• Köznevelési Intézmények fenntartásáról tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! Csatolva megtalálható az Oktatási Hivatal által az önkormányzat részére megküldött Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úr tájékoztató levele a köznevelési intézmények fűtésével kapcsolatban. Perkáta esetében a Dunaújvárosi Tankerületi Központ...

 • Magyar Népmese Napja 2022.

  Ünnepeljük együtt a Magyar Népmese Napját, Murzsa Kata mesemondó, drámapedagógus közreműködésével!      

 • Idősek Világnapja 2022.

  Figyelemre méltó tárlat megnyitójának részesei lehetnek azok az érdeklődők, akik 2022. október 3-án,16 órakor ellátogatnak a Győry-kastélyba! A fotókiállítás betekintést ad a helyi nyugdíjas klubok életébe: „43 éves a Perkátai Nyugdíjas Klub” és „15 éves a Perkátai...

 • Országos Könyvtári Napok 2022.

  Nemes Nagy Ágnes költő születésének 100. évfordulója alkalmából versmondók, és fuvolaművész előadása várja a kedves közönségét! Időpont: Október 4-én, 18 óra! Közreműködő: Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely Helyszín: Győry-kastély díszterme Szervező: Perkátai...

 • Barnakőszén igényfelmérés

  A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez. Erre tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy amennyiben barnaszén tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
Egyház-hitélet

Egyház-hitélet

Egyház-hitélet
Dicsértessék az Úr Jézus Krisztus !
Mozgalmas nyárutón vagyunk túl,hiszen aug. .20-án Szent István királyunk ünnepén megszegtük és kiosztottuk az új kenyeret, majd részt vettünk a falunapon. Aug. 21-én megrendeztük az idei Egyházközségi Családi Karitász Napunkat. A szentmise után tanúságtételek,előadások, énekek és gyermekek műsora volt, majd családok közötti vidám játékos vetélkedőkkel folytattuk a templomkertben a délutánt. A nap zárásaként uzsonnával és ruhák, cipők, iskolakezdési felszerelések kiosztásával kedveskedtünk a nagy számban megjelent érdeklődőknek. Köszönet minden jószándékú segítőnek, adományozónak, szervezőnek,szereplőnek !
Szept.4-én szombaton a templomkertben jubileumi ünnepi kulturális műsorokkal és szentmisével tartottuk templomunk idei szabadtéri búcsúját. Köszönet a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület aktív tagságának a rendezvény szokásos magas színvonalú szervezéséért és lebonyolításáért !
A tanév kezdetétől beindultak a hittanórák az óvodában és az iskolában a tanórákhoz kapcsolódóan minden évfolyam számára. A hitoktatást Toldi Róza Hajnal, Jákliné Rajcsányi Rozália és Pavlicsek Zsolt hitoktatók végzik a helyi plébános felügyelete mellett.
A középiskolások számára délutáni időpontban biztosítjuk a hittan foglalkozásokat. Októbertől felnőtteknek külön csoportot is indítunk hitismereti alapok,felkészítők és továbbképző szinteken egyaránt. Várjuk az érdeklődők jelentkezését !
Kiemelten hirdetjük, hogy elkezdődik a legközelebbi ( 2012-ben esedékes) bérmálásra való felkészítő ,melyre a jelenleg legalább 6.osztályos tanulók jelentkezhetnek. 2 év hittantanulási felkészülés kötelező a bérmálás szentségéhez járuláshoz ! Jelentkezés a Plébános Atyánál és Pavlicsek Zsolt felkészítő hitoktatónál.
Október a Szűzanya hónapja : Okt.7 –én Rózsafűzér királynője napja, Okt.8.-án Magyarok Nagyasszonya ünnepe, okt. 24-én Missziós vasárnap lesz. Külön hirdetjük és várjuk a 14-30 év közötti fiatalok jelentkezését ,az okt.16.-án szombaton megrendezésre kerülő „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű nemzetközi önkéntes ifjúság akcióprogram perkátai megvalósítására, melyben a helyi fiatalok helyi szinten végeznek segítő,karitatív munkákat. Mi Perkátán a templom, templomkert , temetőkápolna és temetői,plébániai kétkezi feladatokra várjuk a fiatalok jelentkezését,akiket Toldi Hajnalka és az Egyházközségi Ifjúsági munkacsoport szervez és vezet.

Pavlicsek Zsolt lelkipásztori munkatárs

PAX VOBIS!

Biblikus katekézis indul falunkban Római Katolikus Plébánián. Mindenekelőtt az újszövetségi szentírási részeket szeretnénk új, érthetőbb fényben megvilágítani, a ma embere számára élhetőbbé tenni. A kurzusokon bárki elmondhatja gondolatait, véleményét. Természetesen nemcsak hívőket várunk, hanem mindenkit, akit egy kicsit is érdekel keresztény gyökerünk múltja és a világ máig egyik legnépszerűbb könyve, a Szent Biblia.
Az első alkalom 2010. október 7-én, csütörtök este 18.00-kor lesz a plébánián, ahol megbeszélhetjük, melyik alkalom lenne a legmegfelelőbb mindnyájunk számára.
Mindenkit nagy szeretettel várunk!
Érdeklődni lehet: jesaiah_asam@yahoo.com
06/70-306-2043

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.