• Alpolgármesteri beszámoló

  Tisztelt Lakosság!   Környezetünk védelme, ápolása messzemenőkig fontos feladatunk, hiszen ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy gyermekeinkre egy élhető települést hagyjunk. Ebben a feladatban a fáknak kiemelt szerepe van, hiszen mind a levegő minőségére, mind a talaj állapotára,...

 • Alpolgármesteri tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! 2022. január 12-én megtartottuk az esztendő első testületi ülését, melynek főbb döntéseiről és híreiről az alábbiakban tájékoztatom Önöket. Az egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – témánk a jelenleg elérhető pályázatokban való részvétel, mely...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2022. január 12-én (szerda) 18 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Magyar Falu Program pályázatainak benyújtásával kapcsolatos...

 • Illegális szemétlerakókat tisztítottunk meg

  Tisztelt Lakosság! Az illegális szemétlerakók megtisztítása, a szemét elszállítása, visszatérő probléma településünk életében. Anyagi lehetőségeinkhez mérten folyamatosan azon vagyunk, hogy környezetünk tiszta és egészséges maradjon. Az Önök részéről is erős ez az igény,...

2010. szeptember 30. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás
A tanuszoda sajtótájékoztatóján

Somogyi Balázs és L. Simon László a sajtótájékoztatón

2010. szeptember 28-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződéseket és Támogatásokat Vizsgáló Államtitkárságnak államtitkára, Hegmanné Nemes Sára államtitkár asszony és szakértő csoportja ellenőrzést hajtott végre az iváncsai tanuszodával kapcsolatban.
 Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót államtitkár asszony ma 10 órától az iváncsai tanuszodánál L. Simon Lászlóval, a térség országgyűlési képviselőjével, Somogyi Balázzsal, Perkáta polgármesterével egyben a Fidesz választókerületi elnökével, és Rédli Lászlóval a Fidesz-KDNP iváncsai polgármesterjelöltjével.
 A sajtótájékoztatón államtitkár asszony jelezte, hogy közel száz PPP-vel felépített sportlétesítményt vizsgálnak meg, illetve az ezzel kapcsolatos szerződéseket vizsgálják felül. Az iváncsai tanuszoda ügye azért is kiemelt, mert ráadásul per is zajlik a tanuszodával kapcsolatban. L. Simon László fontos értéknek nevezte a tanuszodát, de kiemelte, hogy tudniuk kell az állampolgároknak, hogy mennyit is kell fizetni érte.
 Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere beszámolt az előzményekről és a per jelenlegi állásáról. Megfogalmazta, hogy az érintett települések nem tudtak a beruházás folyamatának részleteiről, ezért is nem fogadta el a szerződést 2008-ban egyhangúlag Perkáta Nagyközség Képviselő-testülete.  Kiemelte, hogy míg 2005-ben a perkátai testületet tájékoztató írásos anyag szerint kb. 2,7 millió forint hozzájárulás terhelte volna Perkátát, addig a 2008-as, el nem fogadott szerződéstervezet szerint a hozzájárulás mértéke 8,9 millió forint lett volna. Ezzel kapcsolatos tájékoztatást nem a kapott Perkáta. Jelezte, hogy a megoldás az lett volna, ha a beruházás megkezdése előtt a településekkel megkötik a szerződéseket, és tiszta viszonyokat teremtettek volna.
 A sajtótájékoztatón az érintett települések írott médiái vettek részt, emellett a Fejér Megyei Hírlap, az MTI Fejér megyei tudósítója, illetve a HírTV forgatóstábja.

perkata.hu

kategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.