• Felhívás!

    Folyamatosan fogadjuk, – a tervezett időpont előtt, legkésőbb egy héttel – a kiállítási emlékeket, valamint alkotásokat! Keressenek bennünket bizalommal! Személyesen a Győry-kastélyban, a nyitvatartási időben, illetve az alábbi telefonszámon: 06-25/889-102 Kapcsolattartók: Lászlóné...

  • Hőségriadó

    Vigyázzunk magunkra, vigyázzanak egymásra! Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Hasznos...

  • Köszönetnyilvánítás!

    Tisztelt perkátai lakosok! Köszönöm mindenkinek, aki élt alkotmányos jogával és részt vett a szavazáson. Minden képviselőtársam munkájára és együttműködésére számítok, azokéra is, akik nem engem vártak polgármesternek. Remélem, hogy a képviselőtestületi ülések továbbra...

2010. február 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

Az intézmény komplex akadálymentesítése elkezdődött. Az új óvoda és az iskola épületének földszinti részében történik meg a teljes akadálymentesítés, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő embertársaink számára is elérhetőek legyenek az Általános Művelődési Központ által nyújtott közszolgáltatások. A komplex akadálymentesítés bármely fogyatékkal élő embertársunk számára biztosítja az egyenlő hozzáférés jogát.

Az akadálymentesítésre az Új Magyarország fejlesztési terv keretében nyílt lehetőség.

Az új óvodában történő akadálymentesítés: akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz, az udvarra nyíló öltözői ajtókhoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A csoportszobák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása. Az öltözőből nyíló udvari ajtónyílások kiszélesítése, ajtók cseréje. Indukciós hurok kiépítése a nagyothallók számára. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.850 Ft. Az önrész: 1.666.650 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

Az iskolában történő akadálymentesítés (Az akadálymentesítés az iskola esetében a földszinti részre terjed ki.): akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A földszinti osztálytermek, irodák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása a tornatermi folyosón. A tornaterem ajtónyílásának akadálymentesítése, ajtó cseréje. Körbefutó folyosó ajtóinak cseréje akadálymentes ajtókra. Belső folyosói rámpa kialakítása a tornaterem felé vezető felső lépcső áthidalására, az oldalsó bejáratnál. Korlátlift kiépítése a tornaterem bejárata előtti lépcső áthidalására. Tornatermi hátsó bejárat ajtónyílásának akadálymentes kialakítása, ajtó cseréje. Külső rámpa kialakítása a tornaterem hátsó bejáratához. Állandó indukciós hurok kiépítése a tornateremben, mobil indukciós hurok kialakítása az épület földszinti részében. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.400 Ft. Az önrész: 1.666.600 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

A kivitelezés befejezésének határideje: 2010. április 30.

Az önkormányzat az akadálymentesítés során felmerülő, de a pályázatban nem elszámolható munkálatok elvégzésére külön 4.500.000 Ft-ot biztosított.

A munkálatok során bizonyára felmerülnek, kényelmetlenségek, nehézségek. A beruházás valamennyi perkátai lakos érdeke. Kérem türelmüket, megértésüket!

Tisztelettel: Szilasy László ÁMK igazgató

Képek az akadálymentesítésről.

Az óvoda akadálymentesítéséről képek:

Iskola akadálymentesítéséről képek:

kategóriák: Iskola

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.