• Indul a belterületi utak felújítása!

  Tisztelt lakosság!   Örömmel értesítem Önöket, hogy elkezdődnek a belterületi utak felújítási munkálatai 2022. május 16-án. A Magyar Falu Programban elnyert 38 millió Ft felhasználásával a holnapi napon a kivitelező megkezdi az előkészületeket a Rákóczi utca, Rózsa köz,...

 • Vadkárelháritás 2 hétig a kisperkátai tavaknál

  Úgy körülbelül két éve a vadliba rájött, hogy a napraforgó jó csemege. Kijárnak a mezőgazdasági kultúrába és két- és négyleveles állapotában lecsípik a napraforgót. Ezért a növény teljesen elpusztul. A perkátai gazdák, a helyi vadásztárasággal összefogva a hétvégén...

 • „Lányok és virágok” címmel nyílt kiállítás Perkátán, Dr. Barna Erzsébet festményeiből

  A Győry-kastélyban megrendezett megnyitó ünnepségre 2022. május 12-én, 16:30 órakor került sor. A harmonikus életszemléletben fogant, és gazdag színvilággal született tájképek, csendéletek, valamint portrék megálmodóját és alkotóját a Perkáta Szivárvány Óvoda Bóbita Tehetségműhelyének...

 • Egyéni gazdaságok összeírása

  Tájékoztatás a gazdaságok egyéni összeírásával kapcsolatban.    

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendkívüli képviselő-testületi ülésére 2022. május 16-án (hétfő) 16.30 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: A MFP-UHK/2022 kódszámú, „Út, híd, kerékpárforgalmi...

2021. szeptember 3. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

2021. szeptember 4-én, szombaton 10 – 16 óráig, szeptember 5-én, vasárnap 10 – 18 óráig tart nyitva a Győry-kastély!

A Kastély épületében jelenleg 4 állandó és 2 időszakos kiállítás tekinthető meg.

„Gróf Győry család” állandó kiállítás, amely a Győry család történetét mutatja be, a család tulajdonát képező és korabeli bútorokkal, tárgyakkal és tablókkal.

„Kisperkáta” állandó kiállítás, mely a Győry családhoz tartozó majorság történetét, birtokosainak életét mutatja be tablókon, személyes tárgyaikkal, festményeikkel színesítve a bemutatót.

Kínai Kulturális Központ állandó kiállítása, mely Perkáta kínai testvértelepülésének Huaxiang-nak történetét és mindennapjait mutatja be.

„Helytörténeti és technikatörténeti Kiállítás” állandó kiállítás, mely a helytörténeti gyűjtemény mellett, a 42.Állomás! Kulturális Egyesület kezelésében levő Technikatörténeti gyűjteményt is bemutatja. Közel 3000, különböző témában bemutatott tárgy teszi színessé a kiállítást.

Időszaki kiállítások

 „Pillanatképek Perkátáról” Fotókiállítás

Szloboda Bianka és Sohonyai Péter perkátai fotósok képeiből mutat be egy válogatást. A kiállításon mutatkoztak be először a 42. Állomás! Kulturális Egyesület által pályázaton nyert kiállítási standok és a nagyképernyős interaktív terminál is.                                            

„Rajz, Grafika, Festészet” című tárlat

Hét alkotó – Filep- Szabó Zsuzsanna, Klujber Richárd, Mészáros Marcsi, Romanóczki Zoltán, Szauer Viktória, Vaskóné Gálfi Erzsébet és Takács Vanessza- tehetségét, és kreativitását dicsérhetik meg a Győry-kastélyba látogatók.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

Elérhetőség:

E-mail: kinaikozpont@gmail.com

Tel.: 0625 889 102

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.