• Fogászati ügyelet- július

  Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. júliusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

 • Ízek viadala- Főzőverseny

  Tisztelt Lakosság! Immáron negyedik alkalommal rendezzük meg a hagyományos főzőversenyünket 2024. július 6-án. Várjuk a csapatok jelentkezését, akik szívesen megmérettnèk magukat, ill. ha csak eltöltene egy kellemes napot, jó társaságban a kastélykert árnyas fái alatt. A korábbi...

 • Nyárköszöntő gazdag programok Perkátán, a Győry-kastélyban!

  Gobelin kiállítás perkátai és dunapentelei alkotók munkáiból Bóbita Tehetségműhely néptáncosainak fellépése Zeneiskola furulya tagozatának bemutatkozása Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

 • ÁRAMSZÜNET ÉRTESÍTŐ

  FRISSÍTVE! ÁRAMSZÜNET ÉRTESÍTŐ Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. június 19-én (szerdán) 09:00 – 12:00 óráig Perkáta területén tervezett áramszünet lesz. Érintett utcák, szakaszok: Rózsa u. 81-99., 80-90., Damjanich János u. 53-95., 56-100., Bajcsy Zs. u. 79-111., 82-118., teljes...

 • Brandnyúl Perkátán

  A kastélykertben kicsik és nagyok izgatottan várták ma délelőtt, hogy ellátogasson hozzánk Brandnyúl.  A programon Oláh István polgármester köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket. A perkátai fiatalok mellett, más településekről is érkeztek érdeklődők. A program megvalósításában...

2023. január 23. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Képes, -szöveges ismertetővel és könyvajánlóval összeállított irodalmi tárlattal, valamint zenés emlékesttel köszöntöttük a Magyar Kultúra Napját 2023. január 21-én a Győry-kastélyban.
A perkátai Rozmaring Énekkar vezetésével közösen énekeltük el a Himnuszt.
A köszöntőben felidéztük a magyar kultúra jelentős képviselőinek emlékét:
Kölcsey Ferenc, a reformkor nagy költője 200 éve, 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását.
Kerek évfordulója van annak is, hogy a Himnusz megzenésítője: Erkel Ferenc zeneszerző, karmester, zongoraművész és sakkmester 130 évvel ezelőtt hunyt el.
180 éve, hogy Egressy Béni 1843-ban megzenésítette Vörösmarty Szózatát.
2023-ban további figyelmet szentelünk a magyar irodalom jelentős képviselőinek: a 200 éve született Petőfi Sándornak és Madách Imrének.
A kerek évfordulók emlékezetét tovább fűzve méltatjuk a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihályt, és a 110 éve született Weöres Sándort.
E jeles napon kiemelt figyelem irányul a kultúra gyöngyszemeire és a jelenkor kulturális kincseire, legyen az irodalom, színház, tánc, zene vagy filmművészet.
Az új esztendőben egy nemzedék kultikus alakjára, az 1970-es-80-as évek hangulatának legendás tolmácsolójára, Cseh Tamásra is emlékezünk, aki 1943. január 22-én született.
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerzőről, énekesről, színészről, előadóművészről, rajztanárról büszkén mondhatjuk el, hogy a településünkhöz is kötődik az emléke.
A 1965-ben a perkátai általános iskolában tanított, amelynek akkoriban még a Győry-kastély adott otthont.
Emléke itt él köztünk. 2019. október 11-én a halálának 10. évfordulóján emlékeztünk meg róla.
Akkor Téglás Márton színész-énekes tartott egy emlékezetes estet, amely egybeesett a Magyar Dal Napjával és a Zene Világnapjával. Az előadó kivételesen szép hangja és zenéje minden résztvevő számára kellemes és harmonikus kikapcsolódást nyújtott.
Cseh Tamás az idén lenne 80 éves. Ő rá emlékeztünk e jeles délutánon. Az életművének legfontosabb dalait idézte fel és hozta vissza a közönségnek Téglás Márton.
Köszönjük az előadónak, hogy a katartikus élményt adó, színvonalas műsorral méltón állított emléket Cseh Tamásnak.
Továbbá köszönjük a közönségünk megtisztelő részvételét!
Lászlóné Szabó Edit
1.mkn
2.mkn
3.mkn
4.mkn
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.