• Bírósági ülnökök választása

  Tisztelt Lakosság! A Köztársasági Elnök a 39/2023. (III.6.) KE határozatával- az Országos Bírósági Hivatal Elnökének javaslatára – a bírósági ülnökök választását a 2023.március 7. napja és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. A Fejér Vármegyei...

 • Látásvizsgálat a Győry-kastélyban!

  2023. március 21-én kedden, 15 órától 16:30-ig látásvizsgáltot tart a Zwik-Ker Optika a Győry-kastélyban!    

 • Március 15-ei megemlékezés Perkátán

  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg a településen. Az esemény március 15-én, 15 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester. Azt követően a Felvonási...

 • Író-olvasó találkozó a nemzeti ünnep jegyében

  Korábban, 2017-ben alkalmunk volt megismerni a -”48-as Könyvtár” című sorozatban megjelent – 6. (Württemberg) huszárezred történetét. 2023. március 13-án már egy újabb kötet bemutatásával érkezett a Győry-kastélyba a szerző, Horváth Béla. A 2022-ben megjelent,...

 • „Szerelem, kaland, ábránd és hiábavalóság, sok-sok kacagással, egy órában”

  Perkáta Nagyközség Önkormányzata nőnapi ajándékműsorral lepte meg a település hölgy lakóit, akiket Oláh István polgármester üdvözlő szavakkal, és egy-egy szál virággal köszöntött. A Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely a “Semmi erkölcs” című zenés előadással...

2023. március 16. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Korábban, 2017-ben alkalmunk volt megismerni a -”48-as Könyvtár” című sorozatban megjelent – 6. (Württemberg) huszárezred történetét. 2023. március 13-án már egy újabb kötet bemutatásával érkezett a Győry-kastélyba a szerző, Horváth Béla.
A 2022-ben megjelent, újabb – „Hol már sírjaink sem domborulnak…” című- kiadványban ismét a hazaszeretet fontosságáról írt. Ezúttal a honvédsereg egyik gyalogos alakulatának, a délkelet-dunántúli önkéntesekből alakult 8. honvédzászlóaljnak a történetét dolgozta fel.
A történész az 1848-49-es szabadságharc idejére kalauzolta el a magyar történelem iránt érdeklődőket.
A helyszínen honvéd egyenruhát és korabeli fegyvereket is láthattunk.
A délután kötetlen beszélgetéssel, dedikálással és vendéglátással ért véget.
Köszönjük Horváth Béla történésznek a rendhagyó előadást, és az érdekességek bemutatását!
A kötetek a könyvtárunkban az olvasóink rendelkezésére állnak.
Mind a két könyv megvásárolható a szerzőnél, valamint a Line Design Kiadónál.
Az ünnepi alkalomra a Perkáta Nagyközség Nyugdíjas Klub tagjai Kossuth-kiflit sütöttek.
A Kossuth-kifli egy mandulás vagy diós vajas piskótatésztából szaggatott sütemény. A legenda szerint Kossuth Lajos Palugyai Jakab pozsonyi cukrásznál kedvelte meg, aki róla nevezte el.
A könnyed, citromos desszert mellett egy másik különlegességet is megkóstolhattak a résztvevők, az omlós, lekváros huszárcsókot.
Köszönjük szépen Németh Júliának, Rajcsányi Lászlóné Gizikének, és Tamás Józsefné Marikának, hogy a finom receptjeik elkészítésével meglepték a vendégeinket!
Köszönjük a nyugdíjas klub tagjainak a rendezvényeinkhez való barátságos és jószívű hozzáállását, valamint támogatását! Hozzáértésükkel, szeretetükkel nem először gazdagították Perkáta gasztronómiai örökségét.
Lászlóné Szabó Edit
1
2
3
4
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.