• Fogászati ügyelet- július

  Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. júliusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

 • Ízek viadala- Főzőverseny

  Tisztelt Lakosság! Immáron negyedik alkalommal rendezzük meg a hagyományos főzőversenyünket 2024. július 6-án. Várjuk a csapatok jelentkezését, akik szívesen megmérettnèk magukat, ill. ha csak eltöltene egy kellemes napot, jó társaságban a kastélykert árnyas fái alatt. A korábbi...

 • Nyárköszöntő gazdag programok Perkátán, a Győry-kastélyban!

  Gobelin kiállítás perkátai és dunapentelei alkotók munkáiból Bóbita Tehetségműhely néptáncosainak fellépése Zeneiskola furulya tagozatának bemutatkozása Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

 • ÁRAMSZÜNET ÉRTESÍTŐ

  FRISSÍTVE! ÁRAMSZÜNET ÉRTESÍTŐ Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. június 19-én (szerdán) 09:00 – 12:00 óráig Perkáta területén tervezett áramszünet lesz. Érintett utcák, szakaszok: Rózsa u. 81-99., 80-90., Damjanich János u. 53-95., 56-100., Bajcsy Zs. u. 79-111., 82-118., teljes...

 • Brandnyúl Perkátán

  A kastélykertben kicsik és nagyok izgatottan várták ma délelőtt, hogy ellátogasson hozzánk Brandnyúl.  A programon Oláh István polgármester köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket. A perkátai fiatalok mellett, más településekről is érkeztek érdeklődők. A program megvalósításában...

2023. március 16. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg a településen.
Az esemény március 15-én, 15 órakor vette kezdetét a Győry-kastélyban. Ünnepi beszédet mondott Oláh István polgármester.
Azt követően a Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely “Ez legyen bennünk az akarat” című előadással készült.
Kossuth Zsuzsanna naplójából hallhatott szemelvényeket a közönség, miközben versekkel és dalokkal idézték meg a színészek a történelmi eseményeket.
A műsorban elhangzottak a legnagyobb magyar költők – Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Tompa Mihály, Arany János – versei. Felelevenedtek Kossuth Zsuzsanna forradalmi küzdelmei, szerepvállalása, bátyjához fűződő szoros kapcsolata, valamint a főápolónői tevékenysége.
Az előadást követően került sor a hagyományos koszorúzásra Kossuth Lajos szobránál, ahol a Perkáta Nagyközség Önkormányzata mellett helyi intézmények, és civil egyesületek képviselői helyezték el az emlékezés virágait.
A szervezőknek és a színházi társulatnak köszönjük, hogy méltóképpen emlékezhettünk meg az 1848/49-es forradalom- és szabadságharcról Perkátán!
Lászlóné Szabó Edit
1
2
3
4
5
6
7
8
9
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.