• Meghívó

    Tisztelt Lakosság! Fogadják szeretettel a Kossuth-díjas szobrász és éremművész időszaki kiállításának megnyitó ünnepségére való meghívásunkat! Tisztelettel: Oláh István polgármester  

  • Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel

    „Az idő nem áll meg – Múltunk az értékek megőrzésére és továbbadására kötelez” Tavaszköszöntő találkozás Szente Tünde szerkesztővel 2024. március 20-án egy példaértékű találkozás helyszíne volt Perkátán a Győry-kastély. Két jeles szociológussal találkozhatott...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.03.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • TAVASZKÖSZÖNTŐ ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

    - 2024. MÁRCIUS 20. SZERDA, 16 ÓRA -

  • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

    Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztünk meg a településünkön. Az esemény március 14-én, 17 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester úr. Vendégünk...

2022. november 11. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Képviselői beszámoló

A 2022-es évi képviselői beszámolómnak eleget téve ezúton kívánom a település lakosságát tájékoztatni az ebben az évben végzett képviselői munkámról. Az idei évben november 11-ig, a beszámoló leadásának határidejéig összesen 24 db testületi ülést tartott a testület, ebből 19 nyílt és 4 zárt ülés volt. A testületi üléseken rendszeresen részt vettem, egy alkalommal voltam távol betegség miatt. Az ülések alkalmával összesen 247 határozat született.

Július végéig a Pénzügyi Bizottság elnökeként 8 pénzügyi bizottsági ülést tartottam képviselőtársaim közreműködésével, ahol a testület döntéseinek előkészítését hajtottuk végre, ill. közösen készítettük elő az idei év költségvetését, ami 2021-ben stabilizálódott a korábbi években tapasztalt költségvetési hiányt követően. Az idei évi költségvetés ehhez a stabilitáshoz szorosan kapcsolódva került megtervezésre, hogy ne legyenek több hónapja kifizetetlen számláink, fent tudjuk tartani a nehezen kialakított stabilitást.

Munkám során igyekeztem támogatni minden olyan kezdeményezést, javaslatot, amely a település életének előnyére válhat. Többek között támogattam minden pályázati lehetőséget, mint pl. a kommunális eszközök beszerzésére irányuló pályázatot, amit sikeresen el is nyertünk, mint egy közel 15 millió Ft-os összegben (ágdaráló, homlokrakodó, sószóró, árokásó adapter, kistraktor).

Támogattam az útfelújítási pályázat benyújtását- Deák Ferenc utca, Rózsa köz, Rákóczi Ferenc utca, Sport utca 1. szakasza-amit szintén elnyert településünk, a már új aszfalton /mart aszfalton tudnak közlekedni a lakosok ezeken az utakon.

Támogattam a régi óvoda és az orvosi rendelő felújítására irányuló pályázatokat is, amik még elbírálás alatt állnak. Bízom benne, hogy a következő évben már az elnyert pályázat kivitelezéséről tudok Önöknek beszámolni.

Aktívan részt vettem az önkormányzat és a Kínai Központ NKFt. által szervezett rendezvények szervezésében, lebonyolításában, mint pl. a szüreti felvonulás és bál, a főzőverseny, e rendezvényeket közösségépítő céllal vezettük vissza a köztudatba még 2021-ben. A jövő évben is folytatni szeretnénk a közösséget építő, szépítő tevékenységeket.

Részt vettem a Kínai Központ Nonprofit Kft. – melynek az önkormányzat az alapítója- tevékenységi köreinek bővítésének előkészítésében, ez által a névváltoztatást is támogattam, mely a PETÜSZ Perkátai Településüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft. nevet kapta.

A kastélyt üzemeltető önkormányzati tulajdonú Kft. részére kidolgozásra került egy zöldterület kezelési és fűnyírási árlista. Ennek az árlistának keretein belül hamarosan megrendelésszerűen elérhető lesz a magánterületek rendbe tétele.

Mindenképpen fontosnak éreztem az idei évben is támogatni a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó pályázatot. A testület az idei évben 130 mᶟ szociális tüzelőanyagra nyújtotta be a pályázatot, melyből 91 mᶟ -t nyert el a település. A fa igénylése már folyamatban van, de előre láthatólag az állam csak december-január környékén tudja biztosítani a fent említett mennyiségű fát az önkormányzat részére.

Korábbi élvekhez hasonlóan idén is fontosnak tartottam az első lakáshoz jutók támogatását.

A Közalapítvány településért folytatott munkáját igyekeztem a lehető legnagyobb támogatásommal segíteni, ha úgy adódott, ecsetet ragadva és besegítve a játszótér felújításában, esetleg plakát készítésével, marketinggel. A Közalapítvány nagyban hozzájárul a településünk élhetőbbé tételéhez. Köszönet jár a munkájukért.

Az idei év első felében több panasz is érkezett a lakosság részéről az ATM automata működésével kapcsolatosan, ezeket a problémákat folyamatosan igyekeztem adminisztrálni, jeleztem a szolgáltató felé a fennakadásokat, tranzakciós lista folyamatos lekérésével és a szolgáltató felé való visszajelzésekkel azt hiszem elértük, hogy jóval kevesebb az ATM körüli panasz. Ezt a jóval kevesebb panaszt szeretném nullára redukálni.

A lakosságot meghallgatva több elhanyagolt, esetekben parlagfüves ingatlan kapcsán megtettem a kellő lépéseket a lakosság érdekében.

A Szociális Intézmény munkáját képviselői mandátumom megszerzése óta igyekszem figyelemmel kísérni, ez az idei évben még inkább szükségessé vált. Támogatom az intézményvezetőt a kihívásokkal teli munkájában, bármiben fordulhat hozzám bizalommal.

Az idei évben felülvizsgáltunk számos régi rendeletet, alkalmazkodva az inflációhoz, ill. az aktualitásokhoz. Az említett rendeletek között akadt 2006-ban és 2007-ben alkotott is, így mindenképpen szükség volt a felülvizsgálatukra. Összességében a testületi ülések alkalmával 20 rendelet került módosításra.

Megtörtént a perkata.hu honlap aktualizálása is, ahol a már új, módosított rendeletek találhatóak meg.

A közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó szerződés a tavalyi évben került hitelesítésre, melynek a kivitelezési folyamatát idén ősszel kezdték meg, ennek a projektnek a felügyeletét részben én végeztem. A lámpatestek cseréje 95%-ban megvalósult, mintegy 445 db új led-es lámpa került felhelyezésre, további 38 db lámpatest felhelyezése hamarosan megvalósul. A lámpatestek cseréjével gazdaságosabb fogyasztást, kisebb karbantartási szükséglet elérése volt a cél. A tapasztalat azt mutatja, az új közvilágítás nagyobb fényt biztosít a korábbiakhoz képest, ezt számos helyi is megerősítette, kifejezve örömüket. AZ idei évben a pályázatok elnyerése mellett ezt a korszerűsítést tartom a legnagyobb sikernek.

A képviselő feladata, hogy a település hangja legyen. A lakosságot meghallgatva eljárjon az érdekükben. Eddig is és ezután is számíthatnak rám.

A következő évben is azon fogok munkálkodni, hogy fejlődhessen a településünk.

 

 

Perkáta, 2022. 11. 10.

Mosonyi-Bógó Nikolett

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.