2022. január 18. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Lakosság!

 

Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára, mind az élővilágra – köztük az emberi életre is – közvetlenül hatnak.

Folyamatosan keressük a lehetőséget és a forrásokat Perkáta zöldterületeinek karbantartására, fejlesztésére. Ezért is határoztuk el, hogy csatlakozunk a „Településfásítási program 2021” nevű, fatelepítési akcióhoz, melyet az Agrár Minisztérium hirdetett meg.

2021. augusztus 15-ig lehetett beküldeni az igényléseket, melyeket az Országos Erdészeti Egyesület a beérkezések sorrendjében ellenőrzött és bírált el. A minisztérium a nyertesek számára teljes ültetési csomagot biztosított, ami a nagyméretű földlabdás facsemeték mellett azok tárolását, nevelését, szállítását, és az ültetéshez szükséges eszközöket (mint támasztó karó, mulcs, favédő rács) is tartalmazta.

Perkáta – a maximálisan igényelhető – 30 db facsemetét 2021. október 13-án megkapta. Összetételük szerint 10 db kocsányos tölgy és 20 db magas kőris csemete.  Jó néhányukkal bizonyára már találkoztak. 15 db csemetét a temetőben ültettek el a faluüzemeltetés munkatársai, 3 db csemete a Peking utcában, a Parókia oldalában kapott helyet. De jutott belőlük a bölcsőde udvarára, a Vízház melletti lovaspálya szélére, és a Széchenyi utca végén a kanyarba is.

Hosszú idő, míg nagy fává fejlődnek, ehhez a mi támogatásunkra is szükségük lesz. Kérem, óvják és vigyázzák őket, a közös jövő érdekében!

Perkáta, 2022. január 18.

Oláh István

ügyvivő alpolgármester

 

csemete3

 

csemete2

 

csemete1

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.