstliról, a bazárról, a céllövöldéről és a lánchintáról, esetleg a focimeccsekről szólt. Az elmúlt 10 évben pedig azt is megszokhatták a perkátaiak, hogy búcsú már egész hétvégén tartott, voltak koncertek, szüreti felvonulások, szabadtéri misék, főzőversenyek, kiállítások és az elmúlt években a legperkátaibb ünnepen adtuk át a települési elismeréseket. Sajnos az idei év sok mindent felforgatott, amiről eddig az életünk szólt, hiszen veszélybe került az emberek egészsége, a munkahelye és a biztonsága. Ezek mellett eltörpül, hogy a rendezvényeink is elmaradtak, hiszen a nyáron a tömegeket vonzó rendezvényeket le kellett mondanunk, így a tavalyi évvel ellentétben nem volt nyárköszöntő rendezvényünk, nem volt IFIFESZT és sajnos a búcsúhétvégi programok is elmaradtak. De attól még a perkátaiak szűk körben, családjuk és szeretteik körében meg tudják ünnepelni a búcsút, és bízom abban, hogy jövőre már újra együtt tud ünnepelni a falu! Addig is engedjék meg, hogy néhány fotóval emlékezzünk az elmúlt néhány év perkátai búcsúira! Isten éltesse Perkátát és a perkátaiakat!

Somogyi Balázs

8 koncert 7 Apostol 5 díszközgyűlés 6 búcsú 3 szüreti 4 díszpolgárok 2 szüreti 1 3+2

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.