• Köznevelési Intézmények fenntartásáról tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! Csatolva megtalálható az Oktatási Hivatal által az önkormányzat részére megküldött Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úr tájékoztató levele a köznevelési intézmények fűtésével kapcsolatban. Perkáta esetében a Dunaújvárosi Tankerületi Központ...

 • Magyar Népmese Napja 2022.

  Ünnepeljük együtt a Magyar Népmese Napját, Murzsa Kata mesemondó, drámapedagógus közreműködésével!      

 • Idősek Világnapja 2022.

  Figyelemre méltó tárlat megnyitójának részesei lehetnek azok az érdeklődők, akik 2022. október 3-án,16 órakor ellátogatnak a Győry-kastélyba! A fotókiállítás betekintést ad a helyi nyugdíjas klubok életébe: „43 éves a Perkátai Nyugdíjas Klub” és „15 éves a Perkátai...

 • Országos Könyvtári Napok 2022.

  Nemes Nagy Ágnes költő születésének 100. évfordulója alkalmából versmondók, és fuvolaművész előadása várja a kedves közönségét! Időpont: Október 4-én, 18 óra! Közreműködő: Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely Helyszín: Győry-kastély díszterme Szervező: Perkátai...

 • Barnakőszén igényfelmérés

  A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez. Erre tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy amennyiben barnaszén tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel...

2010. szeptember 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Tavaly azt írtam, mintha lakodalom lenne a József Attila utcában, annyi temérdek autó parkolt végig az utca két oldalán. Ha tavaly lakodalom volt, akkor most egy „aranylakodalommal” felérő házassági évfordulót láthattunk. Idén talán még az időjárás is kegyesebb volt, köszönhető a hajnali esőnek, nem volt óriási a forróság. Nem csoda tehát, hogy idén még a tavalyinál is több szem és fül volt kíváncsi a „falu ünnepére”.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai Haranglábnál

Két éve újította fel Ujfalusi Pál és csapata a selymespusztai haranglábat, melynek évfordulójára idén is méltó ünnep kerekedett. A főszervező idén is PÖPE és az oroszlánrészt vállaló képviselő volt. A délutáni program litániával és imával kezdődött, majd a térség Fidesz-es országgyűlési képviselője L Simon László méltatta a rendezvényt. Elmondta, volt idő mikor, a közéletben helye nem lehetett a hasonló kezdeményezéseknek, mint ahogy annak sem, hogy megemlékezzünk valakiről, aki valami értékeset hagyott az utókorra.

Mint egyházi ünnep Kármelhegyi Boldogasszony napja július 16-ra esik,  ezt tavaly 19-én, idén pedig 18-án vasárnap ünnepeltük a haranglábnál.

A ’70-es évekig hagyomány volt ez az ünnep, és 3 éve ismét az. Ezzel emlékezik a község lassan ismét köztudatba kerülő elfelejtett jótevőjéről, Gróf Győry Teréziáról (1843-1936). Az ő nevéhez fűződik a harangláb építettése, azon alkalomból, hogy a szabolcsi úton, a megvadult lovak által elragadott kocsiból 1888. július 15-én szerencsésen megmenekült.

Emlékműsor Gróf Győry Terézia emlékére a selymespusztai HaranglábnálA műsorban ezúttal is kedves és ismerős vendégeket láthatott az érdeklődő közönség.

Itt voltak többek között Zichyújfaluból a majorettes lányok , a szabadegyházai citerazenekar, a dunaföldvári kórus és az adonyi Bandy band fúvószenekar.

Szombat Mihálykategóriák: Ajánló, Beszámoló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.