2022. november 11. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Tisztelt Ebtulajdonosok!

 

Perkáta területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ának megfelelően 2022. november 15-től kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy Perkáta Nagyközség Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

 

Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban, illetve letölthetők az önkormányzati weboldalról (www.perkata.hu).

 

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

  • Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 2431 Perkáta, Szabadság tér 1.
  • Hivatalban ügyfélfogadási időben leadható.
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a hivatal@perkata.hu e-mail címre.

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2022. 12. 31.

 

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.

A transzponderrel már korábban megjelölt, ám az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles a szolgáltató állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2022. 12. 31-ét követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá az be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata ingatlanonként egy darab ebösszeíró adatlapot postáz ki. Amennyiben több lapra van szükségük az alábbi linken elérhető: Ebösszeíró adatlap: Ebösszeírás-2022.doc

 


eb kép

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.