• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

    FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

  • Kiállítás megnyitó

    Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

  • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

    A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2010. február 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

Az intézmény komplex akadálymentesítése elkezdődött. Az új óvoda és az iskola épületének földszinti részében történik meg a teljes akadálymentesítés, melynek célja, hogy a fogyatékkal élő embertársaink számára is elérhetőek legyenek az Általános Művelődési Központ által nyújtott közszolgáltatások. A komplex akadálymentesítés bármely fogyatékkal élő embertársunk számára biztosítja az egyenlő hozzáférés jogát.

Az akadálymentesítésre az Új Magyarország fejlesztési terv keretében nyílt lehetőség.

Az új óvodában történő akadálymentesítés: akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz, az udvarra nyíló öltözői ajtókhoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A csoportszobák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása. Az öltözőből nyíló udvari ajtónyílások kiszélesítése, ajtók cseréje. Indukciós hurok kiépítése a nagyothallók számára. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.850 Ft. Az önrész: 1.666.650 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

Az iskolában történő akadálymentesítés (Az akadálymentesítés az iskola esetében a földszinti részre terjed ki.): akadálymentes parkoló kialakítása, rámpa kiépítése a bejárathoz. A főbejárat akadálymentesítése, ajtónyílások kiszélesítése, bejárati ajtók és a szélfogó teljes cseréje. Az aljzat burkolatra irányító sávok elhelyezése. A földszinti osztálytermek, irodák ajtónyílásainak kiszélesítése, akadálymentesítése, ajtók cseréje. Akadálymentes WC kialakítása a tornatermi folyosón. A tornaterem ajtónyílásának akadálymentesítése, ajtó cseréje. Körbefutó folyosó ajtóinak cseréje akadálymentes ajtókra. Belső folyosói rámpa kialakítása a tornaterem felé vezető felső lépcső áthidalására, az oldalsó bejáratnál. Korlátlift kiépítése a tornaterem bejárata előtti lépcső áthidalására. Tornatermi hátsó bejárat ajtónyílásának akadálymentes kialakítása, ajtó cseréje. Külső rámpa kialakítása a tornaterem hátsó bejáratához. Állandó indukciós hurok kiépítése a tornateremben, mobil indukciós hurok kialakítása az épület földszinti részében. Információs táblák elhelyezése (braille írással is).

Az akadálymentesítésre nyert pályázati összeg: 14.999.400 Ft. Az önrész: 1.666.600 Ft.

Pályázat elkészítésében együttműködött: Vizi Consulting Kft.

Kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás során: BAUREX-T Kft.

A kivitelezés befejezésének határideje: 2010. április 30.

Az önkormányzat az akadálymentesítés során felmerülő, de a pályázatban nem elszámolható munkálatok elvégzésére külön 4.500.000 Ft-ot biztosított.

A munkálatok során bizonyára felmerülnek, kényelmetlenségek, nehézségek. A beruházás valamennyi perkátai lakos érdeke. Kérem türelmüket, megértésüket!

Tisztelettel: Szilasy László ÁMK igazgató

Képek az akadálymentesítésről.

Az óvoda akadálymentesítéséről képek:

Iskola akadálymentesítéséről képek:

kategóriák: Iskola

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.