• Alpolgármesteri beszámoló

  Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

 • Alpolgármesteri tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! 2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket. Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. január 12-én (szerda) 18 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Magyar Falu Program pályázatainak benyújtásával kapcsolatos...

 • Illegális szemétlerakókat tisztítottunk meg

  Tisztelt Lakosság! Az illegális szemétlerakók megtisztítása, a szemét elszállítása, visszatérő probléma településünk életében. Anyagi lehetőségeinkhez mérten folyamatosan azon vagyunk, hogy környezetünk tiszta és egészséges maradjon. Az Önök részéről is erős ez az igény,...

2021. december 20. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Hamarosan elérkezik a karácsony otthonainkba.

Úgy gondolom nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy érezzük, hogy az adventi időszakkal a legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme.

Megérkezni és türelemmel várakozni!

Nagyon egyszerűnek tűnik mindez, nagyon könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a mai rohanó, nyüzsgő világban megvalósítani!

Annyira lefoglalnak minket a mindennapi feladatok, kötelezettségek, a környezetünknek való megfelelés kényszere, hogy amikor lassítani kellene és a családunk, barátaink, szeretteink felé fordulni, bizony akkor is nehezen vagyunk képesek megállni és odafigyelni.

Mi ennek az oka? – tegyük fel a kérdést!

Talán az, hogy a várakozás rengeteg rossz élménnyel párosul.

Türelmetlenséggel, tehetetlenséggel!

A nagy rohanásban olyan könnyen megfeledkezni a hozzánk közel állókhoz, az otthon nyugalmáról, szeretteinkről, miközben valljuk be őszintén: csak erre vágyunk!

Az ünnep az igazi megbánásról és változni akarásról, a szándékról szól,

hogy ezentúl megpróbáljuk szépen és jól szeretni egymást.

Úgy szeretni, hogy az a másiknak is örömet okozzon.

A szeretetnek nincsenek korlátjai. Határtalan!

Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk egymás iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és gyűlölködésnek!

Ez az időszak a változás időszaka, amely bennünk zajlik azért, hogy időben készen álljunk arra. hogy egymás szemébe nézve, egymás kezét megfogva valóban átéljük a közösség ünnepét, a családi békesség nyugalmát.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Perkáta Nagyközség Önkormányzata nevében békés, boldog karácsonyt Önöknek!

 

Oláh István

alpolgármester

Honlapra2

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.