• MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. szeptember 28-án (kedd) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

 • SZOMBATI KIKAPCSOLÓDÁS! Humorral töltődj a Győry-kastélyban!

  Ha egy igazán szórakoztató délutánra vágysz, tarts velünk Maksa Zoltán és Szép Bence Stand Up humor délutánjára 2021 október 16-án 15:00 órakor! Helyszín: Perkáta Győry-kastély díszterme (2431 Perkáta Dózsa György u. 15/A). Az előadás időtartalma 2×40 perc. Jegyek korlátozott...

2010. február 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

Az intézmény komplex akadálymentesítése elkezdődött. Az új óvoda és az iskola épületének földszinti részében történik meg a teljes akadálymentesítés, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő embertársaink számára is elérhetőek legyenek az Általános Művelődési Központ által nyújtott közszolgáltatások. A komplex akadálymentesítés bármely fogyatékkal élő embertársunk számára biztosítja az egyenlő hozzáférés jogát.

Az akadálymentesítésre az Új Magyarország fejlesztési terv keretében nyílt lehetőség.

Az új óvodában történő akadálymentesítés: akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz, az udvarra nyíló öltözői ajtókhoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A csoportszobák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása. Az öltözőből nyíló udvari ajtónyílások kiszélesítése, ajtók cseréje. Indukciós hurok kiépítése a nagyothallók számára. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.850 Ft. Az önrész: 1.666.650 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

Az iskolában történő akadálymentesítés (Az akadálymentesítés az iskola esetében a földszinti részre terjed ki.): akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A földszinti osztálytermek, irodák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása a tornatermi folyosón. A tornaterem ajtónyílásának akadálymentesítése, ajtó cseréje. Körbefutó folyosó ajtóinak cseréje akadálymentes ajtókra. Belső folyosói rámpa kialakítása a tornaterem felé vezető felső lépcső áthidalására, az oldalsó bejáratnál. Korlátlift kiépítése a tornaterem bejárata előtti lépcső áthidalására. Tornatermi hátsó bejárat ajtónyílásának akadálymentes kialakítása, ajtó cseréje. Külső rámpa kialakítása a tornaterem hátsó bejáratához. Állandó indukciós hurok kiépítése a tornateremben, mobil indukciós hurok kialakítása az épület földszinti részében. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.400 Ft. Az önrész: 1.666.600 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

A kivitelezés befejezésének határideje: 2010. április 30.

Az önkormányzat az akadálymentesítés során felmerülő, de a pályázatban nem elszámolható munkálatok elvégzésére külön 4.500.000 Ft-ot biztosított.

A munkálatok során bizonyára felmerülnek, kényelmetlenségek, nehézségek. A beruházás valamennyi perkátai lakos érdeke. Kérem türelmüket, megértésüket!

Tisztelettel: Szilasy László ÁMK igazgató

Képek az akadálymentesítésről.

Az óvoda akadálymentesítéséről képek:

Iskola akadálymentesítéséről képek:

kategóriák: Iskola

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.