• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2022. január 21. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. 1989-ben született meg az a törvény, amely először mondta ki, hogy Kölcsey Ferenc Himnusza a magyar nemzet szimbóluma, s ettől az időtől fogva január 22-e a Magyar Kultúra Napja.

Ezen a napon az ország számos településén, kulturális és nevelési intézményeiben is megemlékeznek Kölcseyről, a Himnuszról, és a magyar kultúráról.

Perkátán is megemlékeztünk a jeles napról. Az eseménynek 2022. január 20-án, a Győry-kastély adott otthont. Baráth Valéria, a Perkátai ÁMK munkatársa köszöntötte a vendégeket.

A Perkátai ÁMK felkérésére, az Ercsiből érkezett Felvonási Tünetek Színházi Műhely előadói, Murzsa Kata és Murzsa Renáta magyar ballada és népdal összeállítással készültek.

A ” Menyecske, menyecske” című egy órás műsor magában foglalta az archaikus, szomorú balladákat, és a modernnek mondott vígballadákat. Képet kaptunk a századokon átívelő, lelket tápláló történetek fájdalmas és kacagtató világáról. A magyar népdalok egységgé formálták az olykor súlyos, másszor könnyed mondanivalót.

A színészek előadásmódja, – amely katartikus élményként hatott, – hűen tükrözte a népballadák drámaiságát és nyelvi gazdagságát.

A népköltészet remekeit csokorba foglaló műsor méltó megemlékezés volt a magyar kultúra napja alkalmából.

Gratulálunk az előadóknak, és köszönjük a kiváló szereplést! Továbbá köszönjük a közönségnek, hogy a jelenlétükkel és figyelmükkel megtisztelték az ünnepet!

 

 

                                                                                               Lászlóné Szabó Edit

 

I. DSCF3128 (3)

 

II. és a Nyitókép DSCF3127 (2)

 

III. DSCF3125 (3)

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.