2021. szeptember 3. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

2021. szeptember 4-én, szombaton 10 – 16 óráig, szeptember 5-én, vasárnap 10 – 18 óráig tart nyitva a Győry-kastély!

A Kastély épületében jelenleg 4 állandó és 2 időszakos kiállítás tekinthető meg.

„Gróf Győry család” állandó kiállítás, amely a Győry család történetét mutatja be, a család tulajdonát képező és korabeli bútorokkal, tárgyakkal és tablókkal.

„Kisperkáta” állandó kiállítás, mely a Győry családhoz tartozó majorság történetét, birtokosainak életét mutatja be tablókon, személyes tárgyaikkal, festményeikkel színesítve a bemutatót.

Kínai Kulturális Központ állandó kiállítása, mely Perkáta kínai testvértelepülésének Huaxiang-nak történetét és mindennapjait mutatja be.

„Helytörténeti és technikatörténeti Kiállítás” állandó kiállítás, mely a helytörténeti gyűjtemény mellett, a 42.Állomás! Kulturális Egyesület kezelésében levő Technikatörténeti gyűjteményt is bemutatja. Közel 3000, különböző témában bemutatott tárgy teszi színessé a kiállítást.

Időszaki kiállítások

 „Pillanatképek Perkátáról” Fotókiállítás

Szloboda Bianka és Sohonyai Péter perkátai fotósok képeiből mutat be egy válogatást. A kiállításon mutatkoztak be először a 42. Állomás! Kulturális Egyesület által pályázaton nyert kiállítási standok és a nagyképernyős interaktív terminál is.                                            

„Rajz, Grafika, Festészet” című tárlat

Hét alkotó – Filep- Szabó Zsuzsanna, Klujber Richárd, Mészáros Marcsi, Romanóczki Zoltán, Szauer Viktória, Vaskóné Gálfi Erzsébet és Takács Vanessza- tehetségét, és kreativitását dicsérhetik meg a Győry-kastélyba látogatók.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

Elérhetőség:

E-mail: kinaikozpont@gmail.com

Tel.: 0625 889 102

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.