• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. május 25-én (szerda) 16.30 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Beszámoló a Háziorvosi Szolgáltató 2021. évben végzett munkájáról 2....

 • Szakértői konferencia a Győry-kastélyban

  2022. május 18-án Perkáta adott otthont egy Konferenciának, melyen oktatási szakértők vettek részt. A Programon Kundakker Ferencné a KÖSZOE Fejér megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket és vázolta a délután folyamán megtartott előadások témáját. Az aktuális feladatokról,...

 • Aszfaltozás miatt 36 órás útlezárás lesz a Sport utca érintett szakaszán

  Tisztelt lakosok! Az aszfaltozási munkák miatt a Sport utca érintett szakaszán péntek (05.20) reggel 6 órától szombat (05.21) 18 óráig útlezárás lesz. A Dózsa György utca felőli résznél , az Alkotmány és a Baross utca felől útlezáró táblák és szalag is jelzi majd ezt. Kérjük...

 • Kamarai választás

  KAMARAI VÁLASZTÁS 2022.05.20-án.  

 • Kukák ürítése 2022. 05.19-én a Deák Ferenc utcában, az aszfaltozás ideje alatt

  Tisztelt lakosok! A Vertikál Zrt 2022. május 19-én – a településen – a kukák ürítését, a Deák Ferenc utcában kezdi. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént. Kérem a Deák Ferenc utcai lakókat, hogy a kukákat legkésőbb reggel fél 7-re helyezzék ki lakóhelyük elé. Köszönettel, Oláh...

2022. január 18. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Lakosság!

 

Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára, mind az élővilágra – köztük az emberi életre is – közvetlenül hatnak.

Folyamatosan keressük a lehetőséget és a forrásokat Perkáta zöldterületeinek karbantartására, fejlesztésére. Ezért is határoztuk el, hogy csatlakozunk a „Településfásítási program 2021” nevű, fatelepítési akcióhoz, melyet az Agrár Minisztérium hirdetett meg.

2021. augusztus 15-ig lehetett beküldeni az igényléseket, melyeket az Országos Erdészeti Egyesület a beérkezések sorrendjében ellenőrzött és bírált el. A minisztérium a nyertesek számára teljes ültetési csomagot biztosított, ami a nagyméretű földlabdás facsemeték mellett azok tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs, favédő rács) is tartalmazta.

Perkáta – a maximálisan igényelhető – 30 db facsemetét 2021. október 13-án megkapta. Összetételük szerint 10 db kocsányos tölgy és 20 db magas kőris csemete.  Jó néhányukkal bizonyára már találkoztak. 15 db csemetét a temetőben ültettek el a faluüzemeltetés munkatársai, 3 db csemete a Peking utcában, a Parókia oldalában kapott helyet. De jutott belőlük a bölcsőde udvarára, a Vízház melletti lovaspálya szélére, és a Széchenyi utca végén a kanyarba is.

Hosszú idő, míg nagy fává fejlődnek, ehhez a mi támogatásunkra is szükségük lesz. Kérem, óvják és vigyázzák őket, a közös jövő érdekében!

Perkáta, 2022. január 18.

Oláh István

ügyvivő alpolgármester

 

csemete3

 

csemete2

 

csemete1

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.