• Fogadj örökbe egy padot!

  Fogadj örökbe egy padot! Nagyközségünk Képviselő-testülete közös munkában kéri a településen élők segítségét. Közterületeink elhasználódott padjainak megújításában bárki részt vehet magánszemélyként, vállalkozóként vagy civil szervezetként. Részletek a kiírásban.

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő   Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. március 2-án várhatóan 9- 15 óráig áramszünet lesz. Az áramszünet oka: közcélú hálózat részét képző föld feletti tartószerkezet betonozása. 9-15 óráig Érintett utcák, szakaszok: Zrínyi Miklós utca Arany Jánosutca Akácfa...

 • Köszönet véradásért

  Köszönet véradásért Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik 2021. február 18-án részt vettek  a perkátai véradáson. A járványügyi helyzet ellenére is, nagyon szépen teljesített Perkáta ismét! 43 fő jelentkezett véradásra. Előtte napokban többen telefonáltak, hogy sajnos...

 • Álláshirdetés – Óvodapedagógus

  Perkátai Általános Művelődési Központ a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Perkátai Szivárvány Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További információ a linkre kattintva: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ujne6udme6

 • „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!”

  „Régi dunapentelei történetek” IV. kötetetének ajánlása a Magyar Próza Napja jegyében! „Penteléről, nem csak penteleieknek!” Schlitterné Nyuli Anna gyönyörű kézírásában hagyta örökül a régi Dunapenteléről szóló gyermekkori élményeit, emlékeit, és az idősek által...

2021. február 15. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Megnyílt a kínai tavaszünnep tárlata

A Magyar-Kínai Kulturális Egyesület a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft-vel együttműködve 2021. február 15-én, 11 órakor nyitotta meg a Győry-kastély kertjében berendezett szabadtéri tárlatot, ami több témáját is érinti a COVID-19 okozta járványhelyzetnek. A tárlat a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál második állomása, mely eseményt az idén rendhagyó módon szerveznek meg az egyesület tagjai.
A megnyitó a járványügyi helyzet aktuális rendeleteihez igazodva került megtartásra: online közvetítve tekinthették meg az érdeklődők a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központ közösségi oldalán. A szolid ünnepségre a kastély épülete előtt került sor, mely elé különböző, Kínával kapcsolatos kiadványokat, molinókat helyeztek el a szervezők, továbbá a beköszöntő kínai újévre, a Bivaly évére is felhívták a figyelmet.
A programon a kínai egyesületet egy delegáció képviselte, amelyet Teng Weijie elnök vezetett. Perkáta Nagyközség Önkormányzata részéről Kovács Melinda gazdaságivezető, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft-től pedig Lászlóné Szabó Edit ügyvezető igazgató képviseltette magát az eseményen. Elsőként Teng Weijie elnök által átadásra kerültek a szájmaszkok, melyeket Perkátának hoztak ajándékba, majd pedig Kovács Melinda köszöntötte a vendégeket.
- Közös az a koncepció, amelyet a vándorkiállítás a kiemelt témaköreivel képvisel: az erőfeszítés a járvány leküzdésére, a kölcsönös segítségnyújtás, a világ más országaival való együttérzés és a nehézségek legyőzésére való törekvés – tolmácsolta Kovács Melinda Oláh István, Perkáta ügyvezető alpolgármesterének szavait. – A Bivaly éve nyújtson kitartást, erőt és optimizmust minden nemzet számára, a járvány elleni küzdelemben!
A megnyitót követően Geng Jie alelnök átnyújtotta Lászlóné Szabó Edit számára a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál rajzpályázatára nevezett perkátai gyerekek jutalmát.
Később a kínai delegáció és a központ munkatársai közösen járták körbe és tekintették meg a kastély ablakaira, valamint a kapujára molinókon kihelyezett képeket, szövegeket.
A tárlat 2021. február 15-én és 16-án tekinthető meg a Győry-kastély kertjében, ezt követően tovább viszik Vecsésre, hogy ott is bemutassák az érdeklődők számára.

Horváth Dóra

150266227_5671841579508299_2771041015583608095_n

IMG_20210215_110447

IMG_20210215_110830

IMG_20210215_105923 (1)

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.