• Meghívó

  Tollkollekciók és könyvkötészeti remekek rendhagyó tárlatára hívjuk az érdeklődőket 2021. november 4-én, csütörtökön, 17 órakor!  

 • Rendhagyó kiállítások Szent András havában!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban berendezett tárlatok megnyitójára!      

 • MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. október 27-én (szerda) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

2021. február 15. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Megnyílt a kínai tavaszünnep tárlata

A Magyar-Kínai Kulturális Egyesület a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft-vel együttműködve 2021. február 15-én, 11 órakor nyitotta meg a Győry-kastély kertjében berendezett szabadtéri tárlatot, ami több témáját is érinti a COVID-19 okozta járványhelyzetnek. A tárlat a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál második állomása, mely eseményt az idén rendhagyó módon szerveznek meg az egyesület tagjai.
A megnyitó a járványügyi helyzet aktuális rendeleteihez igazodva került megtartásra: online közvetítve tekinthették meg az érdeklődők a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ közösségi oldalán. A szolid ünnepségre a kastély épülete előtt került sor, mely elé különböző, Kínával kapcsolatos kiadványokat, molinókat helyeztek el a szervezők, továbbá a beköszöntő kínai újévre, a Bivaly évére is felhívták a figyelmet.
A programon a kínai egyesületet egy delegáció képviselte, amelyet Teng Weijie elnök vezetett. Perkáta Nagyközség Önkormányzata részéről Kovács Melinda gazdaságivezető, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft-től pedig Lászlóné Szabó Edit ügyvezető igazgató képviseltette magát az eseményen. Elsőként Teng Weijie elnök által átadásra kerültek a szájmaszkok, melyeket Perkátának hoztak ajándékba, majd pedig Kovács Melinda köszöntötte a vendégeket.
- Közös az a koncepció, amelyet a vándorkiállítás a kiemelt témaköreivel képvisel: az erőfeszítés a járvány leküzdésére, a kölcsönös segítségnyújtás, a világ más országaival való együttérzés és a nehézségek legyőzésére való törekvés – tolmácsolta Kovács Melinda Oláh István, Perkáta ügyvezető alpolgármesterének szavait. – A Bivaly éve nyújtson kitartást, erőt és optimizmust minden nemzet számára, a járvány elleni küzdelemben!
A megnyitót követően Geng Jie alelnök átnyújtotta Lászlóné Szabó Edit számára a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál rajzpályázatára nevezett perkátai gyerekek jutalmát.
Később a kínai delegáció és a központ munkatársai közösen járták körbe és tekintették meg a kastély ablakaira, valamint a kapujára molinókon kihelyezett képeket, szövegeket.
A tárlat 2021. február 15-én és 16-án tekinthető meg a Győry-kastély kertjében, ezt követően tovább viszik Vecsésre, hogy ott is bemutassák az érdeklődők számára.

Horváth Dóra

150266227_5671841579508299_2771041015583608095_n

IMG_20210215_110447

IMG_20210215_110830

IMG_20210215_105923 (1)

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.