A Perkátai Könyvklub vendégeként Beleznai Zsuzsannát köszöntöttük november 29-én.
A beszélgetés témája a gasztronómia volt.
A Pannon Lapok Társasága, később a Mediaworks Hungary Zrt. által meghirdetett pályázatok lehetőséget adtak, hogy olvasói ajánlással, színes oldalakon közkinccsé tegyék a családi örökségben szereplő, valamint a saját, szívvel-lélekkel elkészített ételek receptjeit. Az „Olvasóink kedvenc receptjei” között – a szakemberek tetszését elnyerve- megjelentek Zsuzsanna ajánlásai is, aki a férjétől kapott kedvet és bíztatást hozzá.
Miközben a gasztronómiai sorozatról és a receptjeiről érdeklődtünk, kedves élettörténeteket osztott meg velünk. Már gyermekként is szívesen töltött időt a konyhában. Örömmel segített az édesapjának a vasárnapi főzésben. Jó megfigyelőképességének köszönhetően, és a munkájának elismeréséül az egyik nyári szünetben rábízták a családi ebédek elkészítését.
Felnőttként is szívesen segített a sütés-főzésben mindazoknak, akik hozzá fordultak tanácsért. Pedagógusként háztartási ismereteket is tanított, és hasonló szakkört is vezetett.
Mesélt a felejthetetlen szilvás gombócról, amelyből a környéken lakók is vígan jóllakhattak.
Megtudtuk, hogy imádja a harcsapaprikást elkészíteni.
Íme egy kis ízelítő a sorozatban megjelent receptjeiből:
Gyümölcsös finomságok könyve, 2014 – Almás-tejszínes csirkemell és Eperbomba
Vendégváró ételek könyve, 2014 – Sajtos képviselőfánk
Desszertek könyve 2., 2015 – Habszelet maradék tojásfehérjéből
Szabadtűzi ételek könyve, 2016 – Grillezett zöldségek és Szalonnában sült pulykamell
Egytálételek könyve, 2016 – Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab
Fogyókúrás ételek könyve, 2017 – Reform csokis keksz
Burgonyás ételek könyve, 2017 – Balkáni paprikás krumpli
Családok szakácskönyve, 2020 – Sajtos-juhtúrós kapros zöldbab
Gasztrotúra 2021 – Spenótos, juhtúrós palacsinta
“Nyitott lélekkel, meleg szívvel készült ételek” mottóval, 2018-ban jelent meg a Hétköznapok és ünnepek ételei c. könyv, amely több mint 150 ételkülönlegességet tartalmaz. Az ünnepi könyvbemutatón a szerkesztőség elismerését elnyerve, a köszöntést megörökítették a Dunaújvárosi Hírlapban is.
https://www.duol.hu/…/nyitott-lelekkel-meleg-szivvel…
Zsuzsannának köszönjük, hogy bepillantást nyerhettünk az ételkészítésének művészetébe! Gratulálunk! Kívánunk jó egészséget, és további szép sikereket!
2025. január 31-én, pénteken szeretettel várjuk az érdeklődőket a következő teadélutánunkra. Vendégünk lesz a Dunaújvárosban élő Pappné Koronczay Zsuzsa, aki német szakos pedagógusként tanított a perkátai iskolában. Az “Életmese” írói pályázatra benyújtott, “A boldogság pillanatai” c. novellaszösszeneteivel aratott sikert. Igaz történeteken alapuló remek írásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.