2021. szeptember 29. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

palyazatos_felirat

 Lezárult a „Szivárvány óvoda bővítése Perkátán” című projekt

2021/09/24

Lezárult a „Szivárvány óvoda bővítése Perkátán” című projekt. A 198,96 millió Ft európai uniós támogatás segítségével bővítésre került az óvoda épülete, mely keretében óvodai és bölcsődei férőhelyek kerültek kialakításra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívás keretében Perkáta Nagyközség Önkormányzata lehetőséget kapott az óvodaépület bővítésére, óvodai és bölcsődei férőhelyek kialakítására.

Az épület bővítése során egy új óvodai egység és egy bölcsőde került kialakításra a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt. A bővítéssel egy tornaszoba és a hozzá tartozó öltöző és a szertár is megvalósult. A tehetséggondozáshoz kiemelten fontos, tehetséggondozó szoba került még kialakításra. Az épület akadálymentesített lett és az energetikai követelményeknek is megfelel.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően az óvodai és a bölcsődei csoportban is minden bútor, használati eszköz és a tornaszobába szükséges minimum eszközök is a pályázatból kerültek megvalósításra az Intézmény részére. Az öltözőkbe szükséges tárgyak, a mosdók kötelező felszerelései, a nevelői szobába szükséges legalapvetőbb bútorok, székek, a tejkonyha, a mosó-vasaló helység eszközei és bútorzata, az európai uniós jogszabályoknak megfelelő szabadtéri játék, továbbá a gyermekek étkezéséhez szükséges eszközök beszerzését is a pályázat biztosította.

A projekt megvalósítója: Perkáta Nagyközség Önkormányzata

A projekt megvalósítási ideje: 2017.05.01 – 2020.12.31

A projektzárás dátuma: 2020.12.31

A projektről bővebb információt a www.perkata.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Perkáta Nagyközség Önkormányzata

06 25 507 570

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.